18

Csak felnőtteknek!

Az általad letölteni kívánt tartalom a hatályos jogszabályok szerint a kiskorúakra káros hatással lehet. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz ne férjen hozzá kiskorú, használj szűrőprogramot!

Miért taszít a szex?

Minden rendben van egészen addig, amíg el nem érkeztek a döntő pillanathoz? Nem akarsz, mégis rendre megfutamodsz? Tudd meg, mi állhat a háttérben!

Nehezen engeded el magad az intim percekben? Inkább a magányt választod, hogy ne kelljen megosztanod az ágyadat egy férfival? Rettegsz minden bizalmaskodástól? Nézz szembe azzal, mi lehet a félelmeid hátterében.

Ijesztő gyerekkori emlékek

Rebeka nagyon boldog a párkapcsolatában, úgy érzi, megtalálta álmai hercegét, akivel évek óta harmóniában él. Minden stimmel közöttük, kivéve egy dolgot. A 28 esztendős lány örömmel öleli át a férjét, ám ahogy egyre jobban elmélyülnek a szeretkezésben, köhögni, fuldokolni kezd, és alig várja, hogy vége legyen az aktusnak.

Valójában mindig is tartott a bensőséges helyzetektől, idegenek véletlen érintésétől, iszonyodott, amikor egy férfi - lehetett ez a legártatlanabb helyzet is - a háta mögé került, ha tehette, nem utazott zsúfolt járműveken, és liftbe is csak akkor szállt be, ha egyedül volt. A férje eleinte nem tudott mit kezdeni a lány furcsa viselkedésével. Próbált nagyon gyengéd lenni vele, azt hitte, az a legjobb, ha úgy tesz, mint ha nem venné észre, mi történik. Várta, hogy Rebeka magától kezdjen el beszélni. Ám egy este nem bírta tovább a férfi, és rákérdezett: Mi a baj veled?

Rebeka sokáig döbbenten hallgatott. Majd minden átmenet nélkül zokogni kezdett, a férjének nagy nehezen sikerült csak lecsillapítania. A lány annyit bírt kinyögni, hogy képtelen beszélni róla, szüksége van egy kis időre, hogy összeszedje magát, érzi, tudja, változtatnia kell, mert ez így nem mehet tovább. Nem szeretné, ha rámenne a házassága.

Titok, amiről mindenki tudott

Rebeka egyéni üléses családállításra vitte el a kérdését:
- Honnan jönnek ezek az érzések, miért nem tudom szabadon szeretni a férjemet? Ez a módszer, amely emberi kapcsolatok rejtett folyamatait mutatja meg, a háttérből, azaz a tudattalanunkból irányító esetleges működési mintákat hozza felszínre, nem csupán csoportban működik.

15 tipikus női baki a párkapcsolatban

Nézegess képeket!

Elolvasom

Lehetőség van arra is, hogy az állítás vezetője a klienssel kettesben dolgozzon. Ilyenkor egy kicsit más technikákkal, személyre szabottabb tempóban, ám ugyanaz a hatás érhető el. Különösen jó ez a fajta állítás akkor, ha a téma nehéz, fájdalmas.

Még többet a módszerről!

Szeretnéd te is a problémáidat megoldani a családállítás módszerével? Akkor nézd meg videónkat, és ismerd meg jobban a technikát!

A lány hosszasan beszélt a családjáról, arról, hogy az apja sokszor bántotta az édesanyját, aki egy napon megelégelte ezt, beadta a válópert, és hazaköltözött az akkor ötéves Rebekával a szüleihez. Mivel kis lakás volt, az anyának egy szűk félszoba jutott, egyszemélyes heverővel. Ezért Rebeka a nagyobbik helyiségben, a nagyszüleivel aludt, egy ágyban.

A lány a visszaemlékezés közben hirtelen elkomorodott, a szemei könnyekkel teltek meg. - Éjjelente éreztem, hogy a nagyapám rám fordul. Nem tett velem olyat, csak simogatott, és közben könnyített magán - suttogta alig hallhatóan Rebeka. - Az volt a legszörnyűbb, hogy a nagymamám karnyújtásnyira aludt tőlem, anyám pedig a fal túloldalán.

Hogyan tanulj meg együtt élni a múltaddal?

A családállító egy különleges technikát alkalmazott, amivel megmutatta a lánynak azt, hogy akkor tudja elengedni ezt a történetet, ha képes szembenézni vele, és úgy tekinteni rá: mivel visszafordíthatatlan, változtatni már nem lehet rajta. Nem marad tehát más, együtt kell élnie vele. Ez a folyamat nagyon sokféle érzelmet szabadít fel állítás közben. A végén azonban ott a fellélegzés, megkönnyebbülés lehetősége, a kliensek döntő többsége arról számol be, mintha hatalmas súlyokat vennének le róla.

Ez a módszer megérteti a családon belüli molesztálás áldozataival, hogy a saját szerepüket is érdemes tisztázni. Rebeka például végre ki tudta mondani azt, ami a legjobban nyomasztotta a történetben, hogy bár iszonyodott a nagypapa tettétől, eltűrte, amit tett, mert ez volt akkoriban az egyetlen lehetősége, hogy ő legyen valaki figyelmének a középpontjában. A szülei olyannyira el voltak foglalva magukkal, a saját harcukkal, hogy rá, azaz a kisgyereknek szükséges gyengédségre már nem jutott erejük. Soha, egyikük sem ölelte például magához.

A nézőpontváltás felszabadít

Az ilyen, családon belüli molesztálás sajnos sokkal gyakoribb, mint azt gondolnánk. Nehéz meghúzni ugyanis a vonalat, meghatározni azt, mi minősül túlzásnak. Olykor egy pillantás, félrecsúszott mozdulat, rosszul megfogalmazott, netán félreértett mondat is lehet akár évtizedekig olyan hatással a gyerekre, mint egy erőszakkal kikényszerített aktus. A családállítás nem menti fel azt a felnőttet, aki netán visszaél a lánya, fia, unokája bizalmával. Csupán túlélhetővé teszi a történteket. Akármi volt is, nincs szükség arra, hogy boncolgassa a részleteket. Egyszerűen be kell fogadnia mindenestül, és a sorsa részének tekinteni. Ez ad neki feloldozást.

Légy szabad! - Merj szembemenni az árral!

A Femina Klub áprilisi vendége Lakatos Márk stylist, médiaszemélyiség lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az önmagunk elfogadására való törekvésről beszélget. Hogyan szembesüljünk saját korlátainkkal? Hogyan lehet feldolgozni az életünkben felmerülő elakadásokat? Miért káros, ha mindig arra fókuszálunk, hogy mindenki szeressen bennünket? Hogyan békéljünk meg saját tökéletlenségünkkel? 

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. április 22. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Rebeka néhány hónappal később kiment a temetőbe a nagyapja sírjához. Vitt egy szál virágot is. Végre meg tudta tenni ezt, hiszen megértette, hogy nem a nagyszülőt, csupán a tettét kell elutasítania.

Ebben a cikkben nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését. Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport

OLVASD EL EZT IS!

koltozes2
  • szerelem
  • családállítás

Nálad vagy nálam?

torott sziv lead
  • párkapcsolati probléma
  • családállítás

Ezért nem tudsz komoly kapcsolatot kialakítani

agyban vannak
  • ex
  • párkapcsolati probléma

Ha nem enged az ex

Ezt is szeretjük