18

Csak felnőtteknek!

Az általad letölteni kívánt tartalom a hatályos jogszabályok szerint a kiskorúakra káros hatással lehet. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz ne férjen hozzá kiskorú, használj szűrőprogramot!

5 vágygyilkos tényező, ami téged is érinthet

Nincs kedved a szexhez?

Gyakran előfordul, hogy nem kívánod a szexet, és ez nyomaszt? Eláruljuk, mi állhat a háttérben.

Vannak esték, amikor egyszerűen csak arra vágysz, hogy a meleg paplan alatt, a pároddal összebújva megnézzetek egy filmet, és nem arra, hogy szeretkezzetek? Ezzel nincs is semmi gond. A probléma ott kezdődik, ha a szexuális vágyad hiánya mindennapossá válik.

A társad valószínűleg azt gondolja, csak kifogásokat keresel, és magában kezdi kutatni a hibát, amiért rendszeresen visszautasítod őt, arra hivatkozva, hogy nagyon fáradt vagy, vagy épp fáj a fejed. Pedig a nők rossz közérzete valóban okozhat szexuális kedvetlenséget. Nincs más hátra - találd meg a probléma forrását, és próbálj változtatni!

Feszültség

Köztudott tény, hogy a libidócsökkenés elsődleges oka a stressz. Egy feszültséggel teli nap után a nő általában egyetlenegy dologra vágyik, és ez nem más, mint hogy hagyják végre békén. Valószínűleg ez a helyzet számodra is ismerős. A jó szeretkezés alapja márpedig a testi vágyak mellett a lelki kiegyensúlyozottság, amiről ez esetben nemigen beszélhetünk.

Alváshiány

A szexuális vágy hiányának egyik legkézenfekvőbb oka a kialvatlanság. Egy felnőtt nő ideális alvásszükséglete napi nyolc óra. Teljesen érthető, hogy amikor nincs ennyi időd az alvásra - mert minden egyes nap késő este esel be az ágyba, és kora reggel már rohansz is a munkahelyedre -, akkor fáradt és ingerült vagy. Kinek lenne kedve ilyen állapotban szeretkezni? Nem csoda, ha ilyenkor az jelenti számodra a nap fénypontját, mikor végre álomra hajthatod a fejed.

Párkapcsolati diszharmónia

A nők nagy része - a férfiaktól eltérően - csak akkor kívánja és tudja igazán élvezni a szexet, ha a párkapcsolata harmonikus, szeretetet és biztonságot érez a férfi felől. Hogyha tapintható a feszültség, gyakoriak a veszekedések közted és a párod között, az biztosan rányomja a bélyegét a szexualitásra is. Teljesen érthető, hogy nincs kedved szeretkezni vele, ha néhány órája még kiabált veled, esetleg a veszekedés hevében durva dolgokat vágott a fejedhez.

Önbizalomhiány

Szexuális problémákhoz vezethet az is, ha rossz az önképed, nem vagy megelégedve az alakoddal, nincs önbizalmad. Mindez akár odáig is fajulhat, hogy nem szívesen vetkőzöl meztelenre, attól tartva, hogy a párod nem talál elég kívánatosnak. Ilyen gátlások mellett pedig könnyen lehet, hogy nincs kedved a szexhez.

Intimitás hosszú távon - Hogyan tartsuk életben a szenvedélyt párkapcsolatunkban?

A Femina Klub októberi vendége Dr. Hevesi Kriszta szexuálpszichológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között arról beszélget, hogy mennyire vagyunk őszinték önmagunkhoz és partnerünkhöz. Milyen tabuk vannak a párkapcsolatokban? Mit lehet tenni, ha felmerül a bensőséges szexuális együttlétek hiánya és hogyan tehetünk a párkapcsolatok ellaposodása ellen? 

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. október 17. 18 óra

Helyszín: GOBUDA MALL - Vidám Színpad

Promóció

Fogamzásgátló tabletta

Egy kutatás szerint a fogamzásgátló tablettát szedő nők egyharmada szenved szexuális diszfunkcióban, aminek első számú tünete a nemi vágy hiánya. Ez annak tudható be, hogy az ilyen készítményekben található, az ovulációt befolyásoló szintetikus hormonok jelentősen csökkentik a szervezet tesztoszteronszintjét, aminek következtében csökken a nemi vágy. Amennyiben tehát hosszú ideje védekezel fogamzásgátló tablettával, úgy ez is egy lehetséges oka a szexuális vágy hiányának.

Ebben a cikkben nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését. Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport
Ezt is szeretjük