5 különös ok, amiért a pasi félrelép
Amikor nem a szex miatt teszi
Bár a férfi vagy gondolkodik, vagy a szexen jár az esze, nem mindig a formás cicik és popsik terelik tévútra.

beauty and style
Top olvasott cikkek

Nem csak azok a pasik lépnek félre, akiknek a szája örökösen csábító mosolyra húzódik, és már a szemük sem áll jól. Előfordul az alapvetően párkapcsolatpárti, hűséges emberekkel is, hogy hiba csúszik a gépezetbe. A valódi ok egyértelmű: problémás a kapcsolatuk. Ha az ember nem tudja, hogyan oldhatná meg a konfliktust, bár már próbálta, frusztrált és zavarodott lesz.

A kiúttalan helyzetben pedig egyre nagyobb az igény a változásra, amit a legegyszerűbben egy másik nőnél találhat meg a pasi. Maga az elsődleges ok és indok, amiért a férfi félrelép, sokkal szerteágazóbb. Van, aki menekülni próbál, míg mást a kapuzárási pánik hajt egy idegen nő karjaiba. Ismerd meg a leggyakoribb okokat!

Boldogság máshol

Ha már hosszú ideje vagytok együtt, a dolgok varázsa idővel megkopik. Ebben az esetben a második kapcsolat kialakításának valódi oka az, hogy a pasi meg akarja tudni, vajon egy másik partner mellett megoldódik-e a problémája. Kíváncsi arra, hogy tudná-e jobban is kezelni a kapcsolat egyhangúvá válását, vagy újabb impulzusokra, másfajta tapasztalatokra vágyik. Ez utóbbi különösen akkor fordulhat elő, ha előtted nem sok nővel volt dolga, és szeretné megtapasztalni, hogy a kezdeti izgalom elmúlása mennyire szükségszerű.

Néhány szürkébb hétköznap természetesen még nem ébreszti fel a férfiban az ellenállhatatlan kíváncsiságot, ha azonban állandósul a szex hiánya, vagy egyre kevésbé élvezetesek az együttlétek, ritkulnak a beszélgetéseitek, és már egyáltalán nem értitek meg egymást, akkor szinte biztos, hogy feltámad benne az érdeklődés más lehetőségek iránt, hogy megtapasztalhassa, mással mennyire lenne más.

Katapult-viszony

Ha valakinek viszonya van, mindig ott a veszély, hogy romba döntheti a párkapcsolatát, a legtöbb férfi azonban eddig nem akar elmenni. Ők maguk szeretnék eldönteni, hogy végül a családi otthon melegét vagy az ismeretlen kihívását választják, még akkor is, ha olykor maguk ellen dolgoznak.

A viszonyban a kiugrási lehetőséget keresik, ha csapdában érzik magukat az elsődleges kapcsolatban. Oka lehet ennek a tehetetlenség, ha párod többé nem boldog, de nem olyan típusú ember, aki kezdeményezni tudná a szakítást. Ekkor a megcsalás tulajdonképpen az okot adja a kezedbe a szakításra.

Hasonló helyzetben a pasi a másik nőben a kitörés lehetőségét látja, illetve adott esetben egy új esélyt a boldogságra. Ilyenkor tudat alatti jelekkel le is leplezheti magát, hiszen, ha nyilvánvalóvá válik előtted a megcsalás ténye, megvan rá az esély, hogy majd te magad meghozod helyette a fájdalmas döntést, ha már neki nem ment.

Kérem, vigyázzanak, az ajtók záródnak

A kapuzárási pánikból fakadó viszony akkor történik, ha a pasi rádöbben, hogy az idő bizony felette is eljár előbb-utóbb, és akadnak még kalandok az életben, melyekbe jó volna belekóstolni. Nem igaz, hogy azért van viszonyuk a korosodó férfiaknak, mert az elengedhetetlen velejárója a kapuzárási pániknak, de gyakran feltámad a vágy, hogy bizonyítsák maguk előtt, hogy még férfiak.

Ezek a liezonok azonban ritkán átgondoltak, gyakran csak kósza lehetőségként bukkannak fel az őszülő tincsei felett aggodalmaskodó férfi előtt, aki rögtön lecsap a lehetőségre. Ez azonban többnyire csak futó románc, amiért esze ágában sincs feladnia tartós kapcsolatát, de mivel többnyire a pánik hevében bontakozik ki a viszony, csupán az esetek kis százalékában marad titokban a botlás.

Véletlen félrelépés

Az emberek gyakran a legjobb belátásuk ellenére is meglehetősen gyengének bizonyulnak. Túl könnyű megállapodni egy biztos, kényelmes, de annál kevésbé szenvedélyes kapcsolatban, amit aztán az első vonzalom szele szétzilál és felforgat. A lehetetlen pedig olykor bekövetkezik, és a dolgok olyan hirtelen történnek, meg, hogy az ember fia észre sem veszi, hogy már nem moshatja le magáról a hűtlenség nagyon is valóságos bélyegét.

A pillanat hevében minden álomszerűnek és valószínűtlennek tűnik, különösen, ha külföldön vagy egy mámoros legénybulin esik meg az eset. Mentségnek mindez persze gyenge, de a megcsalás hátterében gyakran áll a megismételhetetlen pillanat varázsa.

Keresi önmagát

Bár alapvetően a nőkre jellemző a lemondás, egy hosszú kapcsolatban a felek kölcsönösen alakulnak egymáshoz. Előfordul azonban, hogy valaki túlságosan sokat csiszolódik, és egyszer csak azon kapja magát, hogy elvesztette egyéniségét. A férfi is kerülhet hasonló helyzetbe, és ez a túlzott áldozat különösen az ő esetében könnyen lehet az első lépés, ami végül félrelépéshez vezet.

A viszony ugyanis azzal a lehetőséggel kecsegtet, hogy a pasi újra megtalálja önmagát, illetve azokat a dolgokat, melyek igazán fontosak neki. Éppen ezért ez a kapcsolat gyakran az életnek azon területéhez kapcsolódik, amit a pasinak el kellett magában fojtania, érzelmi jelentősége azonban jóval kisebb, mint a biztos párkapcsolaté. Ha tehát időben felismered, hogy párod lemondott valamilyen szenvedélyéről melletted, és hagyod kibontakozni, könnyedén elkerülheted a megcsalást.

Cikkünk az Amikor a hűségesek hűtlenkednek című könyv alapján készült.

Ezt is szeretjük