18

Csak felnőtteknek!

Az általad letölteni kívánt tartalom a hatályos jogszabályok szerint a kiskorúakra káros hatással lehet. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz ne férjen hozzá kiskorú, használj szűrőprogramot!

Rátok is érvényesek a szerelmi törvények?

Kezdetben mindenki szeretné, hogy örökké tartson a szerelem. Tudd meg, meddig fog tartani a ti kapcsolatotok: hosszú, vagy rövid ideig!

Vajon az örökké tartó szerelem csak mítosz? Nem minden kapcsolat tart egy életen át: ezzel a legtöbb ember tisztában van. Azonban érdekes azt megfigyelni, hogy a szakítások sok esetben hasonló időtartam után történnek meg. Akad, aki egyenesen azt vallja, hogy a hetes karmikus szám, ezért vet véget számos házasságnak éppen ez az évforduló.

De nem mindenki életében a hetes a fordulópont, ugyanis vannak, akik a harmadik hónapot, majd évet tartják vízválasztónak. Tudd meg, mi áll a szerelmi törvények hátterében, hogy eldönthesd, vajon a ti kapcsolatotokon is kifoghatnak-e a mesebeli számok!

Három hónap - az első fellángolás vége

Sokan úgy tartják, hogy a párkapcsolat alapvetően két szakaszra osztható: a kezdeti, intenzíven lángoló szerelem időszakára, illetve arra, mikor ez a heves érzés átadja a helyét valami nyugodtabb, ám sokkal biztosabb kötődésnek. Az első negyedév ennek fényében még nem a családi látogatások és a jövőre vonatkozó tervek szakasza, sokkal inkább a szünet nélküli szeretkezéseké. Ekkor az is bőven elég izgalmat nyújt, ha ki sem kell mozdulni a hálószobából, de a már megint ezt csinálod jellegű viták sem bontakoznak ki egyelőre, hiszen korai még.

Nem csoda hát, hogy sok kapcsolat akkor ér véget, amikor a mágneses testi vonzalom alábbhagy, és előtérbe kerülnek az emberi kötelékek. Sokan ekkor döbbennek rá arra, hogy a másiknak mennyi apró idegesítő tulajdonsága van, és voltaképpen nem is egy rugóra jár az agyuk.

Ha tehát egy viszonyban a testi vonzalom a legerősebb összetartó erő, a harmadik hónap mérföldkő lehet. Hiszen eljön a családi bemutatkozások ideje, de akár felmerülhet az összeköltözés gondolata is, ami nem működik, ha a vágyon kívül más mozgatórugója nincs a kapcsolatnak.

Mire vágyik a férfi a párkapcsolatban?

Nézegess képeket!

Elolvasom

Amennyiben az ismerkedés előrehaladtával egyre inkább úgy érzed, hogy párod nem is az az izgalmas, tüzes ember, akinek megismerted, könnyen lehet, hogy ti is a három hónapos periódusba estek. Ebben az esetben nem sokat tehetsz a viszony megmentéséért, hiszen ami az első tűz elmúltával nem működik, azt kár évekig húzni - ha azonban a dolgok jó oldalát nézed, röpke negyed év után még könnyen továbbléphetsz, hogy esélyt adj az igazi szerelemnek.

Három év - komolyra fordulnak a dolgok

Ha az ismerkedés időszakát túlélitek, és már nem csak arra tudsz gondolni, hogy vajon milyen új pozitúrát kellene kipróbálnotok, amikor este találkoztok, még mindig nem biztos, hogy egyenes úton haladtok a házasság felé. A legtöbb kapcsolatban ugyanis komoly fordulópontot jelent az, amikor már a családban és a barátokban, netán a pár valamelyik tagjában is felmerül a gondolat, hogy vajon lesz-e eljegyzés a dologból.

Előfordulhat azonban, hogy három év elteltével a gyűrű helyett inkább újra szabad levegőre vágyik a pasi, netán te érzed úgy, hogy megfeneklett a kapcsolat, és nincs tovább. A kezdeti lángolás után együtt maradni nem akkora kihívás, mint az elköteleződés, hiszen ez a lépés azt jelentené, hogy hacsak közbe nem jön valami, örökre szól a dolog.

Persze nem kell a harmadik év során felmerülnie a gyűrű témájának ahhoz, hogy néhány kapcsolat véget érjen. Ennyi idő után egyszerűen mérlegelnek az emberek, és ahhoz, hogy tovább folytassák, valami komolyabbra vágynak. Lehet tehát, hogy eddig úgy érezted, belefér, hogy a párod túl sokat dolgozik, és rád alig jut pár perce, de három év alatt belefáradtál, hogy mindig könyörögnöd kelljen egy kis együtt töltött időért. Ahhoz, hogy ez a fordulópont ne jelentse egyben kapcsolatotok

15 szerelemébresztő női praktika

Nézegess képeket!

Elolvasom

végét is, kölcsönösen törődnötök kell egymással. Ha nem feledkeztek meg arról, hogy évek múlva sem szabad természetesnek venni az együttlétet, és mindig meg kell próbálni meghódítani a másikat, ti lehettek az a pár, akivel ez nem történik meg.

Hét év - egy házasság vége

A három év sem jelenti azonban azt, hogy majd az oltár előtt elhangzó igen valóban örökkön-örökké tart, a kutatások eredményei szerint ugyanis a legtöbb válás hét év házasság után történik. Sokan úgy gondolják, hogy ekkor valamiféle nosztalgia lesz úrrá az embereken, és újra meg akarják ízlelni a szabadságot, a magányos életet.

Nem biztos azonban, hogy neked is szembe kell találnod magad a kapuzárási pánikkal és a válási papírokkal. Ha ugyanis a jegygyűrűvel a kezeden sem feledkezel meg arról, hogy elsősorban nő vagy, nem pedig házisárkány - akinek ráadásul a népmesékben pont hét feje van -, elkerülheted a szomorú véget.

Persze a pasinak is tennie kell azért, hogy hét év házasság után is jól érezd magad mellette. Mivel ez az évforduló általában már az első gyerek érkezése utánra tehető, a kulcspont az a mozzanat lehet, amikor új taggal bővül a család. Ha ekkor ügyelsz arra, hogy párodat is bevond az apai teendőkbe, de emellett ne csak a piciről, hanem a szenvedélyről is szóljon az életetek, könnyen megcáfolhatjátok a szerelmi szabályokat.

Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül

A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?

További részletek: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. június 3. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Ennyi idő után azonban elkerülhetetlen, hogy nagyobb csatákat is megvívjatok egymással, ám akármilyen súlyos probléma kerüljön is előtérbe, közös erővel nemcsak, hogy életben tarthatjátok a kapcsolatot, de valóban egy életre szólhat, amit ígértetek egymásnak.

Ebben a cikkben nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését. Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport
Ezt is szeretjük