9 módszer, hogy párt találj akár már Valentin-napra!

Szerelemre fel!

Ha megfogadod tippjeinket, sokkal könnyebben találod majd meg az igazit. (x)

Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Hivatalos adatok szerint ma Magyarországon több, mint 1 300 000 szingli van, akikből 800 000 hölgy és 500 000 férfi. A nők sajnos egyre nehezebb helyzetben vannak: a 29-49 éves korcsoportból ma két és félszer annyi nő él egyedül Magyarországon, mint 10 éve.

Több ezer társkeresővel készült interjúm alapján biztosan állíthatom, hogy a társkeresési nehézségékkel küzdő nőknek két fő csoportja van, és mindkét esetben nagyon sokat tehetsz azért, hogy ne legyél sokáig szingli, és akár már Valentin-napra is legyen társas programod.

A társkeresési nehézségek két fő csoportja

1. Nehezen jutsz el az első randiig

Azaz nem tudsz elegendő számú férfival megismerkedni, hogy megtaláld közülük az igazit.

2. Nehezen jutsz el a második randiig.

Azaz nem tudsz elég jó benyomást tenni ahhoz, hogy elhívjanak a második, a harmadik és a sokadik randira.

Hogyan legyen minél több első randid?

1. Legyél mindig nyitott!

Minden alkalom, amikor elhagyod a lakásodat, az egy lehetőség, hogy megismerkedj valakivel. Ezért legyél mindig nyitott. Legyél nyitott arra, hogy megszólítsanak, és legyél befogadó a környezetedre. Hogyan? Kezdetnek például ne a mobiltelefonodba legyél elmélyedve, amikor egyedül vagy.

2. Ne olyan helyekre járj, ahova te szeretnél, hanem oda, ahova a férfiak járnak!

Ha komolyan gondolod a társkeresést, a mindennapjaidhoz való hozzáállásodon is érdemes változtatnod! Például ha az edzőteremben főleg jóga- vagy pilatesórákra jársz, ahova szinte csak nők járnak, akkor nagyon kis eséllyel fogsz belebotlani a nagy Ő-be. Menj inkább spinningre, vagy az edzőterembe a súlyzók közelébe, amit a férfiak kedvelnek főként!

3. Legyél megközelíthető!

Megint csak az edzőtermi példánál maradva, ha lemész a terembe, és fülhallgató van a füledben, és esetleg még olvasol is valamit, akkor tuti megközelíthetetlen leszel. Hagyd el ezeket, és sokkal könnyebben tudnak majd megszólítani a férfiak.

Hasonló példát tudok mondani partikon. Ha barátnőkkel érkezel, és egész este együtt maradtok, belemélyedtek egy beszélgetésbe, akkor sokkal nehezebben leszel becserkészhető. Vagy ha már az első két percben eldöntitek, hogy a partin nincs egy jó pasi sem, és a továbbiakban körbe sem néztek, hanem csak unott arccal ültök, ez is csak arra garancia, hogy senki nem fog odamenni hozzátok.

4. Ne csak álmaid hercegével beszélgess!

Beszélgess szívesen mindenkivel, még ha elsőre nem is szimpatikus az illető. Sohasem lehet tudni, hogy a beszélgetés során szimpatikus lesz-e. Vagy ha nem, akkor is lehet, hogy ő fog bemutatni egy ismerősének, aki akár a nagy Ő is lehet. Ne feledd, a társkeresés sikeressége a számokról is szól, azaz minél több férfival ismerkedsz meg, annál nagyobb az esélyed arra, hogy egyikük lesz az igazi. Az is jó taktika, hogy nőkkel is elkezdtek beszélgetni, hiszen az ismerősi körükben lehet számodra megfelelő férfi.

5. Ne bújj el!

Ha elmész egy előadásra, színházba vagy koncertre, akkor a szünetet ne a női mosdóban töltsd, mert ott kevés férfival lehet megismerkedni. Ehelyett inkább ismerkedj a szünetben is.

Ha az estéid és hétvégéd nagy részét otthon töltöd, arra is elég kevés az esély, hogy a lakásodban fogod megtalálni a nagy Ő-t - vagy ha hazaérve mégis találnál egy ismeretlen férfit a lakásodban, akkor inkább a rendőrséget hívd, ne a telefonszámát kérd el!

6. Járj ismerkedős helyekre!

Említettem már az edzőtermet, partikat, de mehetsz még sportrendezvényekre, mobiltelefonboltba, számítástechnikai boltba, autó-, hajó-, motorkiállításokra, kávézóba - különösen olyanba, ahol sorban kell állni a kávéért -, könyvesboltba, múzeumokba, golf klubba, teniszklubba, borbárokba, éttermekbe, ahol van közös ülőhely, például sushipult, repterek váróiban, exkluzív bárokban, üzleti rendezvényekre, meetup csoportokba, ismerkedős rendezvényekre.

De szervezhetsz saját bulit is, és megkérheted a barátaidat, hogy mindenki hozzon el egy szingli ismerőst. Végül, de nem utolsósorban, ott van az online társkeresés is.

7. Kelts jó első benyomást!

Lehet, hogy azért nincs elegendő első randid, mert a külsőddel vagy a kisugárzásoddal nem vonzod a megfelelő férfiakat. Itt nem arra gondolok, hogy tegyél ki mindent, és legyél kihívó, hiszen nem csak a jó és kihívó külsejű nők élnek párkapcsolatban, úgyhogy ezt nem lehet kizárólag erre fogni.

Viszont van pár alap dolog, amit szeretnek a férfiak:

  • A nőies alakot. Szóval ne vegyél fel túl laza ruhát, amiben nem látszik az alakod.
  • Az intelligenciát.
  • A mosolyt, a kedvességet, jószívűséget.
  • A gondoskodást.

Ezzel szemben nem részesítik előnyben a mogorva, anyagias, a külsejükre nem igényes nőket.

8. Legyenek profi fotóid!

Ha online ismerkedsz, akkor nagyon fontosak a jó fotók. Profi fotókkal azt az üzenetet küldöd, hogy te komolyan veszed a társkeresést. Egy szakértő fényképész kezeiben a kamera meg tudja mutatni belőled a legjobbat. Persze ne akarj a képeken teljesen másnak tűnni, mert akkor második randira nem fognak elhívni. Ha még nincs profi fotód, akkor gyere el a divatnapunkra, és segítünk!

9. Legyenek reális elvárásaid

Ha kevés első randid van, akkor az is lehet, hogy a vágyaid túlzóak vagy irreálisak. Ez főleg 35-40 felé kezd jellemző lenni a nőkre. Sokan túlságosan behatárolják a korcsoportot és a magasságot, például 39 éves nő maximum 40 éves férfit keres, aki minimum 180 centi magas. Tudd, hogy ezekkel a kritériumokkal kizárod a férfiak körülbelül 50%-át.

Ezen felül sokan elzárkóznak az elvált vagy gyerekes férfiaktól, elvárják a diplomát, esetleg behatárolják, hogy a férfi szakmája legyen marketinges, informatikus, ügyvéd, vagy valamilyen hasonló menő szakma.

Ezek végére már kizártad a férfiak 95%-át, és akkor ugye még bele kell azt is venni, hogy a férfinak is legyél szimpatikus, működjön a kémia, hasonlóak legyenek a párkapcsolati elképzeléseitek - úgymint egyformán gondolkodjatok a gyerekvállalásról. Végül könnyen ott találhatod magad, hogy a férfiak 1%-a marad, és annak az esélye, hogy találkozol vele, megismerkedtek, és éppen szingli a férfi, az gyakorlatilag csillagászatian kicsi. El kell gondolkodnod, hogy valóban olyan fontosak-e a fenti kritériumok, hogy kizárd velük a szóba jöhető férfiak ekkora százalékát.

Kívánom, hogy a fenti módszereket alkalmazva sok első randid legyen, és valamelyik férfi a nagy Ő-d legyen. Legközelebb arról írok, hogy hogyan nyűgözd le partneredet ezen a sorsdöntő első találkozón.

További tanácsokért és személyes társkeresési szolgáltatásunkért látogass el a honlapunkra!

Kenyeres Nóra
társkeresési tanácsadó
www.MatchMadeAbroad.com/hu

Ezt is szeretjük