Könnyű téged manipulálni? Ha ezeket nem veszed észre, akkor igen

Bárki könnyen manipuláció áldozatává válhat.

beauty and style
Top olvasott cikkek

Noha a manipuláció nem a legszebb emberi viselkedés, sokan tudatosan élnek vele, hogy észrevétlenül befolyásolhassák mások döntéseit. Ha nem szeretnél az áldozatukká válni, érdemes egy kis tesztet végezned magadon.

A teszt valójában nem is teszt, inkább egyfajta megbizonyosodás arról, hogy a lent egy csokorba szedett jeleket, melyek a manipuláció jelenlétére utalnak, felismered-e. Vannak, akik jobbak ebben, mások kevésbé, de bármelyik csoportba tartozol is, a manipulációra utaló jeleket mindenképpen jó, ha megismered.

Manipuláció ugyanis előfordulhat munkahelyen, főnök-beosztott viszonyban, kolléga és kolléga között, párkapcsolatban és sajnos barátságban is. Bármely emberi kapcsolat alkalmat biztosít rá.

A manipuláció jelei

Fontos, hogy megóvd magad tőle. Véleményed legyen önálló, fogd te a gyeplőt a saját életedben. Döntéseid csakis úgy lehetnek tiszták és számodra kedvezőek, ha magad hozod meg őket, nem pedig egy külső, láthatatlan, esetlegesen rossz szándékú erő befolyásol. Nézd meg a galériában a manipuláció jeleit: eddig felismerted őket?

Jól szeretsz? - Út a kötődési sebek gyógyítása felé

A Femina Klub áprilisi vendége Dr. Lukács Liza krízistanácsadó szakpszichológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között  arról beszélget, hogy képesek vagyunk meghaladni a már korábbról hozott rossz hiedelmeinket, és kiépíteni egy biztonságos kötődési mintát?  Illetve vajon az, aki sérül a kapcsolataiban, csak a kapcsolatain keresztül képes meggyógyulni?

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. április 24. 18 óra

Helyszín: József Attila Színház

Promóció

Ezt is szeretjük