7 mozdulat, ami a magas érzelmi intelligenciájú emberekre jellemző - Ebben más a testbeszédük

A magas érzelmi intelligenciájú emberek viselkedése több szempontból is eltér másokétól. A testbeszédük is különbözik - ezek a legjellemzőbb szokásaik.

cover

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A beszéd csak a kommunikáció egy részét képezi: a testbeszéd ugyanis olyan részleteket is leleplez mások számára, amiket sokszor nem is sejtenél. Tudat alatt árulkodik az ember személyiségéről, érzelmeiről, gondolatairól, sőt előfordulhat az is, hogy a kimondott szavak szinte teljesen ellentétes üzenetet közvetítenek, mint a mozdulatok.

A magas érzelmi intelligenciájú emberek viselkedése alapvetően is több mindenben eltér az átlagtól. Nemcsak verbális, hanem nonverbális kommunikációjuk is más, mint az alacsonyabb EQ-jú embereké. 

A magas EQ-jú emberek mozdulatai

A kiemelkedő érzelmi intelligenciájú személyeknek jobb az átérzőképességük, jobban ráhangolódnak a környezetükre, képesek megfigyelni és megítélni mások érzelmeit, illetve könnyebben meg is értetik magukat az emberekkel. A következő mozdulatok sokszor alapvetően is a testbeszédük részét képezik, de gyakran szándékosan vetik be őket, hogy jó benyomást tegyenek a környezetükre.

Olvass tovább! A magas érzelmi intelligenciájú emberek mondatai

A magas érzelmi intelligenciájú emberek viselkedése sok mindenben eltér másokétól. Ezeket a mondatokat például csak ők használják rendszeresen.

Kiút a gyermekkori traumákból - Hogyan építhetjük újra életünket?

A Femina Klub februári vendége Kovács András Péter humorista, író lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között arról beszélget, hogy szenvedélybeteg szülők gyerekeiként hogyan lehet talpra állni felnőttként. Milyen sérüléseket szereznek ezek a gyerekek, hogyan próbálnak meg túlélni? Mi történik egy olyan családban, ahol az egyik vagy mindkét szülő szenvedélybeteg? Van-e kiút, felnőttként milyen lépéseket tehetünk a múltbeli sebek gyógyítása érdekében?

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. február 26. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

(Képek: Getty Images Hungary.)

Ezt is szeretjük