Ilyen a legszexibb tánc a férfiak, és ilyen a nők szerint: a kutatókat is meglepte az eredmény
Kiderítették, milyen mozdulatokkal lesznek a legvonzóbbak az emberek a másik nem szemében. Valószínűleg senki nem ezekre számított.

tancolo par
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Ha valaki táncol, az mindig erős hatással van a körülötte lévő emberekre. Rögtön kialakul róla egy első benyomás még akkor is, ha egy szót sem váltott addig senkivel. Éppen ezért olyan meghatározó része az ismerkedésnek a szórakozóhelyeken.

Egy jó mozgású férfi vagy nő könnyedén felhívhatja magára a másik nem figyelmét csupán néhány mozdulattal a táncparketten, míg a rosszabbul táncolók jócskán hátrányból indulhatnak ilyenkor. A tudomány szerint viszont van pár olyan tuti befutó elem, ami garantáltan sikert arat - bár ebben sokan kételkednek a felvételeket látva.

A legszexibb férfi táncmozdulatok

Az angliai Northumbria Egyetem és a német Göttingeni Egyetem kutatói először a férfiakat vették górcső alá. 19 - 19 és 35 év közötti - alanyt kértek fel arra, hogy táncoljanak egy adott zenére 15 percen keresztül. Őket egy 35 fős női zsűri nézte, akik semmiféle reakciót nem mutathattak, csupán csendben figyelhették a mozgásukat. Ezután alaposan kikérdezték a nézőket, és megkérték őket arra, hogy értékeljék a mozdulatokat, árulják el, mi tetszett nekik, és mi nem. Majd ez alapján megállapították, milyen is a legszexibb pasitánc a nők szerint. Erről készítettek is egy szemléltető videót. 

Az eredményen nemcsak a kutatók, hanem a felvételt megnéző kommentelők is meglepődtek. Senki nem ilyen mozgásra számított, mert inkább viccesnek tűnik, mint csábítónak. A megkérdezett nők a látványos, nagy teret igénylő mozdulatokat tartották vonzónak, és azt, amikor a nyak és a felsőtest sokat mozog. De volt még valami, amire sok figyelmet fordítottak a hölgyek: a jobb térd volt az, amit tánc közben gyakran néztek.

Ilyen a csábító női tánc

2017-ben aztán folytatták a kutatást, és megnézték azt is, hogy a férfiak szerint milyen az igazán csábító női mozgás. Az előzőhöz teljesen hasonló körülmények között végezték a felmérést. Kiderült, hogy a férfiak inkább a csípő-, kar- és derékmozgást figyelik a hölgyeknél, ezeket tartják a legvonzóbbnak. A következő videóban pontosan szemléltették a pasik szerint legszexibb női táncot.

A hozzászólók ebben az esetben már jobban egyetértettek, és sokkal reálisabbnak tartották az eredményt, mint a férfias változat esetén. Ráadásul a legjobb, hogy nincs szó bonyolult trükkökről, szóval bárki könnyedén elsajátíthat egy-egy elemet a következő alkalomra a szórakozóhelyen.

Nem gondolnád, de a férfi szerint szexi

Számos olyan dolog létezik, amiről a nőknek eszükbe sem jutna, hogy szexi, a férfiak mégis megőrülnek érte. A következő jelentéktelennek tűnő apróságok is ilyenek.

Fotók: Getty Images Hungary.

Ezt is szeretjük