5 szerelmespár, aki nem alszik együtt, és mégis boldog - A szakértő is elmondja a véleményét
Valakit a horkolás őrjít meg, más egyszerűen szeret független lenni. Elmondták a párok, miért nem alszanak együtt.

alvas problema
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Minden párnál mások a szokások, ami teljesen természetes. Csak azért, mert egy adott dolog valakiknél bevált, nem biztos, hogy másoknál is sikeres lesz. Az együttalvás viszont sok szerelmesnél olyan alapvető dolog, amin semmi esetben nem akarnak változtatni.

Vannak, akik soha nem töltenék egy ágyban az egész éjszakát, bármennyire is szeretik egymást. Az interneten több pár beszámolt arról, miért nem szeretnének együtt álomba szenderedni, sőt, még egy szakértő is elmondta az álláspontját a témával kapcsolatban.

Okok, melyek miatt nem alszanak együtt

"Mindketten introvertáltak vagyunk"

Erin Lidia elmesélte, hogy párjával már kapcsolatuk legeleje óta külön alszanak. A nő inszomniával küzd, ezért rendkívül éberen alszik, bármilyen apró neszre képes felkelni. Szerinte sokkal jobban tudnak ilyen formában pihenni szerelmével, ráadásul ugyanúgy összebújnak, és gyengéden viselkednek egymással reggelente. Emellett mind a ketten introvertáltak, azaz befelé forduló személyiségtípusok, ezért örülnek annak, hogy megvan a saját terük.

no-alszik-alvas-almodik

"Ő korán indul dolgozni, én viszont későn"

Linda Shaffer Fleming szerint élete egyik legjobb döntése volt, hogy kedvesével nem egy ágyban alszanak. A nő elmondta, a párja korán jár el dolgozni, ő viszont későn indul otthonról, így más az alvási ciklusuk. Emellett tisztelik egymás időbeosztását. Ha pedig együtt vannak, arra a kis időre bizony, előveszik minden kreativitásukat. Sőt, a külön terület további előnyökkel jár: Linda szobája igazi női barlang, van benne fűtött matrac és illóolaj-párologtató. Kifejtette, semmit sem ront a szerelmükön ez a szokásuk, sőt, éppen ellenkezőleg.

Nicki Macrae is arról számolt be, hogy kedvesével egyszerűen másmilyen a biológiai órájuk és a napi rutinjuk: míg a férfi későn fekszik, és későn kel, addig Nickire ennek pont az ellentéte igaz. Reggelente a lány teát visz kedvese szobájába, majd az ágyába is bebújik. Azonban csak azért, mert ilyen módon élnek, még ugyanúgy szeretik egymást. 

"Sokkal jobban alszunk egymás nélkül"

Kelsey Smith elárulta, férjének és neki is roppant fontos az alvás. Bár egy szobában pihennek, külön-külön ágyban. Mind a ketten más típusú matracon tudnak igazán kellemeset szundítani. Míg a férje mélyen alszik, és megállás nélkül izeg-mozog, addig Kelsey sokkal éberebb. Emellett a nő a sok takarót szereti, kedvese viszont pont nem, így egyszerűen kipihentebben ébrednek egymás nélkül.

A cikk az ajánló után folytatódik

Kelsey kifejtette, bár többen furcsának találják ezt a szokásukat, sőt, egyesek szerint nem is szeretik egymást, ez egyáltalán nincs így. A nő reggelente szeret beleugrani a férje ágyába, majd összebújnak egy kicsit. Ráadásul nincsenek is olyan messze egymástól.

"Úgy horkol, mint valami szörnyeteg"

Sandie Massagli fő problémája az, hogy a férje úgy horkol, mint valami szörnyeteg. Ráadásul Sandie súlyos álmatlansággal küzd, így számára megnehezítette az alvást, amikor még kedvese mellette töltötte az éjszakákat. A rutinjuk az, hogy este közösen nézik a tévét, majd, ha a párja elálmosodik, csak átmegy az ő területére. Így nincs gond, ráadásul a férj többet alhat, hiszen Sandie nem piszkálja többé, hogy forduljon át a másik oldalára, hogy mégse a fülébe horkoljon.

horkol

Érdekes, hogy több párnál is a horkolás volt az egyik ok, ami miatt nem alszanak együtt. Tracy Ann és férje egykor sokszor veszekedtek emiatt, de, mióta külön alszanak, még erősebb lett a kapcsolatuk, és nem okoz konfliktust a horkolás. Brittany Hamrick Mazur alvó kedvesét egy teherszállító vonathoz hasonlította, annyira hangos. Ráadásul ikreik is vannak, ami plusz indokként szolgált arra, hogy inkább külön ágyban pihenjenek, hiszen számukra minden alvási perc értékesnek számít.

"Addig olvasok vagy írok, ameddig csak akarok"

Sheryl Perez, miután nyugdíjba ment, alig várta, hogy ismét egyik kedvenc hobbijának, az olvasásnak szenteljen több időt. Ha a nő úgy látja jónak, akár egész éjjel képes olvasni, ehhez viszont kell a lámpa. A fényben viszont nem mindenki tud pihenni. Sheryl szerint pont ez a külön szoba legnagyobb ajándéka: addig tud olvasni vagy éppen írni, ameddig csak akar. Elmondta, már 16 éve házasok a férjével, és jobban szeretik egymást, mint valaha, mégis imádja a függetlenséget.

Mi erről a szakértő véleménye?

Dr. Phyllis Zee, amerikai alvásszakértő elmondta, a különféle zavaró tényezők, mint a horkolás, az eltérő preferenciák és szokások, tönkretehetik mind a két partner pihenését. Szerinte jót tesz a párkapcsolatnak, ha mind a két fél kipiheni magát. Megjegyezte, ha a szerelmesek megosztják egymással az ágyukat, az bizony, megerősítheti a kapcsolatukat, de nem az együtt alvás az egyetlen, ami még jobban össze tudja hozni a párokat. Sőt, a külön alvók ugyanúgy ki tudják alakítani az összebújási rituáléjukat, legyen szó reggeli vagy esti szexről. További szakértői véleményeket itt olvashatsz még a témával kapcsolatban.

Ezt is szeretjük