Ennyit változott a szexideál az évszázadok alatt
Látványos képek
Minden kornak megvan a maga szexideálja, és mindig másért számít vonzónak egy nő.

Dia

Willendorfi VénuszA történelem első nőalakja ez a 11 cm magas termékenységi szobrocska, amely jól tükrözi, hogy 24 ezer évvel ezelőtt mi számított erotikusnak. A dús keblek és a telt csípő meglehetősen távol áll a jelenlegi, feszesen karcsúvá sportolt sziluettől.

Willendorfi Vénusz

A történelem első nőalakja ez a 11 cm magas termékenységi szobrocska, amely jól tükrözi, hogy 24 ezer évvel ezelőtt mi számított erotikusnak. A dús keblek és a telt csípő meglehetősen távol áll a jelenlegi, feszesen karcsúvá sportolt sziluettől.

Dia

NofertitiAz ókori uralkodónőnek már a neve is utal bájaira, jelentése: a szépség megérkezett. Ehnaton fáraó feleségének mellszobra az egyik legismertebb egyiptomi nőábrázolás, ami arról tanúskodik, hogy az ókori nép a szögletesebb, kemény vonásokat tartotta erotikusnak.Kapcsolódó cikk:Nagy egyiptomi horoszkóp »

Nofertiti

Az ókori uralkodónőnek már a neve is utal bájaira, jelentése: a szépség megérkezett. Ehnaton fáraó feleségének mellszobra az egyik legismertebb egyiptomi nőábrázolás, ami arról tanúskodik, hogy az ókori nép a szögletesebb, kemény vonásokat tartotta erotikusnak.

Kapcsolódó cikk:
Nagy egyiptomi horoszkóp »

Dia

Görög nőalakA görög világ megteremtette a művészeti etalont, pontos méretarányaival örökérvényű ideállá vált. Az izmos férfiak mellett a teltkarcsú nők jellemzik, a nemcsak realisztikus, de buja ábrázolásmódot.Kapcsolódó cikk:3 meseszép tengerparti úti cél Görögországban »

Görög nőalak

A görög világ megteremtette a művészeti etalont, pontos méretarányaival örökérvényű ideállá vált. Az izmos férfiak mellett a teltkarcsú nők jellemzik, a nemcsak realisztikus, de buja ábrázolásmódot.

Kapcsolódó cikk:
3 meseszép tengerparti úti cél Görögországban »

Dia

Pompeji költőnőNem sokkal Pompei pusztulása előtt, az első század közepe táján jelent meg az illuzionisztikus ábrázolásmód, melynek egyik képviselője ez a női portré. Az idealizált nőalak a görög eszmény továbbgondolása, finom szépsége azonban már-már éterien tökéletes.

Pompeji költőnő

Nem sokkal Pompei pusztulása előtt, az első század közepe táján jelent meg az illuzionisztikus ábrázolásmód, melynek egyik képviselője ez a női portré. Az idealizált nőalak a görög eszmény továbbgondolása, finom szépsége azonban már-már éterien tökéletes.

Dia

Trónoló MadonnaGiotto az Ognissanti-templom számára festette 1310-ben híres Madonna festményét. A középkori művészet a nőies vonások helyett tipikusan a torzított méretarányokkal teszi hangsúlyosabbá a központi figurákat. A prűd vallásos világ a női testről tudatosan megfeledkezik, alakjai éppen ezért inkább férfiasak.

Trónoló Madonna

Giotto az Ognissanti-templom számára festette 1310-ben híres Madonna festményét. A középkori művészet a nőies vonások helyett tipikusan a torzított méretarányokkal teszi hangsúlyosabbá a központi figurákat. A prűd vallásos világ a női testről tudatosan megfeledkezik, alakjai éppen ezért inkább férfiasak.

Dia

Mona LisaMona Lisa mosolyának titkát azóta próbálják megfejteni, hogy Leonardo vászonra vetette. Egyes elméletek szerint a titok mögött az állhat, hogy a vonzó nőalak modellje maga Da Vinci volt, mindenesetre szelíd Gicondája maga a reneszánsz szépség.Kapcsolódó cikk:A történelem 3 legarcátlanabb rablása »

Mona Lisa

Mona Lisa mosolyának titkát azóta próbálják megfejteni, hogy Leonardo vászonra vetette. Egyes elméletek szerint a titok mögött az állhat, hogy a vonzó nőalak modellje maga Da Vinci volt, mindenesetre szelíd Gicondája maga a reneszánsz szépség.

Kapcsolódó cikk:
A történelem 3 legarcátlanabb rablása »

Dia

Leány gyöngy fülbevalóvalVermeer 17. századi művész a letisztult, érett erotikát festette meg. A test kultusza helyett a holland festészetben a vonások kerülnek előtérbe, amit a modern fülbevalós lány, Scarlett Johansson klasszikus szépsége is jól visszaad.Kapcsolódó cikk:Minden idők 3 leghíresebb hamisítványa »

Leány gyöngy fülbevalóval

Vermeer 17. századi művész a letisztult, érett erotikát festette meg. A test kultusza helyett a holland festészetben a vonások kerülnek előtérbe, amit a modern fülbevalós lány, Scarlett Johansson klasszikus szépsége is jól visszaad.

Kapcsolódó cikk:
Minden idők 3 leghíresebb hamisítványa »

Dia

Mae WestA korai hangosfilm idején a sztárkultusz már létező dolog volt. A korszak egyik legismertebb ikonja a töltöttgalamb alkatú kebelcsoda, Mae West. A 30-as évek ismert színésznője  a vérforralóan buja táncosnőt testesítette meg, akinek a lába előtt hevertek a férfiak.Kapcsolódó cikk:Hollywood legszebb mellei »

Mae West

A korai hangosfilm idején a sztárkultusz már létező dolog volt. A korszak egyik legismertebb ikonja a töltöttgalamb alkatú kebelcsoda, Mae West. A 30-as évek ismert színésznője  a vérforralóan buja táncosnőt testesítette meg, akinek a lába előtt hevertek a férfiak.

Kapcsolódó cikk:
Hollywood legszebb mellei »

Dia

Marilyn MonroeNorma Jean Mortensen 1948-ban került Hollywoodba, ahol haját szőkére festette és felvette a Marilyn Monroe nevet. Kevésbé színészi tehetsége, mint inkább intenzív szexuális kisugárzása tette híressé. Bár az 1950-es évek szexideálja, alakja még ma is a vonzó nő mintaképe.Kapcsolódó érdekesség:Marilyn Monroe utolsó fotói »

Marilyn Monroe

Norma Jean Mortensen 1948-ban került Hollywoodba, ahol haját szőkére festette és felvette a Marilyn Monroe nevet. Kevésbé színészi tehetsége, mint inkább intenzív szexuális kisugárzása tette híressé. Bár az 1950-es évek szexideálja, alakja még ma is a vonzó nő mintaképe.

Kapcsolódó érdekesség:
Marilyn Monroe utolsó fotói »

Dia

Jane FondaJane Fondát az 1968-as Barbarella című sci-fi tette szexikonná. Megjelenése óta a televízió igen nagy hatással van az idealizált nőképre, így a tömegmédiumok korszakában gyorsabban változik, mint valaha, hogy éppen mi számít igazán vonzónak.Kapcsolódó érdekesség:Jane Fonda 70 felett is ellenállhatatlanul vonzó »

Jane Fonda

Jane Fondát az 1968-as Barbarella című sci-fi tette szexikonná. Megjelenése óta a televízió igen nagy hatással van az idealizált nőképre, így a tömegmédiumok korszakában gyorsabban változik, mint valaha, hogy éppen mi számít igazán vonzónak.

Kapcsolódó érdekesség:
Jane Fonda 70 felett is ellenállhatatlanul vonzó »

Dia

TwiggyMinden idők leghíresebb topmodellje 16 évesen, gyerekként írta be nevét a divat történetébe. Twiggy hozzájárult a fiúsan erotikus ideál elterjedéséhez, hiszen rövid hajával és karcsú, androgün alkatával a 70-es években újraírta a szexi nő képét.Kapcsolódó érdekesség:Alaposan megöregedett az egykor ünnepelt modell »

Twiggy

Minden idők leghíresebb topmodellje 16 évesen, gyerekként írta be nevét a divat történetébe. Twiggy hozzájárult a fiúsan erotikus ideál elterjedéséhez, hiszen rövid hajával és karcsú, androgün alkatával a 70-es években újraírta a szexi nő képét.

Kapcsolódó érdekesség:
Alaposan megöregedett az egykor ünnepelt modell »

Dia

Cindy CrawfordSzépségpöttyel díszített arcával vitathatatlanul a 90-es évek egyik legszexibb nője. A Pepsi reklámarcaként vonult be a köztudatba, és hamarosan nem volt férfi, aki ne az ő vadítóan szexi testéről fantáziált volna.Kapcsolódó galéria:Szexszimbólumok régen és most »

Cindy Crawford

Szépségpöttyel díszített arcával vitathatatlanul a 90-es évek egyik legszexibb nője. A Pepsi reklámarcaként vonult be a köztudatba, és hamarosan nem volt férfi, aki ne az ő vadítóan szexi testéről fantáziált volna.

Kapcsolódó galéria:
Szexszimbólumok régen és most »

Dia

MadonnaMadonna nemcsak élő popikon, de erotikus videóival és képeivel már a katolikus egyház türelmét is többször próbára tette. Ő az a szexlegenda, aki időről-időre képes megújulni, és minden évtized erotikus trendjére hatással van.Kapcsolódó érdekesség:Szemérmetlenül tárta szét combjait Madonna »

Madonna

Madonna nemcsak élő popikon, de erotikus videóival és képeivel már a katolikus egyház türelmét is többször próbára tette. Ő az a szexlegenda, aki időről-időre képes megújulni, és minden évtized erotikus trendjére hatással van.

Kapcsolódó érdekesség:
Szemérmetlenül tárta szét combjait Madonna »

Dia

Keira KnightleyA 90-es évek hangsúlyos nőiessége, a telt cicik és a kerek fenekek az ezredfordulón már kevéssé divatosak. Inkább a fiúsan karcsú, szélsőségesen vékony alkat a meghatározó, nem kis részben a kifutók csontsovány modelljeinek köszönhetően. Több színésznő is hirdeti azonban a nullás méretet, köztük Keira Knightley, aki a mai napig tagadja, hogy anorexiás lenne.

Keira Knightley

A 90-es évek hangsúlyos nőiessége, a telt cicik és a kerek fenekek az ezredfordulón már kevéssé divatosak. Inkább a fiúsan karcsú, szélsőségesen vékony alkat a meghatározó, nem kis részben a kifutók csontsovány modelljeinek köszönhetően. Több színésznő is hirdeti azonban a nullás méretet, köztük Keira Knightley, aki a mai napig tagadja, hogy anorexiás lenne.

Dia

Angelina JolieA 21. században a kifinomult, antik női szépségideál immár a múlté. A televízió mellett a számítógépes játékok is rányomták bélyegüket az erotikára, és fegyvert adtak a nő kezébe. Angelina Jolie Lara Croft szerepében bizonyítja, hogy az erotikus nő legalább olyan erős lehet, mint amilyen szép és csodálni való.Kapcsolódó galéria:Angelina Jolie életének állomásai »

Angelina Jolie

A 21. században a kifinomult, antik női szépségideál immár a múlté. A televízió mellett a számítógépes játékok is rányomták bélyegüket az erotikára, és fegyvert adtak a nő kezébe. Angelina Jolie Lara Croft szerepében bizonyítja, hogy az erotikus nő legalább olyan erős lehet, mint amilyen szép és csodálni való.

Kapcsolódó galéria:
Angelina Jolie életének állomásai »

Dia

Milla JovovichMilla Jovovich A kaptárban végleg szétfeszíti a klasszikus erotika határait. Vitathatatlanul szexi karakterében immár bájnak nyoma sincs, annál inkább tombol benne a harcos energia. A gyönyörű nő többé korántsem védelmezni való és elesett, ellenben porosan, fiúruhába bújva is szexi.

Milla Jovovich

Milla Jovovich A kaptárban végleg szétfeszíti a klasszikus erotika határait. Vitathatatlanul szexi karakterében immár bájnak nyoma sincs, annál inkább tombol benne a harcos energia. A gyönyörű nő többé korántsem védelmezni való és elesett, ellenben porosan, fiúruhába bújva is szexi.
Blog.hu ajánló
Fotó: