18 +

Kedves Olvasónk!

Az általad letölteni kívánt tartalom a hatályos jogszabályok szerint a kiskorúakra káros hatással lehet. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz ne férjen hozzá kiskorú, használj szűrőprogramot!

A 4 kínos szexkérdés, amit a mamádnak sem tennél fel

És a válaszok

Vannak olyan intim témák, amelyeket nem szívesen vitatsz meg barátnőiddel? Íme, a válaszok!

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Bár egy laza, baráti összejövetel remek alkalom lehet arra, hogy barátnőiddel az összes kényes szexuális témát kitárgyaljátok, felmerülhetnek olyan kérdések, amelyeket még velük sem osztasz meg szívesen. Ha úgy érzed, nem értenék meg problémádat, ne erőltesd, de nem is kell beletörődnöd tanácstalan helyzetedbe: mi megválaszoljuk legkínosabb kérdéseidet is!

- A gyakori szex ellazíthatja-e hüvelyemet?

Nem. Ellenben a szex hiánya már annál inkább. A hüvelyre messzemenően igaz a megállapítás, miszerint ha nem használod, idővel kizökkenhet a gyakorlatból. A szülés és a természetes öregedés meggyengítheti a medencetáji izmokat, ha azonban rendszeres szexuális életet élsz, azzal könnyedén és természetesen ellensúlyozhatod ezt a problémát. Valójában tehát nem a hüvelyed tágul ki ebben az esetben sem, hanem azok az izmok fáradnak el, amelyek belső nemi szerveidet tartják.

Ez pedig nem érzéketlenséghez, hanem még kellemetlenebb következményhez, fájdalmas szeretkezéshez vezethet. A szex azonban segít az izomtónus megőrzésében, és fitten tartja intim testrészeidet is. Ha azonban jobban szeretnél ügyelni izmaid egészségére, végezz Kegel-gyakorlatokat! Az edzés során feszítsd meg, majd lazítsd el szeméremtáji izmaidat: ezek ugyanazok, amelyekkel a vizeletedet tartod vissza. Néhány másodperc után lazíts, majd ismételd ezt a mozdulatsort száz alkalommal.

- Aggódom amiatt, hogy a hüvelyem kellemetlen szagú, és orális szexnél ez zavarja partneremet.

Ha párod örömmel kalandozik bugyid felé, és semmi feszültséget nem tapasztalsz, valószínűleg nincs miért aggódnod.

A legbiztosabb azonban, ha rákérdezel: ne aggódj amiatt, hogy esetleg kellemetlen helyzetet teremtesz, hiszen még mindig jobb, ha kiderül, mintha partnered nem tenné szóvá magától a dolgot. Ha tényleg baj van, és minden alapvető szex előtti higiéniás szabályt betartasz, akkor mielőbb menj el nőgyógyászhoz.

A kellemetlen illatú hüvelyflóra ugyanis gombás vagy bakteriális fertőzésre utalhat. Ha kiderült, mi a problémád, partnered is kezeltesse magát, mert a férfiak gyakran lehetnek tünetmentesek, de ugyanúgy fertőzhetnek. Ha ezentúl csak pamut fehérneműt hordasz, kerülöd a könnyen fertőző nyilvános strandokat és ügyelsz hüvelyflórád egyensúlyára, elkerülheted a további fertőzéseket.

- Miért van a férfiaknak merevedésük, amikor alszanak?

Ha időnként azt tapasztalod, hogy valami éledezni kezd a takaró alatt, miközben partnered az igazak álmát alussza, ne gondold rögtön, hogy buja erotikus ábrándjai vannak. Sokkal inkább biológiai jelenségről van szó.

Az éjszakai erekció független a korábbi szex gyakoriságától, mennyiségétől és minőségétől. A legtöbb férfinál a merevedés a REM-fázisban, vagyis a legmélyebb álom szakaszában következik be. Ebben a periódusban az agy hullámai megváltoznak, ez okozza a pulzus és a légzés gyorsulását és a szemgolyó ide-oda mozgását.

Amikor az idegrendszer eléri ezt a teljes nyugalmi állapotot, sok férfinál merevedés lép fel, azonban a legújabb kutatások kimutatták, hogy a nők is gyakran kerülnek izgalmi állapotba az álom ezen szakaszában. A jelenség miatt tehát nem kell aggódnod, ez ugyanis csak arra utal, hogy partnerednél minden rendben van, és nem jelenti, hogy éjjelente valaki másról fantáziál.

- Érzem, amikor partnerem behatol, de aztán vége. Velem van a baj?

Ha partnered pénisze drámai módon alulméretezett, akkor a válasz egyértelmű: nem benned van a hiba. Ebben a helyzetben is tehettek azonban az ügy érdekében: próbáljatok meg aszerint szexpózokat válogatni, hogy a lehető legoptimálisabb legyen a behatolás szöge és mélysége. Ha azonban partnered inkább az átlagos kategóriába tartozik, akkor más lehet a probléma oka.

Ha már egy ideje együtt vagytok, és szeretkezéseitek alatt nem vagy annyira felizgulva, mint a korai időszakban, akkor előfordulhat, hogy a behatolás izgató pillanata után a folytatás csupán fűrészelésnek hat.

Jól szeretsz? - Út a kötődési sebek gyógyítása felé

A Femina Klub áprilisi vendége Dr. Lukács Liza krízistanácsadó szakpszichológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között  arról beszélget, hogy képesek vagyunk meghaladni a már korábbról hozott rossz hiedelmeinket, és kiépíteni egy biztonságos kötődési mintát?  Illetve vajon az, aki sérül a kapcsolataiban, csak a kapcsolatain keresztül képes meggyógyulni?

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. április 24. 18 óra

Helyszín: József Attila Színház

Promóció

Ekkor ugyanis a hüvely izmai elernyednek, és nem szorítják eléggé a péniszt, ettől pedig az egész együttlét unalmassá válhat számodra. Próbáljatok ki különböző pozíciókat az élvezet fokozására, tegyél pár párnát a derekad alá, combjaidat pedig lehetőség szerint zárd össze. Az is megoldást jelenthet problémádra, ha partnered vagy te magad kényezteted a csiklódat, ez ugyanis elősegítheti, hogy hüvelyed is összehúzódjon.

Cikkünk Tracey Cox Szuperszex című könyve alapján készült.

Ezt is szeretjük