15 másodperc alatt jó benyomást keltesz, viszont egy gyakori szokás is antipatikussá tesz
A szakértő elárulta, hogyan lehetsz szimpatikus pillanatok alatt. Egy bevett szokást viszont ajánlott elfelejteni.

kezfogas
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Az első benyomás mindig sokat számít, de van néhány eset, amikor még lényegesebb, hogy megkedveljék az embert. Ilyen többek közt az állásinterjú, az üzleti tárgyalás vagy éppen a partner szüleivel való találkozás is.

A szimpátia már legkésőbb az első 15-30 másodpercben eldől, így igen kevés idő jut arra, hogy befolyásolhasd. Persze, később alakítható, formálható, ám a leglényegesebbek mindenképpen a kezdeti pillanatok. Egy szakértő ezért elárulta, hogyan lehet kihozni a maximumot ebből a csekély negyed percből. 

Így kelthetsz pillanatok alatt jó benyomást

Grazia Fechner viselkedés- és testbeszédszakértő szerint, mivel ilyen rövid idő alatt alakul ki az első benyomás, még a legapróbb dolgokra is oda kell figyelni, mert sok lényegtelennek gondolt mozdulat is képes elrontani a kialakulóban lévő képet rólad. Először is, mindenkinek azt tanácsolja, hogy tartsa tiszteletben a másik személyes terét, ne álljon túl közel, mert ez gyorsan antipatikusnak mutathatja őt. De pár lépésnél távolabb se helyezkedjen, hogy ne kelljen felemelnie a hangját. 

Emellett fontos a nem túl erős, de bizalmat keltő gesztikuláció és a stabil, határozott szemkontaktus tartása is, valamint az, hogy egyenesen, magabiztosan álljon az illető, és semmikképp ne tegye keresztbe se a lábait, se a karjait. Aki pedig ül, annak minden bemutatkozásnál kötelező felállnia, hogy megadja a kellő tiszteletet.

Úgy véli, a jó benyomás egyik kulcsa, hogy szinte rögtön ismerősként kell kezelni a másikat, de ez persze nem túl közvetlen hangnemet jelent, hanem inkább egy kis laza, de tiszteletteljes small talkot. Hangsúlyozta, hogy az emberek szeretnek önmagukról mesélni, így érdemes már az első fél percben kérdezni őket a véleményükről, az életük felületesebb részeiről és az elért sikereikről. Ettől ugyanis érdeklődőnek és kedvesnek találják majd a másikat. 

A cikk az ajánló után folytatódik

Bevett szokás, de könnyen antipatikusnak mutat

Van azonban egy szokás, amitől óva int mindenkit: ez pedig az ölelés és a puszi. Bár nagyon népszerűek, és sokan a megismerkedés és az első találkozás velejárójának tartják őket, egyáltalán nem ajánlottak. Persze, egyértelmű, hogy például egy állásinterjúnál nem köszönti így senki a másikat - itt ugyanis a kézfogás a kötelező -, de egyéb szituációkban sem javasolja, hogy rögtön így indítsd a találkozást. Egyesek számára ugyanis kellemetlennek és tolakodónak hathat, hiszen sokan vannak, akik ezt túl intimnek, zavarónak tartják egy idegen esetében.

A fontos találkozók előtt pedig az öltözködést is érdemes átgondolni. Olyan szettet kell választani, ami illik az alkalomhoz, a helyszínhez, de nem áll túl távol a stílusodtól, tehát nem érzed kényelmetlenül benne magad, és nem feszengsz. Azok a darabok a legjobbak, amelyek magabiztosságot adnak és sugároznak. Egy magassarkú például, akármilyen kényelmetlen is, meg tudja duplázni a nők önbizalmát.

Szimpátiakeltő mozdulatok

A testbeszéd nagyon sokat számít az ismerkedéskor, és később a kommunikáció során is, de nemcsak az fontos, hogyan gesztikulálsz, hanem akár az is lényeges lehet, hogy milyen irányban állsz, vagy merre néz a lábfejed. Nézd végig a képeket, és tudd meg, mit kell tenned a találkozás utáni első percekben ahhoz, hogy biztosan elnyerd a másik szimpátiáját.

Ezt is szeretjük