18

Csak felnőtteknek!

Az általad letölteni kívánt tartalom a hatályos jogszabályok szerint a kiskorúakra káros hatással lehet. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz ne férjen hozzá kiskorú, használj szűrőprogramot!

Elmélyíti az érzelmi kötődést és az intimitást ez a 3 gyakorlat - A szexuális életet is jobbá teszik

A következő mindfulness- és meditációs gyakorlatok segítenek ráhangolódni egymásra és belsőleg összekapcsolódni. Erősítik az érzelmi kötődést és az intimitást.

par agyban cover

Az szakértők sokszor hangsúlyozzák, hogy az intimitás a sikeres, boldog és hosszú távú kapcsolatok, valamint a jó szex kulcsa. Arról azonban már jóval kevesebbet hallani, hogy hogyan, milyen konkrét módszerekkel erősíthető a viszonyban a bensőségesség, a meghittség és a bizalom.

Mary Lane párterapeuta és Kimi Moon jógatanár a Mindbodygreen oldalán bemutattak három olyan mindfulnessgyakorlatot, melyek fejlesztik az intimitást, szorosabbá teszik a kapcsolatot, és a szexuális életet is erősebbé varázsolják. 

Gyakorlatok, amelyek elmélyítik az intimitást

Kapcsolódj össze önmagaddal!

Mary Lane szerint az intimitás elmélyítése valójában saját tudatosságunk elmélyítésével kezdődik. A következő pár perces meditációs gyakorlat ezt segíti. Először csukd be a szemedet, majd kezdd figyelni a lélegzetedet, kapcsolódj rá. Ezután fordítsd a figyelmedet a szívedre, és érezd az együttérzést, amelyet tartogat, aztán koncentrálj a hasadra. A gyomrod, a zsigereid a szakértő szerint mélyebb intelligenciával rendelkeznek. 

Az egész módszer segít megtalálni a belül, mélyebben rejtőző, valódi énedet, és azzal, hogy az érzékeidre, az érzéseidre fókuszálsz, a kíváncsiságodat, az együttérzésedet, a szenvedélyedet erősíted. Ha rendszeresen végzed a gyakorlatot, és egyensúlyba kerülsz önmagaddal, a párkapcsolati intimitás fokozása is könnyebb lesz.

Hangolódj a szexuális intimitásra!

Mary Lane tapasztalatai alapján sok pár beleragad a mindennapi kerékvágásba, azt hiszik, hogy a szexnek olyannak kell lennie, amilyen, és inkább kerülik az egészet. Az egészséges szexualitás azonban változó, hol jó, hol kevésbé jó, a nő vágya például a holdciklusnak megfelelően is változik. A feleknek tudatosítaniuk kell önmagukban, hogy a vágy változása természetes, és már ez az apróság is segít abban, hogy jobban egymásra hangolódjanak. 

A cikk az ajánló után folytatódik

A második gyakorlat így csupán annyiból áll, hogy fel kell tenned magadnak a kérdést: Mi az, amit ma szeretnél? Például egy nagy ölelés vagy egy összebújás? Miután pedig megvan a válasz, akár szóban is elmondhatod a partnerednek. A vágy kifejezése, a tudatosság, az elismerés és az elfogadás ugyanis megerősíti a kötődést, és segít a feleknek ráhangolódni egymásra. 

Mély érzelmi és spirituális kapcsolat

Kimi Moon szerint a légzés és a meditáció révén is erősíthető a kötelék. Ezek megnyitják a kommunikáció útját, és hozzájárulnak ahhoz, hogy a szerelmesek felvállalják sebezhetőségüket egymás előtt. A következő, körülbelül 20 perces, páros gyakorlat ezt a célt szolgálja. Üljetek egymással szembe, és kezdjetek egy egyperces meditációval, csukott szemmel összpontosítsatok a légzésre.

Ezután fogjatok egy-egy lapot, és egyénileg fejezzétek be a mondatokat a gondolataitokkal:

  • Büszke voltam a páromra, amikor…
  • Hálás voltam a páromnak, amikor…
  • Nagyon szórakoztató, vicces volt, amikor azt csináltuk a párommal, hogy…

Ha ezzel megvagytok, üljetek háttal egymásnak 5-8 percig, a hátatok érjen össze. Lélegezzetek mélyeket a hasatokba, majd fújjátok ki a levegőt a szátokon. Észre fogjátok venni, hogy a légzésetek egy idő után összekapcsolódik. Ezután fejezzétek be a meditációt a következő mondattal: „Köszönöm, szeretlek, kérlek, bocsáss meg!”

Ha ezzel is végeztetek, üljetek egymással szembe, és nézzetek a másik szemébe körülbelül 30 másodpercen keresztül, hogy erősítsétek a kötődést, a bizalmat, majd jöhet egy hosszú, mély ölelés, végül pedig osszátok meg egymással azt, amit leírtatok a lapra. Ez a gyakorlat elmélyíti az érzelmi kötődést, így jobbá teszi a szexuális életet is.

Intimitást fokozó szexpózok

Dr. Holly Ritchmond pszichológus és szexterapeuta a szerelmet fokozó szexpózokat ajánl azoknak, akik növelnék kapcsolatukban az intimitást. A testtartások lehetőséget adnak, hogy testi érzékelésen túl is kapcsolódhassanak a felek.

Ebben a cikkben nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését. Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport
Ezt is szeretjük