A 3 legidegesítőbb, állandóan visszatérő női kérdés
A férfi szerint
Mi az, amivel kikergetheted a pasit a világból? Íme, a leggyilkosabb kérdések, melyeket felejts el!

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Igazságtalan, hímsoviniszta gazemberek leszünk, és az elkövetkezendőkben néhány habosra forralt, az önirónia és a bizalomhiány kettőse által a lassú tűzön felejtett, sótlan, verbális nyaklevesről tartunk egy rövid eszmefuttatást.

- Szeretsz?

Csak addig mókás téma, amíg a csuklóból, ingujj mögül rávágott nem, nem szeretlek, úgy kerüllek, mint vérbeli halaskofa a lucerna bűzét tavasszal azt a bizonyos fancsali, sírásba görbülő arcrángást csikizi ki a lányból. Ha ebbe beleuntunk, kifejezetten lohasztó.

Olyan ez, mintha David Hasselhoff egy ügynöki félrenyúlás eredményeképp az életét holmi bajor pornókban pajzán, jódlizva hágó hegyipásztorok alakításának szentelte volna: viccesnek elsőre vicces, izgató, az ellenben nem lesz sose. Az a baj, hogy a kérdés ragacsos, mint egy Elton John-sláger, mint a málnaszörpös üveg alja. Mint az őzek egy Disney-rajzfilmben. Színt kell vallani, rá vagyunk kényszerítve. Ülünk a vádlottak padján, mi, többszörös szédelgők, felmentésre esélyünk sincs, lesz most nemulass.

Értjük ám, milyen fontos probléma ez, motoz valami homályos sejtés a fejünkben arról is, mi minden kétség van itt egyetlen szóba öntve. Nincs annál elszomorítóbb azonban, mint lapossá koptatni szájjal azt, hogy szeretlek. Brazil sorozatot kell gyúrni az életünkből mindenáron, naná. Az ember szereti például a pacalpörköltet, és nem fél kijelenteni - igen, odáig vagyok, megdöglöm a pacalért, pláne, ha petrezselymes krumplival tálalják, kérek mellé valami száraz fehérbort is, ha van a spejzban esetleg.

Itt ellenben egy sokkal intimebb dologról beszélünk, és, ha a lányka egy jó ebéd szintjére akarja lerántani a szívek és egyéb belsőségek legkomolyabb találmányát - ami egyébként szintúgy nem kevés -, nosza, tessék csak, rajta. Mi majd jól cseszünk válaszolni.

- Kövérnek nézek ki ebben a ruhában?

A beszélgetések Ted Bundyja. Iszamosabb nyomot hagy, mint egy vödör langyos csigavér. A legszomorúbb az egészben, hogy nincs rá helyes válasz: míg a nemet gúnyos pillantások, az igent egy kanál víz, majd némi megfojtás követi. Helyette talán azt a kérdést kellene feltenni: távlatokban az embernek mi éri meg, ha őszinte és bunkó, vagy nyámnyila, bólogató János?

Az őszinte férfi kifejtené, hogy hát igen, Picúr: felszedtél pár kilót, de azért én, amíg itt ülök ezen a szép hosszú ágon, igenis megvárnálak. Mert lennék ám attól, hogy a farmered farnál feszül, a papucsod orrán pamutbojt. Tessék elmenni futni kicsit, vár az uszoda, vagy - nem tudjuk már, hogy melyik a héten a menő - Pilates. Azért, mert téged zavar, hogy husi vagy, az én hátamon ne csattanjon már korbács.

Ugyanakkor a teszetosza bak, a lányos anyák álma, egyébként informatikus és életművész csak annyit morog, hogy nem, nem, nem, majd tekintetét a monitorra szegezi vissza, és heves egérkattintásokkal lemészárol valami angyalarcút és felettébb ártatlant.

Amennyiben ez a téma a taglalt két típusba való hovatartozást hivatott eldönteni, akkor megemeljük a kalapunkat, de még a hajunkat is a hölgyek ravaszsága előtt. Minden más esetben ennél nagyobb marhaság nincs az egek alatt. Talán csak a szintipop.

- Mi jár a fejedben?

A szeretkezést követő első percek tipikus dilemmája. Úgy egyébként semmi baj nincs vele, de akkor, azokban a mámoros percekben körülbelül olyan csendben közelít, mint kenyérvágó kés a herék felé, és pont annyira fáj, mint mikor az odaér, és nyiszálni kezd. Azért, mert nagyjából nincs válasz: a férfi - főleg olyankor - nem gondol marhanagy dolgokra.

Nincsenek világmegváltó tervek beszorulva a fogaskerekek közé. Bambuláskor afféle gondolatok futnak át az agyunkon, hogy mi a fene lehet az a gumiarábikum. Illetve, hogy van-e egyáltalán köze az arabokhoz? Csupa-csupa rejtély, megannyi jeti a válaszfalak mögött. No de az ember nem kezd bele ebbe. Nem mondja el, hogy a szárazbab tölti be épp azt az egyébként sem túl hatalmas gondolati szféráját. Kell neki, hogy hülyének nézzék? Nem kell.

Mond valamit, hümmög, néz tovább. Asszony megsértődik, hogy őneki nem mond el semmit ez az ember, ez a nyolcvankilónyi, férfiszagú titokzatosság.

Valamit rejteget, hát nyilván. És őrölni kezdenek azok a malmok, melyek irdatlan voltát józan férfi fel sem foghatja, és lám, ha nincsen válasz, eljő a fogcsikorgatás, meg a keresztkérdések kora.

Ezt is szeretjük