Lépten-nyomon megcsalod a párod, pedig nem is tudsz róla: ezt mondja a kapcsolati szakértő
Meg fogsz döbbenni.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Ha hűséges típusnak tartod magad, Gary és Joy Loundberg eltántoríthatnak ettől a meggyőződésedtől, legalábbis, ha igazat adsz nekik.

Nemrégiben adták ki sokadik közös könyvüket: Gary pár- és családterapeuta, Joy pedig író. Lent soroljuk, miket neveznek ők megcsalásnak, nekünk ugyanis lenne mindehhez egy-két szavunk.

Ellenkező nemű személlyel tölteni az időt

Egy ártatlan ebédre azt mondhatnátok, csupán egy ebéd, és nem több, ám igenis lehet belőle több. Menj haza, és töltsd azt az időt a pároddal! - mondják a szerzők, de valljuk be, azért egy ebédbe egy baráttal vagy kollégával, akivel szemben abszolút semmilyen vonzalom nem áll fenn, igazán nem kell többet belelátni. Miért ne kerülhetne ilyenre sor? Plusz micsoda butaság lenne, ha az ember minden egyes délutánját, minden óráját és percét párjával töltené? Kell ebben is szünet, a kapcsolatnak is így a jó. Függetlenül a nemüktől, barátokra pedig úgyszintén szükség van.

A gyerekeket tenni első helyre

A könyv szerzői szerint megcsalásnak számít, ha valaki gyermekeit teszi a fontossági listája élére, és nem a párját. A következő módon érvelnek: a gyerekek fontosak, de nem fontosabbak a párodnál. Ha nem a prioritási listád élén áll, hűtlen vagy hozzá. Az első a párod kell, hogy legyen. Ez nemcsak házasságod tartja össze, de a gyerekeknek is biztonságot ad. Nos, már alapvetően azt sem értjük, mi akar ez a fontossági lista lenni, de hogy a gyerekeket a sokadik helyre kellene rajta elhelyezni, és ez nekik még jó is, a férjet pedig az elsőre, mert különben az megcsalás - nonszensz. A gyerekek iránti szeretet nem zárja ki a férj iránti szeretetet, és fordítva. Egyáltalán: mi köze a gyerekeknek a hűtlenkedéshez?

Nem szexelni a partnerrel

Végül egy elég csúnya meglátás a szerzőktől: szerintük hűtlenség nemet mondani a szexre: megfosztani a párt a szexuális intimitástól olyan, mintha nem tennél meg mindent a kapcsolatodért. Hűséges párnak lenni annyit tesz, mint mindent megtenni, minden tekintetben - vélik. A szex azonban nem olyasmi, amit muszájból tesz az ember, hanem mert akarja, és a hétköznapokban bizony sok olyan helyzet állhat elő, hogy valaki nem érez hozzá kedvet, például valamilyen nyomasztó probléma, fáradtság vagy bármi más miatt. Helytelen dolog hűtlenségnek nevezni az ilyesmit. Inkább az az elítélendő, ha ezt a partner nem érti meg. A hosszú távú szünet a szexben persze jelezhet valamilyen megbúvó problémát, de hiba lenne igent mondani bárkinek is bármikor a szexre akarata ellenére.

Ezt is szeretjük