Hogy lehet visszahozni a tönk széléről egy kapcsolatot? 3 mentőöv, amiért nyúlhattok
Amikor úgy tűnik, egyenes az út a szakítás felé, még lehet remény.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Igazságtalanság, hogy ha valami egyszer jól működhet és boldogságot adhat, miért romolhat mégis el - akárhogy is, sajnos még a legszebb, sírig tartónak ígérkező kapcsolatok is sodródhatnak a szakításig.

Nem feltétlenül kell azonban bekövetkeznie a legrosszabbnak, még ha úgy is tűnik, nincsen más út, csak az, ami különválás felé vezet.

Hogyan lehet megmenteni?

A kapcsolat megmentésének módja tulajdonképpen a probléma jellegétől függ, hiszen például a betegségeket is más-más módszerekkel gyógyítják az orvosok, jellegüktől függően: nem segíthet mindenkin egy vakbélműtét.

Úgy kell tehát nekilátni a mentőakciónak, hogy az illeszkedjen a helyzethez. Ha az érzelmek terén vannak problémák, az talán a legnehezebb ügy, de egy megcsalás sem éppen sétagalopp. Következzen most három mentőöv három különböző problémára, ami a szakítás gondolatáig sodorhat két embert.

Kihűlő érzelmek esetén: nosztalgia

A lángoló szerelem idővel természetes átalakulási folyamaton megy keresztül, aminek eredményeképpen mély, ragaszkodó szeretetté alakul. Ezt sokan nehezen dolgozzák fel, pedig semmi rossz nem történik, csupán megérnek az érzelmek. A közös út ezután is járható, sőt.

Ha azonban a szerelem nem csupán átalakulóban van, de kihűlőben is, az már nagyobb gond. Át kell gondolni, van-e annyi a kapcsolatban, hogy megérje próbálkozni, vagy akár az egyik, akár mindkét fél szíve kifelé húz. Utóbbi esetben jobb elbúcsúzni, és megadni az esélyt egymásnak a nagy szerelemre, az előbbiben azonban, ha van olyan szoros a kötelék, és mindkét fél akarja, segíthet a nosztalgia: ellátogatni az első csók helyszínére, beszélgetni a kezdetekről, régi közös fotókat elővenni, és tudatosítani, hogy még mindig ugyanaz a két ember alkotja a párt, mint a legelején, és ők imádták egymást.

Megcsalás esetén: tiszta lap

Ebben az esetben a félrelépő és a sértett félnek is van feladata. A sértett félé nehezebb. Végig kell gondolnia, képes-e még úgy nézni párjára, mint azelőtt, meg tud-e bízni benne a jövőben, és egyáltalán: képes-e megbocsátani. Ha ezek mindegyikére igen a válasz, akkor van csupán esély a közös jövőre, felhánytorgatni mindent évek múlva is ugyanis semmi jóra nem vezet.

A megcsaló félnek pedig őszinte megbánást kell mutatnia, bocsánatot kérnie párjától, és képesnek lenni arra, hogy ez soha többé ne fordulhasson elő. Ha mindez megvolt, akkor jöhet csak a tiszta lap: megcsalás esetén ez az egyetlen mentőöv. Új életet kezdeni, lehetőleg minél több új közös élménnyel, ami némiképpen felülírhatja a fájdalmakat.

Ellaposodás esetén: újdonság

Ha tulajdonképpen minden rendben, tehát az érzelmekkel sincs gond, a hűség is megvan, és békésen telnek a napok, csupán a nem szívesen látott vendég, az unalom foglalta el a boldogságnak fenntartott helyet önkényesen, a mentőöv, ami segíthet, az újdonság.

Új színt mindig lehet és kell is vinni a mindennapokba. Kitalálni egy úti célt, ahová kettesben el lehet utazni, közösen kipróbálni egy új sportot, hobbit, és a hálószobában is jó, ha megvillan egy-egy csinos, új fehérnemű, valamint felbukkan pár új póz. Akik együtt élnek, azok esetében érdemes a lakást is átrendezni vagy akár másik albérletbe költözni, hogy még az új környezet is segítsen valamicskét.

Ha semmi sem segít

Van az az eset, amikor akármilyen mentőövért nyúlna az ember, egyik sem hozza meg a várt hatást. Fontos, hogy az eredményt senki ne várja görcsösen, hiszen úgy elmaradhat, ám ha nem emiatt nem változik a helyzet, talán jobb elengedni egymást. Ezt el kell fogadni, hiszen semmi sem véletlen, és idővel mindenki számára világossá válik, miért is alakultak úgy a dolgok, ahogy, még ha eleinte fáj is.

Ezt is szeretjük