A történelem leghíresebb szeretői
Ismerd meg a szerelem legnagyobb mestereit, akik románcaikkal írták be nevüket a történelembe.

Dia

KleopátraA kelet buja királynője a történelem egyik leghíresebb szeretője, aki két derék rómait is könnyedén az ujja köré csavart. Julius Cézártól állítása szerint gyermeke is született, azonban az utókorra Antonius-szal folytatott lángoló viszonya volt nagyobb hatással. A tragikus szerelem, ami végül a kígyók közé hajtotta, számos művészt megihletett.

Kleopátra

A kelet buja királynője a történelem egyik leghíresebb szeretője, aki két derék rómait is könnyedén az ujja köré csavart. Julius Cézártól állítása szerint gyermeke is született, azonban az utókorra Antonius-szal folytatott lángoló viszonya volt nagyobb hatással. A tragikus szerelem, ami végül a kígyók közé hajtotta, számos művészt megihletett.

Dia

Don JuanA legendás 14. századi szeretőről valójában alig tudni valami biztosat, ám annál több legenda övezi alakját. A szép szavakkal és bókokkal csábító lovag karaktere valószínűleg az irodalomnak köszönhető, és több mint valószínű, hogy Don Juan a valóságban inkább erőnek erejével tette magáévá szerelmeit – nem véletlenül vált a donhuánizmus a pszichológiában a nimfománia férfi megfelelőjévé.

Don Juan

A legendás 14. századi szeretőről valójában alig tudni valami biztosat, ám annál több legenda övezi alakját. A szép szavakkal és bókokkal csábító lovag karaktere valószínűleg az irodalomnak köszönhető, és több mint valószínű, hogy Don Juan a valóságban inkább erőnek erejével tette magáévá szerelmeit – nem véletlenül vált a donhuánizmus a pszichológiában a nimfománia férfi megfelelőjévé.

Dia

Agnes SorelÁgnes Sorel a 15. századi uralkodó, VII. Károly francia király szeretője volt, aki valójában sem vagyonnal, sem különösebb esztétikai vonzerővel nem bírt. Az uralkodó oldalán azonban Ágnes hamarosan igen magas rangra tett szert, majd a történelem során elsőként megkapta a hivatalos kegyencnői címet is.

Agnes Sorel

Ágnes Sorel a 15. századi uralkodó, VII. Károly francia király szeretője volt, aki valójában sem vagyonnal, sem különösebb esztétikai vonzerővel nem bírt. Az uralkodó oldalán azonban Ágnes hamarosan igen magas rangra tett szert, majd a történelem során elsőként megkapta a hivatalos kegyencnői címet is.

Dia

 	Báthory Erzsébet  	A történelem asszonyai közül Báthory Erzsébet, a csejtei úrnő alakját övezi a legtöbb borzalmas misztikum. A legenda szerint Erzsébet már a 17. század elején kutatta az öregedés lehető legjobb ellenszerét, még emberi vért is alkalmazott szépségmegőrző elixírként. Kastélyában akadémiát alapított női szeretőjével, ahová szűz lányokat gyűjtött össze, hogy később vérüket vehesse az örök ifjúság jegyében.  	A mai kutatások szerint Báthory Erzsébet koncepciós per áldozata lett, és semmi nem igaz abból, ami elterjedt róla.

Báthory Erzsébet

A történelem asszonyai közül Báthory Erzsébet, a csejtei úrnő alakját övezi a legtöbb borzalmas misztikum. A legenda szerint Erzsébet már a 17. század elején kutatta az öregedés lehető legjobb ellenszerét, még emberi vért is alkalmazott szépségmegőrző elixírként. Kastélyában akadémiát alapított női szeretőjével, ahová szűz lányokat gyűjtött össze, hogy később vérüket vehesse az örök ifjúság jegyében.

A mai kutatások szerint Báthory Erzsébet koncepciós per áldozata lett, és semmi nem igaz abból, ami elterjedt róla.

Dia

 	Madame de Pompadour  	XV. Lajossal 1745-ben ismerkedett meg. Köztudottan nagy befolyással bírt az uralkodóra, aki bizonyos politikai kérdésekbe is beleszólást engedett szeretőjének. Talán éppen ennek köszönhetően terjesztették róla azt az alaptalan pletykát, miszerint frigid volt.

Madame de Pompadour

XV. Lajossal 1745-ben ismerkedett meg. Köztudottan nagy befolyással bírt az uralkodóra, aki bizonyos politikai kérdésekbe is beleszólást engedett szeretőjének. Talán éppen ennek köszönhetően terjesztették róla azt az alaptalan pletykát, miszerint frigid volt.

Dia

Giovanni Giacomo CasanovaCasanova az 1700-as években élt, és korának egyik legműveltebb embere volt, az utókor azonban mégsem csodás színdarabjairól emlékszik rá. A híres csábító a történelem egyik legnagyobb nőfalójaként vonult be a köztudatba, szerelmeit azonban nem erőszakkal, hanem ellenállhatatlan udvarlási technikájával és legendás szexuális energiájával hódította meg.

Giovanni Giacomo Casanova

Casanova az 1700-as években élt, és korának egyik legműveltebb embere volt, az utókor azonban mégsem csodás színdarabjairól emlékszik rá. A híres csábító a történelem egyik legnagyobb nőfalójaként vonult be a köztudatba, szerelmeit azonban nem erőszakkal, hanem ellenállhatatlan udvarlási technikájával és legendás szexuális energiájával hódította meg.

Dia

 	Lola Montez  	Édesanyja mindössze 15 éves volt, amikor világra hozta, így nem csoda, hogy a hányatott sorsú Lola mindössze 16 évesen szegődött kurtizánnak. A 19. századi híres prostituált többek között Liszt Ferenc szeretője volt, később a házaséletbe is belekóstolt, de hamarosan újra a színpadon kötött ki, táncosnőként.

Lola Montez

Édesanyja mindössze 15 éves volt, amikor világra hozta, így nem csoda, hogy a hányatott sorsú Lola mindössze 16 évesen szegődött kurtizánnak. A 19. századi híres prostituált többek között Liszt Ferenc szeretője volt, később a házaséletbe is belekóstolt, de hamarosan újra a színpadon kötött ki, táncosnőként.

Dia

 	Mata Hari  	Margaretha Geertruida Zelle Leeuwardenben született. Később, kurtizánként vette fel a japános hangzású Mata Hari álnevet, majd több híres ember szeretője is volt. Az I. világháború idején Franciaország, Spanyolország és Anglia között utazgatott, és kurtizán-kémnőként dolgozott szülőhazájának.

Mata Hari

Margaretha Geertruida Zelle Leeuwardenben született. Később, kurtizánként vette fel a japános hangzású Mata Hari álnevet, majd több híres ember szeretője is volt. Az I. világháború idején Franciaország, Spanyolország és Anglia között utazgatott, és kurtizán-kémnőként dolgozott szülőhazájának.

Dia

 	Katharine Hepburn  	Katharine Hepburn 1942-ben egy forgatás során találkozott Spencer Tracyvel, és hamarosan szerelem is szövődött közöttük. Kapcsolatuk 25 éven át tartott, azonban viszonyukat mindvégig igyekeztek titokban tartani, ugyanis Spencer Tracy mindeközben házasságban élt. Sosem vált el feleségétől, de igaz szerelme Katharine Hepburn volt.

Katharine Hepburn

Katharine Hepburn 1942-ben egy forgatás során találkozott Spencer Tracyvel, és hamarosan szerelem is szövődött közöttük. Kapcsolatuk 25 éven át tartott, azonban viszonyukat mindvégig igyekeztek titokban tartani, ugyanis Spencer Tracy mindeközben házasságban élt. Sosem vált el feleségétől, de igaz szerelme Katharine Hepburn volt.

Dia

 	Camilla Parker Bowles  	Camilla az élő bizonyíték rá, hogy az uralkodóknak nem csak a múltban voltak szerelmi afférjai. Károly herceg házassága előtt és azalatt is intim viszonyt ápolt a hölggyel, ám viszonyukat mindvégig meglehetősen diszkréten kezelték, míg Diana hercegnő halála után, 2005-ben Károly feleségül vette, a királynő pedig hercegnéi rangra emelte.

Camilla Parker Bowles

Camilla az élő bizonyíték rá, hogy az uralkodóknak nem csak a múltban voltak szerelmi afférjai. Károly herceg házassága előtt és azalatt is intim viszonyt ápolt a hölggyel, ám viszonyukat mindvégig meglehetősen diszkréten kezelték, míg Diana hercegnő halála után, 2005-ben Károly feleségül vette, a királynő pedig hercegnéi rangra emelte.

Ezt is szeretjük
Fotó: