Ferenc Józsefet és szeretőjét Sissi boronálhatta össze: a történelem híres szeretői
Olykor nemcsak a császárnék és királynők, hanem történelmi alakok szeretői is nagy befolyással voltak a történelem alakulására.

éjij
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Az elmúlt évszázadokban az érdekházasságok mindennapiak voltak. Az uralkodói családokban a mai napig bevett szokás, hogy a házasságkötésnél mérlegelik a leendő házastárs származását, hatalmát, anyagi helyzetét.

Bár szigorúbb volt ez a szokás a múltban, és ezek a kötelességek egyre lazulnak, egészen a XIX-XX. századig, különösen az uralkodói családokban, elképzelhetetlen volt, hogy szerelem, és ne pedig érdek alapján válasszanak házastársat. 

A történelem híres szeretői

A történelem tele van híres szeretőkkel, akik királyok, uralkodók ágyasai voltak, és sok esetben többek is ennél: gyakran szerelem fűzte őket össze, és épp ezért nem kevés befolyással bírtak az államférfira - és emiatt az ország, a politika, a történelem alakulására. 

Képek forrása: Getty Images; Wikipédia/KoronaLacassePhoto, Wikipédia/Nicolas-André Monsiau, Wikipédia/Baron François Gérard, Wikipédia/Antoine Samuel Adam-Salomon, Wikipédia/Joseaqc

Borító-és ajánlóképek forrása: Getty Images

Ezt is szeretjük