18

Csak felnőtteknek!

Az általad letölteni kívánt tartalom a hatályos jogszabályok szerint a kiskorúakra káros hatással lehet. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz ne férjen hozzá kiskorú, használj szűrőprogramot!

5 árulkodó jel, hogy a pasid hazudik

Testbeszéde elárulja!

Ne ess áldozatául egy hazug nőcsábásznak: figyeld a mozdulatait, és könnyen átláthatsz a szitán!

A hazugság mögött nem minden esetben kell más nőket és megcsalást sejtened, ám ettől függetlenül az egyik legsúlyosabb párkapcsolati bűn. Ha egészen apró igazságok maradnak homályban, az is intő jel lehet arra nézve, hogy párod nem teljesen őszinte. Azért ne harapd le a fejét, te sem árulsz el neki mindent, de jobb, ha a későbbiekben nem kell csalódnod benne, amikor kiderül, hogy esetleg nagyobb dolgokban is ferdített.

Természetesen van, aki elég profi hazudozó ahhoz, hogy ne ejtsen árulkodó bakikat, ha azonban a szarvas hibákat el is tudja kerülni, a testének nem parancsolhat teljes mértékben. Ismerd meg a füllentők leggyakoribb gesztusait, melyek akkor is lebuktathatják hazug partnered, ha a szavakra és az alibire mindig nagyon ügyel!

Dörzsöli a szemét

A nagyot mondó emberről gyakran állítják, hogy szemérmetlenül hazudik. A kutatások bizonysága szerint a mondásnak némi tudományos alapja is van, hiszen a füllentés kellemetlen pillanataiban a férfiak többnyire erősen dörzsölik a szemüket, ha pedig nagyot hazudnak, az is előfordulhat, hogy másfelé, rendszerint a földre néznek.
Természetesen nem minden esetben utal ez a gesztus hazugságra, de, ha az árulkodó testbeszéd hátterében nem allergia áll, gyanakodhatsz partneredre. Nem árt azonban, ha egyéb füllentésre utaló jeleket is tapasztalsz, mielőtt számon kérnéd, mert, bár a mozdulatoknak szinte lehetetlen tudatosan gátat szabni, nem minden esetben kell a legrosszabbra gondolnod.

Gyakran megérinti a fülét

A gyerekek füllentés után gyakran a fülükre tapasztják a kezüket, hogy védekezzenek az elkerülhetetlen igazság ellen. Bár ezt a feltűnő gesztust idővel a legkomiszabb kölyök is kinövi, az árulkodó mozdulattól nem lehet végérvényesen megszabadulni.

Minden idők 20 legszexisebb pasija

Nézegess képeket!

Elolvasom

Finomabb változata tovább él a hazudozó kelléktárában, így szó szerint fülön csípheted párodat, ha nem mond igazat. Ha nem is próbálja magát kezeivel védeni a hallható igazságtól, valószínűleg többször önkéntelenül a füléhez emeli kezét, amikor nem mond igazat, vagy dörzsölgetni kezdi a fülkagyló hátsó peremét, netán húzogatja a cimpáját.

Kezek a száj előtt

A száj eltakarása azon kevés felnőtt gesztus közül való, mely éppoly feltűnő, mint a gyerekeké. Amennyiben hazugságra gyanakszol, figyeld partnered: ha a keze eltakarja a szájat, a hüvelykujja az arcához nyomódik, valószínűleg igazad van. A gesztus hátterében az állhat, hogy az agy tudat alatt utasítja a kezet, hogy próbálja visszatartani a valótlan szavakat. Előfordulhat, hogy csak néhány ujj vagy éppen az összeszorított ököl takarja el a szájat, de a gesztus jelentése ugyanaz marad.

Ne dőlj be a megtévesztő trükknek, ha a pasi úgy próbálja álcázni testbeszédét, hogy köhögést színlel. Ügyelj azonban a saját mozdulataidra is: ezt a gesztust ugyanis nem csak a füllentő, de a gyanakvó fél is gyakran alkalmazza.

Ha akaratodon kívül elárulod sejtelmedet, óvatosságra intheted partnered, aki esetleg csiszoltabb hazugságba fog ennek következtében. Ha tehát szeretnél végre tiszta vizet önteni a pohárba, figyelj rá, hogy egészen addig ne add a férfi tudtára, hogy átlátsz a szitán, amíg nem vagy biztos a dolgodban.

Viszket az orra

Az orrérintés gesztusa lényegében a száj eltakarásának mesterkélt, álcázott változata. Állhat néhány könnyű, dörgölő mozdulatból az orr alatt, vagy lehet egyetlen röpke, szinte észrevehetetlen érintés.

A mozdulat eredetének egyik magyarázata az, hogy amint a gondolat megfogalmazódik a hazug emberben, tudatalattija utasítja a kezét, hogy takarja el a szájat, ám, hogy ez ne legyen annyira szembeszökő, az utolsó pillanatban a kéz elhúzódik az arcról, és egy orrot érintő röpke mozdulat lesz az eredmény.

A másik magyarázat úgy hangzik, hogy a hazugság következtében az orrban lévő érzékeny idegvégződések viszketni kezdenek, és ezért dörzsöli meg az ember az orrát. Ne dőlj be annak, ha párod azzal mentegetőzik, hogy viszketett az orra, hiszen hasonló helyzetben egy alapos dörzsölés vagy vakarás lenne a megoldás, nem pedig egy simító mozdulat. Mindegy, mi okból alkalmazza ezt a gesztust partnered, ha hazugságát ezzel próbálja leplezni, neked is óvakodnod kell, hogy gyanúdat nehogy a tudtára add hasonló rezdüléssel.

Babrálja a nyakát

Ha kellőképpen szemfüles vagy, a megfelelő pillanatban lecsapva a legdörzsöltebb svindlist is zavarba hozhatod. Szerencséd van, ha füllentésre hajlamos párod épp inget vagy garbót visel a leleplező beszélgetés közben. A hazudozókon ugyanis megfigyelték, hogy amikor attól tartanak, hogy rajtakapják őket, hirtelen szorosnak találnak minden ruhadarabot, ami a nyakukhoz ér.

A feszült helyzetben fokozódik a vérellátás az arc és a nyak területén, ráadásul még izzadni is kezd a pasi, ezért önkéntelenül is lazábbra próbálja venni nyaki öltözékét.

Ha arra gyanakszol, hogy párod nem mond igazat, amikor azt állítja, hogy egy halaszthatatlan feladat miatt kellett az irodában éjszakáznia, amint ezt a mozdulatot ötször egymás után megismételte, előállhatsz zavarba ejtő keresztkérdéseddel. Desmond Morris viselkedéskutató ugyanis azt figyelte meg, hogy valamilyen rejtélyes oknál fogva a legtöbb füllentő pontosan ötször próbál lazítani a nyakát ölelő szorításon, sem többször, sem kevesebbszer.

Cikkünk a Testbeszéd - Gondolatolvasás gesztusokból című könyv felhasználásával készült.

Ebben a cikkben nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését. Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport
Ezt is szeretjük