Miért jó, ha nem vagy őszinte a pároddal?

Bizony, vannak előnyei

Van határa az őszinteségnek is. De vajon a hallgatás egyenlő a hazugsággal?

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A legtöbb nő azt szereti, ha mindent elmond neki a párja. Vagy legalább is azt hiszik, hogy az a jó nekik. Épp ezért sokan úgy gondolják, hogy ahhoz, hogy boldog, őszinte kapcsolatban éljenek, nekik is mindent el kell mondaniuk a párjuknak.

Vannak viszont, akik a kegyes hazugságra esküsznek, na meg arra, hogy az elhallgatás nem füllentés. Ugyan nem lehet és nem is szabad pálcát törni senki felett, annyit előrevetíthetünk, hogy a szélsőségek általában nem vezetnek jóra.

Nem hazugság

Egy induló kapcsolatban az égvilágon semmi értelme sincsen annak, ha valaki az összes érzését megosztja a párjával. Ugyanis a kapcsolatok első időszaka az ismerkedéssel telik. Ahhoz meg, hogy két ember jól megértse egymást, mindenképpen az kell, hogy fokozatosan, lépésről lépésre ismerjék meg egymást.

Ráadásul az tartja fenn hosszú távon a másik érdeklődését, aki titokzatos tud maradni. Viszont természetesen a ló túloldalára sem szabad átesnie senkinek, az illúziókeltés ugyanis hosszú távon veszélyes.

Csak őszintén?

A folyamatos nyitás nem azt jelenti, hogy minden rejtett gondolatot a pasi nyakába kell önteni. Nem kell feltétlenül tudnia arról, mit élt meg a nő a legutóbbi csalódásnál. Az intimitás nem arról szól, hogy a társak ismerjék egymás legtitkosabb gondolatát is.

Az sem jó, ha a nő az első jelentéktelennek tűnő helyzetnél szembesíti aggodalmaival a párját. Emellett a szőrtelenítésre vagy tamponfelhelyezés rejtelmeire sem kíváncsiak a pasik.

4 mondat, amit a magabiztos nők nem mondanak a párjuknak

Nézegess képeket!

Elolvasom

Az intimitás okos bizalom, és épp az teszi kiteljesedetté, ha tényleg azokra az információkra összpontosul, amik a kapcsolatot megerősítik. Nem az érzéseket kell leplezni, csupán ésszel kell mindent kiadni. Na meg szívvel, de a nagy pillanatoknak is megvan a maguk ideje.

Fontos a tálalás

Egy hosszú távú kapcsolatban  a nyers őszinteség hathat hibáztatásként is. Az ember nem mondhatja ki minden helyzetben, amit gondol. Ha mégis megteszi, valószínűleg alkalmatlan a társas kapcsolatokra. 

Nem álszentség, ha egy nő a férje születésnapján akkor is mosolyog, ha iszonyatosan rossz napja volt. A bizalom alapja az őszinteség, ám vannak helyzetek, amikor az ész őszinteségét felülírja a szív igazsága.

Dilemma podcast

A Dilemma a femina.hu podcastje, mely minden adásban egy-egy megvitatást érdemlő témát jár körbe. A legújabb epizódban arról dilemmázunk, hogy miért ülünk fel a legfrissebb trendekre, miért követjük megszállottan a divatirányzatokat, valamint a fogyasztás és a reklámvilág pszichológiájának is a mélyére ástunk. Pintér Ada beszélget Márton Szabolccsal az Indamedia csoport ügyfélélmény igazgatójával, és Kazár Zalán Kristóffal a Femina újságírójával.

Promóció

Ezt is szeretjük