Így mentheted meg a házasságodat
8 tipp, hogyan kezeljétek a konfliktusokat
Ne adjátok fel, inkább dolgozzatok a házasságotokért.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Amikor kimondtátok az igent, még nem sejthettétek, hogy a házasságotok egy nap mélypontra kerülhet.

Ha ez most mégis bekövetkezett, Susan Heitler amerikai házassági tanácsadó útmutatója segíthet nektek megbeszélni a problémákat. Tanácsait a psychologytoday.com cikkében, nyolc pontban foglalja össze.

Listázás

Írjatok egy-egy listát azokról a témákról, amelyekkel kapcsolatban nem értetek egyet. Azokat a dolgokat is soroljátok fel, amelyeket mindeddig a vita elkerülése végett féltetek szóba hozni. Ha megvan a lista, próbáljatok minden pontjára olyan megoldást találni, amely mindkettőtök számára jó lehet. Akkor lesz sikeres ez a próbálkozás, ha egy dolog sem marad átbeszéletlenül.

Fókuszálj magadra

Ha mindig csak a párod hibáira koncentrálsz, és elvárod tőle, hogy változzon meg, nem fog megjavulni a kapcsolatotok, hiszen senki nem szereti, ha valaki meg akarja változtatni. Inkább arra érdemes odafigyelned, mit tudnál te másképp csinálni. A sikeres házasság titka, hogy mindketten arra összpontosítotok, miben alkalmazkodhatnátok jobban a másikhoz.

A hosszú és boldog kapcsolat titka

Ha szeretnéd tudni, mi a titok a férfiak szerint, nézd meg a videót!

Nyugodjatok meg

Semmi jóra nem vezet, ha naphosszadt csak a rossz dolgokat vágjátok egymás fejéhez. Tanuljátok meg megnyugtatni magatokat, és újra átgondolni a problémát. Öt vitából egy legyen maximum olyan, ami negatív hangvételű.

Tanuljátok meg kifejezni magatokat

A verbális nehézségek is okozhatnak problémákat a házasságban. A kommunikáció szerves része, mondhatni a kulcsa a jó kapcsolatnak, ezért tudni kell kifejezni az érzéseiteket. Az úgy érzem, hogy..., vagy az azt szeretném, hogy... kezdetű mondatok nagyon hasznosak lehetnek. Kerülendők viszont az azt szeretném, ha te... kezdetűek.

Hozzatok közös döntéseket

Meg kell tanulnotok olyan közös döntéseket hozni, amelyekkel mindketten elégedettek vagytok. Ha nem értetek egyet, mondjátok el egymásnak a kétségeiteket, és kölcsönösen hallgassátok meg egymást.

Vessetek véget ezeknek

Vannak dolgok, amik egyenesen mérgezik a házasságot. Ilyen például, ha egyikőtöknek viszonya van, de az állandó harag, sőt, a szenvedélybetegségek is. Ha közülük nálad bármelyik is fennáll, iktasd ki az életedből, és a kapcsolatod megjavulhat.

Ha a párodra igaz valamelyik a három közül, akkor valószínűleg egy rossz házasságot próbálsz megmenteni. Az ideális az lenne, ha mindketten szerelemmel és bizalommal helyettesítenétek ezt a három dolgot, és felépítenétek egy új házasságot együtt.

A szüleid példája

Ha édesanyád és édesapád házasságára gondolsz, biztosan eszedbe jutnak pozitívumok és negatívumok is. Példájukból okulva már tudod is, mi az, amit te másképp szeretnél csinálni, mint ők.

Pozitív energiák

Közvetíts több pozitív energiát a párod felé! Mosolyogj rá, érintsd, csókold meg többször, szeretkezz vele gyakrabban, mondd el neki, mit szeretsz benne, és miért vagy neki hálás! Menjetek szórakozni, próbáljatok ki új dolgokat! Figyelj az érveire, hallgasd végig olyan helyzetekben, amelyekben régebben vitatkozni kezdtél volna. A szerelem és az odafigyelés egymással közeli rokonok. Minél több pozitív energiát adsz, annál többet kapsz.

Ezt is szeretjük