Amikor szerelem van, de jövő nincs: elválhat a másikért a házas férfi?

Vajon nemet mondana jelenlegi házasságára az új szerelemért, vagy nem adná fel soha?

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Biztosan csak egy módon tudod megszerezni azt a férfit, aki korábban más mellett köteleződött el, ám szíve szerint most mégis téged választana. Kitartó vagy, és mindent annak rendelsz alá az életedben, hogy kivárd, amíg elérkezettnek látja az időt a továbblépésre. Ehhez az önfeláldozáshoz azonban mindennél - bizony, olykor még saját magadnál is - jobban kell őt szeretned.

Don Juanok és újrakezdők

Az esetek döntő többségében igen nagy esély van arra, hogy a szerető legyen a befutó egy szerelmi háromszögben. Ám tisztázzuk először is, honnan ismerheted fel azt a férfit, aki valóban kész változtatni, vagyis azért kacsingat ki a párkapcsolatából, mert annak valójában már vége van.

Ha a hosszú házassága alatt menetrendszerűen váltották egymást a barátnők, és már a legelső alkalommal leszögezi, hogy soha nem fog elválni, majd pontos szabályrendszert ismertet, mit tehetsz meg, és mi tiltott számodra, akkor ne legyenek illúzióid. Ez a férfi szinte kirobbanthatatlan a megszokott életéből. Úgy rendezkedett be, hogy az aktuális szeretője a hobbija is egyben, vele kapcsolódik ki a hétköznapok kötelezettségeiből. Viszont ha ő is hoz áldozatokat kettőtökért, bármit bevállal, csak hogy veled lehessen, és eljut odáig, hogy közös jövőt tervez, talán lehetsz a következő hivatalos párja.

Akár egy lottóötös: a feleség lép

A legtisztább helyzet, amikor a riválisod besokall. Egy valódi szerelem, mármint közted és a férfi között, érzékelhető a másik oldalon is. Nagyon gyakori, hogy a feleségnek elfogy a türelme, az asztalra csap, és kifaggatja a párját. Borul minden, ilyenkor kell egy kicsit visszahúzódnod. Ez kettejük dolga, nekik kell tisztázniuk, hol tartanak, van-e még közös érzelmi alap, vagy itt a lezárás ideje.

Ebben a helyzetben sok feleséget elvakítanak az érzelmei, a harag, büszkeség pedig rossz tanácsadó. A férfi pillanatok alatt a családi otthonon kívül találhatja magát, most lesz mindennél fontosabb számára a megértésed, szereteted, odaadásod. Ha neked tényleg ő kell, úgy állj mellé, hogy nem sürgeted. Egy olyan nő, aki folyamatosan számon kéri, már van az életében. Te lehetsz a türelmes ellenpont, az a lehetőség, akiért megéri neki mindent - másképp - elölről kezdeni.

Kiút a gyermekkori traumákból - Hogyan építhetjük újra életünket?

A Femina Klub februári vendége Kovács András Péter humorista, író lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között arról beszélget, hogy szenvedélybeteg szülők gyerekeiként hogyan lehet talpra állni felnőttként. Milyen sérüléseket szereznek ezek a gyerekek, hogyan próbálnak meg túlélni? Mi történik egy olyan családban, ahol az egyik vagy mindkét szülő szenvedélybeteg? Van-e kiút, felnőttként milyen lépéseket tehetünk a múltbeli sebek gyógyítása érdekében?

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. február 26. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

A körülmények áldozata

Sokszor csak azért marad egy férfi a boldogtalan házasságában, mert nem hisz eléggé magában. Nem bízik abban, hogy újra fel tudja majd építeni az életét. Amennyiben eleve elégedetlen azzal, ahol tart, hajlamos lehet - félve egy újabb kudarctól - beletörődni a vesztes pozíciójába.

Fontos az életkora is. Akkor lehet biztosabb esélyed, ha már elkezdi a számvetést, de képes előre is tekinteni. A nem akarok úgy megöregedni, ahogy most élek hozzáállás adhat lendületet a nagy váltáshoz. Te lehetsz az, aki hisz benne, és boldogabb jövőt ígér neki. De vigyázat, itt még nincs helye annak, te mit szeretnél.

Kockázatos happy end

Általában ott csúszik el egy tehát egy ilyen történet, hogy a szerető azt képzeli, ő a harmadik, egyenrangú fél, aki beleszólhat a történetbe. Pedig neki - egyelőre - csak mellékszerep jut. Nem tolakodhat a rivaldafénybe, tűrnie kell a kiszolgáltatottságot. Az ő jövője attól függ, mit akar a feleség, és mennyire elszánt a férfi. Viszont ha eltökélt, eltántoríthatatlan, és nagyon szereti a férfit, megtérülhet a befektetése. Ez az áldozat azonban olyan nagy, hogy ha férfi nem képes majd viszonozni, ellentételezni, az új kapcsolatnak sem lesz fényes jövője.

Ezt is szeretjük