7 apró pszichológiai trükk, ami erősen hat a másikra - Elérheted velük, amit akarsz, és sikeresebbé válhatsz

Ezeket a pszichológiai trükköket mindenkinek érdemes ismerni és alkalmazni. A munkahelyen is nagy segítségedre lesznek.

kollegak beszelgetes

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Ha szeretnéd elérni a céljaidat, feljebb lépni a karrieredben, és közelebb kerülni az emberekhez, elnyerni a szimpátiájukat, akkor néha érdemes bevetned pár pszichológiai trükköt, melyekkel tudat alatt hathatsz rájuk.

Nem mindegy, hogy viselkedsz, hogy állsz, vagy hogyan kommunikálsz a környezeteddel: ha a következő módszereket alkalmazod, hatékonyabban érvényesülhetsz a munkahelyeden. Apróságok, mégis sokat számítanak.

Hatásos pszichológiai trükkök

Figyelj a testtartásra!

A jó testtartás nemcsak önbizalmat adhat, de mások szemében is magabiztosnak, határozottnak mutat. Az erőt sugárzó pózok segítenek abban, hogy meggyőzz másokat, és elérd azt, amit szeretnél. Figyelj arra, hogy sose légy görnyedt, ne tedd karba a kezeidet, ne biccentsd lefelé a fejedet, hanem inkább húzd ki magad, húzd hátra a vállaidat, emeld meg picit a fejedet, és vagy magad mellett, vagy a csípődön pihentesd a karjaidat.

A legjobb reakció, ha nem kielégítő választ kapsz

Ha úgy érzed, beszélgetőpartnered nem kielégítő választ adott a kérdésedre, kerüli az igazságot, vagy valamit nem akar elmondani neked, akkor csak annyi a dolgod, hogy csendben maradj, és szigorúan a szemébe nézz. Ez azért olyan hatásos, mert látni fogja, hogy nem vagy elégedett azzal, amit hallottál, sarokba szorítva érzi majd magát, így végül folytatni fogja a feleletet, és bővebben kifejti a mondandóját.

A természetes szemkontaktus kulcsa

Egy-egy beszélgetés során mindig szemkontaktust kell tartani, de érdemes arra is ügyelni, hogy mindez ne tűnjön erőltetettnek, kínosnak. A kutatások szerint természetes hatást érhetsz el, és elkerülheted a kellemetlenségeket, ha a kommunikáció során a másik szemszínét figyeled, elemzed magadban. Így ugyanis nem kényszerből, mereven nézed majd a tekintetét, hanem valóban a szemére figyelsz.

A cikk az ajánló után folytatódik

Hogyan öregedjünk jól? - Az örömteli élet nem korfüggő

A Femina Klub januári vendége Pataki Ági sztármodell, producer lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között arról beszélget, hogy hogyan béküljünk meg az idő múlásával. Miért olyan fontos a humor és az önreflexió? Hogyan gondoskodhatunk testi és szellemi egészségünkről? Miért fontos szociális kapcsolataink fenntartása ebben az életszakaszban is? 

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. január 15. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Közel a tűzhöz

Ha tudod, hogy egy meetingen egy agresszív, kontrollmániás emberrel van dolgod, ne tartsd a távolságot, hanem inkább ülj minél közelebb hozzá, lehetőleg közvetlenül mellé. Ezzel ugyanis kellemetlen helyzetbe hozod, és bármilyen meglepő is, de kevésbé lesz agresszív, kevésbé heves vitákat generál majd.

Ismételd a neveket!

Szeretnéd megszerettetni magad az új főnökkel, kollégákkal, ismerősökkel, és azt akarod, hogy gyorsan szimpatikusnak találjanak? Akkor mindenképp jegyezd meg a nevüket, és ha lehet, ismételd is el néhány mondat elején vagy végén. Az emberek nagy része különlegesnek érzi magát, ha a nevükön szólítják, jobban odafigyelnek, és úgy érzik majd, hogy a másik tényleg érdeklődik irántuk, törődik velük, valamint fontosnak tartja őket.

Amit tegyél meg a kézfogás előtt

Kézfogásnál nemcsak az számít, hogy határozott legyél, és közepesen erősen szorítsd meg az illető kezét, hanem az is, hogy ha lehet, ne hideg kézzel kezdj neki a dolognak. Próbáld egy kicsit átmelegíteni a kézfejedet, ezzel ugyanis barátságosabb, közvetlenebb és pozitívabb atmoszférát teremthetsz.

Néha kérj szívességet!

Sokan nem szeretnek szívességet kérni, főleg nem a munkahelyen, mert úgy vélik, ezzel inkompetenciájukat mutatják, és a másik terhére vannak, pedig ez nem mindig így van, sőt néha bizony előnyödre is válhat. Ha egyszer-kétszer kérsz valami apróságot egy kollégától, ami nem emészti fel sok idejét, mondjuk, hogy segítsen eldönteni valamit, vagy nézzen át egy tervezetet, mondja el a véleményét egy ötletről, akkor azzal azt üzened neki, hogy megbízol benne, értékeled őt, és elismered a tudását. Ezzel pedig gyorsan belopod magad a szívébe.

Így mutat vonzóbbnak a testbeszéd

Joe Navarro testbeszédszakértő szerint az egyes testtartások képesek vonzóbbnak láttatni valakit mások szemében, így nagy segítségére lehetnek annak, aki szeretné meghódítani a kiszemeltjét, vagy a randevúk során szeretne pozitív benyomást tenni a partnerére. A következő apróságok tudományosan bizonyítottan beválnak: ha ezeket alkalmazza valaki, sokkal csábítóbbnak, szexibbnek és szimpatikusabbnak látják majd az emberek.

(Képek: Getty Images.)

Ezt is szeretjük