Mit szólnál, ha a hasonmásod jönne szembe veled az utcán? 10 ember, akivel megtörtént

A következő nők és férfiak rátaláltak hasonmásukra, képeiket pedig az interneten is megosztották.

doppelganger cover
beauty and style
Top olvasott cikkek

Szinte mindenkivel előfordul élete során, hogy felismeri egy idegenben ismerőse jellemvonásait, vagy egyenesen összetéveszt egymással két embert. Az viszont már ritkábban esik meg, hogy saját hasonmása jön vele szemben az utcán. Pedig a tapasztalatok és a kutatások alapján erre is van esély.

Joseph McInerney, az American Society of Human Genetics alelnöke elárulta a Women’s Health magazinnak, hogy két ember génállománya 99,5%-ban megegyezik, a fennmaradó fél százalék pedig 16 millió különböző változatot képes alkotni. Éppen ezért létezhet a doppelgänger-jelenség is. Egyes elméletek szerint mindenkinek van legalább egy hasonmása a földön, míg más szakértők úgy tartják, ez a szám akár hét is lehet.

Emberek, akik megtalálták saját hasonmásaikat

Bár nem túl gyakran, de megesik, hogy az ember teljesen véletlenül összefut doppelgängerével. Vannak azonban jó néhányan, akikkel megtörtént a furcsa eset, és meg is örökítették a pillanatot, majd a felvételeket megosztották a neten. Sőt, manapság egyre többen igyekeznek megkeresni azt, akivel - bár nincs köztük rokoni kapcsolat - ránézésre szinte ikrek lehetnének. Képeken mutatjuk, akiknek ez sikerült: vagy a véletlennek köszönhetően az utcán, vagy az interneten találták meg hasonmásukat.

Jól szeretsz? - Út a kötődési sebek gyógyítása felé

A Femina Klub áprilisi vendége Dr. Lukács Liza krízistanácsadó szakpszichológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között  arról beszélget, hogy képesek vagyunk meghaladni a már korábbról hozott rossz hiedelmeinket, és kiépíteni egy biztonságos kötődési mintát?  Illetve vajon az, aki sérül a kapcsolataiban, csak a kapcsolatain keresztül képes meggyógyulni?

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. április 24. 18 óra

Helyszín: József Attila Színház

Promóció

Képek: BoredPanda, BoredPanda.

Ezt is szeretjük