Számít, hány nővel volt a párod előtted? Ezt mondja a szakértő

Mennyire meghatározó a férfi múltja egy párkapcsolatban? A szakértő válaszolt.

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Vajon honnan tudod meg, milyen sorszámot kapsz a párod ágyában? Ő dicsekedett el a portfóliójával, vagy te faggattad ki róla?

Előbbi esetben vonj gyököt az általa mondott számból. Ha azonban a párod csak miattad próbált őszinte lenni, kalkulálj inkább a megadott mennyiség duplájával. Nem biztos tehát, hogy valóban az igaz, amit neked mond, így jobb, ha rábízod, beszél-e a szexuális életének részleteiről. A végletek férfijaira azonban figyelj fel, és még időben menekülj!

Rád vártam, amióta megszülettem

Van olyan, hogy két szerelmes fiatal együtt éli meg az első igazi intimitást. Olyan is lehet, hogy nagyobb a szexuális tapasztalatod, mint az új párodnak. Ha azonban már bőven elmúltatok  20, esetleg 30 fölött jártok, és a kiválasztott pasi még nem volt nővel, vagy az egyetlen korábbi szerelmét siratja, ne örülj nagyon, amikor azt állítja, neked tartogatta magát. Azonnal derítsd ki, milyen a viszonya az édesanyjával, mert az is lehet, hogy anyuci pici fiát fogtad ki magadnak.

Amennyiben te az anyósjelölt klónja is lehetnél, mondj le a szép terveidről. Ebben a kapcsolatban csak pótlék lehetsz, ez a férfi ugyanis nem társat keres. Ugyanazt az érzést próbálja megélni majd veled, mint amit a mamától kap. Megpróbálhatod persze megváltoztatni őt, most szólok, hogy te nem győzhetsz ebben a versenyben.

Nincs nő, aki ellenállna nekem

Ugyanígy esélytelen vagy, ha az derül ki, a párod eddig számolatlanul engedte az ágyába a nőket. Ez nem csupán az ő hatalmas szexuális étvágyát jelzi. Úgy tűnik, keres valamit, emiatt pedig képtelen elköteleződni. Itt is az anya lehet a kulcs.

Azok a férfiak, akik gyerekkorukban nem tudnak szoros érzelmi viszonyt kiépíteni az édesanyjukkal - mert meghalt vagy elment, netán az anyát valami más, például párkapcsolati probléma foglalta el a lelkében -, gyakran úgy stabilizálják a biztonságérzetüket, hogy elképzelnek maguknak egy ideális anyát.

Ebből lesz aztán egy idealizált nőképük, ezt kutatják tudattalanul, amikor már felnőtté váltak. Az ideák legnagyobb veszélye sajnos az, hogy nincs földi másuk. Te sem leszel kivétel, legfeljebb hasonlíthatsz arra, amire ez a férfi vágyik. Ez ideig-óráig működik, azaz csak rövid távú illúziót jelent.

A múlt is közbeszólhat

Ha tehát feltűnően sok, vagy épp ellenkezőleg, hihetetlenül kevés nővel volt korábban viszonya a párodnak, elképzelhető, hogy a szexualitást nem a szerelem beteljesülésének, azaz természetes testi folyamatnak éli meg.

Lehet, hogy a tudattalanjában van egy vállalás, elakadás, egy olyan lelki program, amely alapvetően befolyásolja a testiséghez való viszonyát. Bármilyen korábbi családi történet hatással lehet rá. Például: az apja megcsalta az anyját, emiatt szétesett a család, ő pedig azt fogadta meg, csak azzal a nővel él majd szexuális életet, aki az élete egyetlen társa lesz.

Vagy: az anyja lépett félre, netán többször is, ezt veri le most a nőkön, esetleg az apja nevében. Minden útjába kerülő nőt az ágyába csábít, ezzel tudattalanul azt bizonygatja: a nők alapvetően megbízhatatlanok, nem az apám volt kevés az anyámnak.

A családállítás módszer tudja személyre szabottan felszínre hozni, majd rendezni, eloldozni, átalakítani ezeket a furcsa lelki kötődéseket. Mi következik mindebből? Soha nem az számít, mennyi tapasztalatot szereztetek, mielőtt összekerültetek. Minden azon múlik, most mit és milyen minőségben éltek meg egymással.

Intimitás hosszú távon - Hogyan tartsuk életben a szenvedélyt párkapcsolatunkban?

A Femina Klub októberi vendége Dr. Hevesi Kriszta szexuálpszichológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között arról beszélget, hogy mennyire vagyunk őszinték önmagunkhoz és partnerünkhöz. Milyen tabuk vannak a párkapcsolatokban? Mit lehet tenni, ha felmerül a bensőséges szexuális együttlétek hiánya és hogyan tehetünk a párkapcsolatok ellaposodása ellen? 

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. október 17. 18 óra

Helyszín: GOBUDA MALL - Vidám Színpad

Promóció

Ezt is szeretjük