5 jel, hogy teljesen lenyűgözted a főnöködet - Ha ezt tapasztalod, nemcsak elégedett veled, de kedvel is

Lehet, hogy neked nem tűnik fel, pedig, ha így viselkedik, biztosan beloptad magad a szívébe.

fonok alkalmazott cover
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A munkahelyén általában mindenki törekszik arra, hogy kedvelje a főnöke, és, ha nem is baráti, de jó viszonyt alakítson ki vele. A felettes viselkedéséből azonban nem mindig olyan egyszerű kiolvasni, hogy mit gondol a beosztottakról, ki az, akivel elégedett, és ki az, akivel kevésbé.

Van olyan vezető, akinél nem kérdés, hogy kiket zárt a szívébe, de talán többen vannak, akik igyekeznek nem kimutatni azt, hogy milyen véleménnyel vannak az alkalmazottaikról. Ha viszont jobban figyelsz egy picit, és átgondolod a főnök veled szembeni szavait, gesztusait és viselkedését, néhány apróságból könnyen leolvashatod, hogyan viszonyul hozzád: ha az alábbiakat tapasztalod, biztos lehetsz benne, hogy kedvel, és a munkáddal is elégedett.

Visszajelez, de nem feltétlenül csak jókat

Suzanne Bates, a Bates Communication tulajdonosa és az All the Leader You Can Be című könyv szerzője elmondta a Business Insidernek, hogy, ha egy főnök ígéretesnek lát egy alkalmazottat, akkor rengeteg visszajelzést ad neki a munkájára, de nem csupán pozitívakat, sőt. A megfelelő embereket minél tökéletesebbre szeretnék csiszolni, és úgy vélik róluk, bírják a kritikát, és készen állnak több felelősséget vállalni. Ezért igyekeznek a szerintük jó irányba terelni őket - néha nem túl kedvesen. Ne ijedj meg, ez csakis arra utal, hogy a főnököt lenyűgözted a munkáddal és a kitartásoddal, valamint arra, hogy nagyobb szerepet szán neked a későbbiekben.

fonok alkalmazott (2)

Megbeszélések és extra feladatok

Ha egy vezető elégedett valakivel, akkor sok meetingre behívja, rengeteget beszél vele a projektekről, feladatokról, több mindenbe avatja be, mint másokat. Meghallgatja a véleményét, és lehet, hogy nem ért mindenben egyet, de nagyon is kíváncsi arra, hogy mit gondol az illető. Sajnos ez azzal járhat, hogy több feladatot bíz rá, mint másokra, mert így biztos abban, hogy minden jól alakul majd, és időben meglesz a várt eredmény.

Mindez persze jó jel, és egy idő után előléptetéshez vezethet, de, ha úgy érzed, túl sokat vár el tőled, ne vállalj el mindent! Nyugodtan szólj, ha úgy gondolod, ez már nem fér bele a következő heteidbe, hiszen a főnöknek sem jó, ha nem tudsz száz százalékig koncentrálni a teendődre, kifáradsz, lebetegszel a stressztől, vagy hamar kiégsz a munkától.

A cikk az ajánló után folytatódik

Hozzád irányít másokat

Gyakran előfordul, hogy, ha kérdésekkel bombázzák a kollégák, a felettesed hozzád küldi őket a válaszokért és a megoldásokért? Akkor biztos lehetsz benne, hogy lenyűgözted a munkáddal és a teljesítményeddel, méghozzá olyannyira, hogy mások terelgetését, irányítását és segítését is rád meri bízni. Szintén erre utal, ha egy újonc betanítását bízza rád: ebben az esetben garantált, hogy tudja, mindig precízen végzed a feladataidat, és annyira jól dolgozol, hogy ezt a munkamorált és minőséget szeretné, hogy átadd a kollégának.

Beszélget és kérdezget

A szigorú főnök is megenyhül néha azzal, akinek elégedett a munkájával. Ilyenkor nemcsak a projektek iránt érdeklődik, hanem a személy hogyléte iránt is. Ha előfordul, hogy pár személyes szót váltotok vele, vagy megkérdezi, hogy vagy, mi újság, akkor valószínűleg közel állsz hozzá. Próbálj ilyenkor közvetlen lenni, de ne avasd be túlságosan a részletekbe, és igyekezz kerülni a panaszkodást. Csak akkor szólj neki, ha tényleg nagy gond van a magánéletedben, mert az apró problémákat a profik nem mesélik el a felettesüknek.

fonok alkalmazott

Ha ezeket a jeleket tapasztalod, nyugodj meg, mert garantáltan lenyűgözted a főnöködet. De ez nem azt jelenti, hogy hátradőlhetsz, hanem azt, hogy nagyobb esélyed van az előléptetésre vagy a fizetésemelésre, ezért bizonyíts továbbra is, hogy megkapd a jutalmadat. Arra viszont vigyázz, hogy ne vállald túl magad, és szabj határt a rád zúduló feladatok mennyiségének.

Ezt is szeretjük