5+1 ok, amiért a pasi nem hagyja el a feleségét
A szerető és a feleség párharca sokszor tüzes háborúvá fajulhat, de többnyire az van előnyben, akié a gyűrű. Tudd meg, miért!

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A hosszú évek óta tartó párkapcsolatban időnként adódik olyan helyzet, hogy megremeg a léc, és úgy érzed, hogy ezúttal nem biztos, hogy te kerülsz ki győztesen a csatából. Esetleg egy rejtett második csapja le kezedről a pasit, vagy egyszerűen csak megreped az aranygyűrű, és muszáj levenni. De mi a helyzet a bizonyos második szempontjából?

Sokan, akik belemennek egy viszonyba, idővel akaratlanul is elkezdenek reménykedni, hogy a pasi elhagyja a régit, és végül őket választja. Ez azonban már nehezebb lépés, mint engedni a pillanat csáberejének, majd megcsalásba bonyolódni: tudd meg, miért győzedelmeskedik végül a karikagyűrű!

Az otthon melege

A legtöbb férfi, a macsó imidzs ellenére igenis szereti az otthonát és a családját. Amilyen nehezen szánja rá magát agglegényként a nagy döntésre, később annál jobban értékeli a családi fészek melegét. Minden embernek kell az életébe egy biztos pont, és az idő előrehaladtával bizony a fészekrakó ösztön sem csak a nőkben indul be.

A harmadik iksz környékén akad pasi, aki már nem veti meg a családtervezés gondolatát sem. Meglehet, hogy a jelenben nem éppen felhőtlen a viszonya feleségével, de amikor elhangzott az igen, valószínűleg még mindketten komolyan gondolták, hogy a kapcsolat hosszútávon is működőképes lesz. Ez pedig sok esetben inkább afelé billenti a mérleget, hogy összeszorított foggal is, de szembenézzen az otthoni problémákkal, hiszen az még mindig a kisebbik rossz, nem úgy, mint az, ha elölről kellene kezdenie az egészet, újra agglegényként, családi háttér nélkül.

Családi kötelék

Természetesen a nő oldaláról sem szabad megfeledkezni. Ha éppen nem is jönnek ki igazán jól, valószínűleg az sem közömbös a férfinak, hogyan élné meg párja a csalódást, hogy elhagyja egy másik nőért cserébe. Kevés pasi magáról alkotott pozitív énképébe fér bele, hogy lelépjen.

Nem is beszélve a barátok és a család rosszallásáról. Emellett pedig egy egész családról sem könnyű lemondani, melynek szép lassan a tagja lett, hiszen, ha valaki másért lép ki a kapcsolatból, garantáltan rákerül a fekete bárány bélyege, és nem valószínű, hogy lesz esélye visszakozni, ha mégis meggondolná magát.

Fontos!
Ha a házasságban gyerek is van, az erőteljesen marasztaló lehet a pasi számára. Saját porontyáról senki nem mond le könnyű szívvel, amit a szeretőnek is meg kell értenie, hiszen a hétvégi apuka szerepe egyáltalán nem könnyű.

Régi szép emlékek

Különösebb pecsét és elkötelezettség nélkül önmagában egy hosszú kapcsolatot is épp elég nehéz felrúgni. Az évek során az együttlét kényelmessé válik, hiszen az összecsiszolódott párok egymás minden rigolyáját és hibáját ismerik, elfogadják. Emellett azonban idővel kellemes emlékek is felhalmozódnak, melyektől nem egyszerű egyik pillanatról a másikra megszabadulni.

Nem csoda hát, ha a pasi erősen fontolóra veszi, hogy az intimitást megéri-e kidobni az ablakon, arról nem is beszélve, hogy valószínűleg az is átfut az agyán, hogy, ha előző kapcsolata nagy szerelemmel indult, és elhidegülés lett a vége, ez az újabb fellángolás miért végződne másképp.

Nem gondolja komolyan

Előfordulhat azonban, hogy a lángoló viszonyt a szerető sokkal komolyabbnak gondolja, mint a férfi, és az ő fejében meg se fordult, hogy valóban elhagyja a feleségét. Az ígéreteknek egy nős férfi esetében nem feltétlenül szabad hinni, hiszen kimondani sokkal könnyebb a dolgokat, mint megtenni. Ha a felesége még mindig sokkal fontosabb számára, és vészhelyzetben rögtön pattan, hogy segíthessen rajta, érdemes elgondolkodni azon, vajon ki a fontosabb a pasi számára.

Ha érezhetően bizonytalan, és nem születtek benne mély érzelmek, elképzelhető, hogy a házasság mellett csak egy könnyű kalandra vágyott, ami nem szép dolog, de azon a helyzeten nem változtat, hogy válás biztosan nem lesz a dologból.

Sok a papírmunka

Ha nem is csak szórakozik, és benne is lángra kapott a szenvedély, korántsem biztos, hogy a válásra is rászánja magát. Lehet, hogy, ha elkötelezettség nélkül élne párkapcsolatban, vinné a holmiját, de a papír mindent megbonyolít. A válás rengeteg jogi macerával jár, különösen, ha közös tulajdonú ingatlan is tarkítja a képet.

Ez pedig nem csak időbe, de rengeteg energiába és pénzbe is kerül, elképzelhető tehát, hogy pusztán kényelemből nem lép a tettek mezejére. Hasonló esetben nem segít más, csak a döntéskényszer: így kiderül, ténylegesen melyik nő a fontosabb.

Ezt is szeretjük