Ez a szín vonzza a legtöbb férfit tudat alatt - Amitől a nőt még érzékibbnek látják
A férfiszem számára ez a szín a legszexibb egy nőn.

beauty and style
Top olvasott cikkek

Tudvalevő, hogy a piros az egyik legnőiesebb szín, a klasszikus és a szexi boszorkányos egyvelege, melyet viselve a nő nagyobb eséllyel hívhatja fel magára a férfiak figyelmét, és jó eséllyel arathat még nagyobb sikert. Azt azonban kevesen tudják, hogy mindez nem csupán afféle feltevés, hanem tudományosan alátámasztott tény.

Így hódít a piros tudományos alapon

A Rochesteri Egyetem kutatói, Andrew J. Elliot és Daniela Niesta kutatást végeztek a piros szín vonzerejének felderítésére. Vizsgálatuk során a résztvevőknek ugyanarról a nőről mutattak négyféle képet, nekik pedig választaniuk kellett, melyiken találják legvonzóbbnak.

Az egyik kép fekete-fehér volt, a másikon a háttér volt színes - piros, fehér, szürke vagy zöld -, a harmadik és negyedik kép pedig egészében színes volt, de annyi különbséggel, hogy az egyiken kék, a másikon piros felsőt viselt a hölgy.

A résztvevők 56%-kal gyakrabban böktek a piros hátteres, illetve piros felsős fotóra, mint a többire, illetve a kék felsősre. A kutatók szerint ez biológiailag magyarázható, hiszen az állatvilágban is kimutatható a piros szín és az utódnemzés kapcsolata: egyes fajok hím egyedei a nőstényen megjelenő piros színből - mint jelzésből - tudják, hogy a nőstény éppen termékeny.

A nőknek is tetszik a piros a férfiakon

A Rochester University nemcsak férfiakkal, hanem nőkkel is elvégezte ezt a vizsgálatot, amelyből kiderült, hogy a piros felsős férfi vonzóbb a nők szemében, mint a kék felsős, illetve más színben fotózott. A kutatók mindezt újfent a biológiával, illetve egy, az állatvilágból merített példával magyarázták, miszerint a hím egyedek külseje rengeteg faj esetében figyelemfelkeltőbb a nőstényekénél, hiszen a feltűnőség és a gazdag tollazat, szőrzet, illetve mintázat az, amivel egyebek mellett a hím elnyeri a nőstény tetszését, illetve beleegyezését a párzásba.

Ezt is szeretjük