Ezért lépnek félre a férfiak: amit a kutatók mondtak, arra sohasem gondolnál

Különös dolgot állapított meg egy kutatás.

Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Bár sokan gondolják úgy, hogy a férfiak félrelépésének oka a puszta vágy és az újdonság varázsa, amit egy másik nő képes nyújtani, egy külföldi tanulmány egészen meglepő eredményt hozott. Eszerint ugyanis olyan indok húzódik a megcsalás hátterében, melyre elsőre talán senki sem gondol.

A megcsalás valódi oka

A University of Guelph professzora, Robin Milhausen szerint a férfiak többsége egyszerűen azért csalja meg a párját, mert szorong a szexuális teljesítménye miatt. Az egyéjszakás kalandok esetében azonban nem kell emiatt aggódniuk, hiszen feltehetően nem találkoznak többé partnerükkel.

Egyébként mind a nők, mind a férfiak esetében sokkal nagyobb szerepe van a személyiség jellemzőinek és az interperszonális tényezőknek, mint a vallásnak, a családi állapotnak, az iskolai végzettségnek, vagy akár annak, hogy milyen nemű az illető.

Nők és férfiak vizsgálata

A kutatásba 506 férfit és 412 nőt vontak be, akik elmondásuk szerint mindnyájan tartós kapcsolatban éltek. A résztvevőket arra kérték, hogy számoljanak be olyan demográfiai változókról, mint a vallás, a végzettség és a jövedelem, továbbá szexuális szokásaikról és párkapcsolatukról is nyilatkozniuk kellett.

Egy év után más lesz a szex: nézd meg képeken, mi változik

Nézegess képeket!

Elolvasom

A kutatás meglepő eredményt hozott, ugyanis igencsak csekély különbség volt megfigyelhető megcsalás tekintetében a nemek között: a férfiaknál 23%, míg a nők esetében 19%-os volt az arány. A félrelépés okai viszont eltérőek voltak.

Tehát míg a férfiak esetében a szexuális teljesítményük miatt érzett aggodalom állt az első helyen, addig a nőknél a párkapcsolatuk miatt érzett elégedetlenség szerepelt mint indok. Az ezzel a problémával küzdő hölgyek ugyanis több mint kétszer gyakrabban csalták meg partnerüket. Érdekesség, hogy azoknál, akik úgy érezték, már szexuálisan sem passzolnak partnerükkel, közel háromszor nagyobb volt a megcsalás esélye.

Légy szabad! - Merj szembemenni az árral!

A Femina Klub áprilisi vendége Lakatos Márk stylist, médiaszemélyiség lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az önmagunk elfogadására való törekvésről beszélget. Hogyan szembesüljünk saját korlátainkkal? Hogyan lehet feldolgozni az életünkben felmerülő elakadásokat? Miért káros, ha mindig arra fókuszálunk, hogy mindenki szeressen bennünket? Hogyan békéljünk meg saját tökéletlenségünkkel? 

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. április 22. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Forrás: http://www.uoguelph.ca

Ezt is szeretjük