Így változnak meg az üzenetek, ha félrelépett a férfi: apróságok utalnak rá, hogy csalfa volt
Az üzenetekben tapasztalható apró változások is hűtlenségre figyelmeztethetnek.

ferfi telefonnal cover
beauty and style
Top olvasott cikkek

Gyakran nem könnyű felismerni azt, ha a másik fél hűtlen volt a kapcsolatban. Persze vannak olyan, sokak által ismert jelek, amelyek segíthetnek rájönni a félrelépésre. Ezek közé tartozik az is, hogy a partner a szokásosnál jobban figyel a telefonjára, nem hagyja sosem elöl, mindig azonnal meg akarja nézni az értesítéseket, illetve kóddal zárja le azt, nehogy párja hozzáférjen.

De nemcsak maga a mobil, hanem az üzenetek is árulkodnak arról, hogy valaki megcsalta a társát. A beszélgetések mellett az online kommunikáció is megváltozhat ilyenkor, erre azonban már kevesebben figyelnek fel. Pedig a következő üzenetváltási szokások figyelmeztető jelként szolgálhatnak akkor, ha addig nem voltak jellemzőek.

Hogy változnak az üzenetek a megcsalás után?

Lisa Conception coach szerint, ha a partnernek szeretője van, már nem viszonyul ugyanúgy a párjához, és a titkolózás hatása is rányomja a bélyegét a viselkedésére. Kétféle átalakulás jellemző ilyenkor. Az egyik, hogy sokkal ritkábban írnak, hosszabb időbe telik, mire reagálnak a másik szavaira, és akkor is röviden, tömören válaszolnak.

A másik viszont pont az ellenkezője: bűntudatból túlkompenzálnak, így szinte egész nap keresik a párjukat, érdeklődnek minden iránt, és folyamatosan próbálják tartani a kontaktot. A hangsúly tehát a változáson van: ha addig teljesen máshogy kommunikált az üzenetekben, az problémát jelezhet. Persze nem feltétlenül mindig megcsalásra utal, hanem más gondokra is felhívhatja a figyelmet.

Mások lesznek a beszélgetések

Korábban még rendszeresek voltak a vicces képek, az aranyos vagy szerelmes szavak, gifek, emojik, mostanában azonban valahogy szárazabbnak, ridegebbnek tűnnek a beszélgetések online is? Julie Spira párkapcsolati szakértő szerint ez szintén gyakori akkor, ha az egyik fél félrelépett. A szakértő azt javasolja ilyenkor, hogy a másik folytassa a próbálkozást, és ha hosszú távon is csak mosolygós smiley-kat vagy pár szavas válaszokat kap vissza, érdemes rákérdezni arra, hogy mi történt, mi lehet a probléma. Előfordul azonban, hogy csak a túl sok stressz vagy a munkahelyi teendők okozzák az átalakulást.

A cikk az ajánló után folytatódik

A semmiből jött furcsa üzenetek

Sokan elkövetik azt a hibát, hogy az üzenetet, amit a szeretőjüknek vagy az egyéjszakás kaland után a partnerüknek írtak, véletlenül az állandó párjuknak küldik el. Ez persze nem mindig tartalmaz olyan információkat, amelyekből egyértelműen levehető a megcsalás ténye, de indokolatlannak, furcsának tűnhetnek. Például gyanús, ha az előző eset történteket érintik a szavai, miközben otthon sem volt, vagy ha olyan tervekről beszél, amiről addig szót sem ejtettek a felek. De egy szívecskés hangulatjel is lehet árulkodó, ha szinte sosem szokott hasonlót küldeni. Ilyenkor persze rögtön igyekeznek menteni a helyzetet, magyarázkodni vagy kiegészíteni az információkat kisebb-nagyobb sikerrel.

Természetesen önmagukban ezek a változások nem engednek száz százalékban félrelépésre következtetni, ha azonban más gyanús jeleket is észlel a pár egyik tagja, érdemes ezeket is figyelni, ugyanis megerősíthetik a sejtéseit, kétségeit.

Így változik a testbeszéd, ha elmúlt a szerelem

A testbeszédszakértők szerint érdemes odafigyelni arra, ha a partner gesztusai, mozdulatai mások, mint korábban. Ezek ugyanis mind megmutathatják azt, ha már nem szereti a másikat. A következők általában az érzelmek gyengülésére, a szerelem elmúlására és a közelgő szakításra figyelmeztetnek - ám ha időben észreveszi őket az ember, lehet, hogy visszafordítható lesz a folyamat.

Ezt is szeretjük