Így változnak meg az üzenetek, ha félrelépett a férfi: apróságok utalnak rá, hogy csalfa volt
Az üzenetekben tapasztalható apró változások is hűtlenségre figyelmeztethetnek.

ferfi telefonnal cover
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Gyakran nem könnyű felismerni azt, ha a másik fél hűtlen volt a kapcsolatban. Persze vannak olyan, sokak által ismert jelek, amelyek segíthetnek rájönni a félrelépésre. Ezek közé tartozik az is, hogy a partner a szokásosnál jobban figyel a telefonjára, nem hagyja sosem elöl, mindig azonnal meg akarja nézni az értesítéseket, illetve kóddal zárja le azt, nehogy párja hozzáférjen.

De nemcsak maga a mobil, hanem az üzenetek is árulkodnak arról, hogy valaki megcsalta a társát. A beszélgetések mellett az online kommunikáció is megváltozhat ilyenkor, erre azonban már kevesebben figyelnek fel. Pedig a következő üzenetváltási szokások figyelmeztető jelként szolgálhatnak akkor, ha addig nem voltak jellemzőek.

Hogy változnak az üzenetek a megcsalás után?

Lisa Conception coach szerint, ha a partnernek szeretője van, már nem viszonyul ugyanúgy a párjához, és a titkolózás hatása is rányomja a bélyegét a viselkedésére. Kétféle átalakulás jellemző ilyenkor. Az egyik, hogy sokkal ritkábban írnak, hosszabb időbe telik, mire reagálnak a másik szavaira, és akkor is röviden, tömören válaszolnak.

A másik viszont pont az ellenkezője: bűntudatból túlkompenzálnak, így szinte egész nap keresik a párjukat, érdeklődnek minden iránt, és folyamatosan próbálják tartani a kontaktot. A hangsúly tehát a változáson van: ha addig teljesen máshogy kommunikált az üzenetekben, az problémát jelezhet. Persze nem feltétlenül mindig megcsalásra utal, hanem más gondokra is felhívhatja a figyelmet.

Mások lesznek a beszélgetések

Korábban még rendszeresek voltak a vicces képek, az aranyos vagy szerelmes szavak, gifek, emojik, mostanában azonban valahogy szárazabbnak, ridegebbnek tűnnek a beszélgetések online is? Julie Spira párkapcsolati szakértő szerint ez szintén gyakori akkor, ha az egyik fél félrelépett. A szakértő azt javasolja ilyenkor, hogy a másik folytassa a próbálkozást, és ha hosszú távon is csak mosolygós smiley-kat vagy pár szavas válaszokat kap vissza, érdemes rákérdezni arra, hogy mi történt, mi lehet a probléma. Előfordul azonban, hogy csak a túl sok stressz vagy a munkahelyi teendők okozzák az átalakulást.

A cikk az ajánló után folytatódik

A semmiből jött furcsa üzenetek

Sokan elkövetik azt a hibát, hogy az üzenetet, amit a szeretőjüknek vagy az egyéjszakás kaland után a partnerüknek írtak, véletlenül az állandó párjuknak küldik el. Ez persze nem mindig tartalmaz olyan információkat, amelyekből egyértelműen levehető a megcsalás ténye, de indokolatlannak, furcsának tűnhetnek. Például gyanús, ha az előző eset történteket érintik a szavai, miközben otthon sem volt, vagy ha olyan tervekről beszél, amiről addig szót sem ejtettek a felek. De egy szívecskés hangulatjel is lehet árulkodó, ha szinte sosem szokott hasonlót küldeni. Ilyenkor persze rögtön igyekeznek menteni a helyzetet, magyarázkodni vagy kiegészíteni az információkat kisebb-nagyobb sikerrel.

Természetesen önmagukban ezek a változások nem engednek száz százalékban félrelépésre következtetni, ha azonban más gyanús jeleket is észlel a pár egyik tagja, érdemes ezeket is figyelni, ugyanis megerősíthetik a sejtéseit, kétségeit.

Így változik a testbeszéd, ha elmúlt a szerelem

A testbeszédszakértők szerint érdemes odafigyelni arra, ha a partner gesztusai, mozdulatai mások, mint korábban. Ezek ugyanis mind megmutathatják azt, ha már nem szereti a másikat. A következők általában az érzelmek gyengülésére, a szerelem elmúlására és a közelgő szakításra figyelmeztetnek - ám ha időben észreveszi őket az ember, lehet, hogy visszafordítható lesz a folyamat.

Ezt is szeretjük