Erre senki nem számított! 7 hónapos terhesen hozott óriási áldozatot a kismama
Indulatokból nem volt hiány a Fátylat rá! tegnapi epizódjában.

Tegnap a Fátylat rá! történetében először nem négyen, hanem öten álltak a műsorvezetők színe elé. Hajni, az egyik menyasszony ugyanis hét hónapos terhesen vágott bele a realitybe, hogy végre kimondhassa párjának az igent.

Hajni és Misi, valamint első gyermekük
Enikő és Szilárd

Ám ha azt gondolta, hogy ettől majd megenyhül a másik ara, tévedett, ugyanis Enikő kijelentette, hogy neki a kisbaba miatt sem fog megesni a szíve Hajnin.

Tüzes szerelem

A gyöngyösi pár, Enikő és Szilárd két évvel ezelőtt ismerkedtek meg egymással, amikor mindketten egy beteg kislánynak gyűjtöttek adományokat. Idén januárban határozták el, hogy összeházasodnak. Szilárd világcsúcstartó, többszörös világ- és Európa-bajnok uszonyos és búvárúszásban, emellett tűzoltóként dolgozik, Enikő kezét is tűzoltólétrán állva kérte meg. Esküvőjüket szintén tüzes témában képzelték el, tűzoltósorfallal és gyönyörű kilátással, olyan helyen, ahová még csak véletlenül sem csaphat be a villám.

Már hárman vannak

Hajni és Misi öt éve, akkori munkahelyükről ismerik egymást, és már első látásra szimpátia ébredt bennük egymás iránt. Kapcsolatuk mégsem indult zökkenőmentesen, hiszen abban az időben Misi még nős volt. Miután elvált, már semmi sem állt boldogságuk útjába, amit novemberben születendő babájuk is megerősít. Ami a menyegzőt illeti, hagyományos sátras lagzit terveztek Ópusztaszeren, ami teljesen ellentétben állt a másik pár elképzelésével.

Ellenszenv és konfliktus

Elsőként a párok a lagzi lehetséges helyszíneit keresték fel. Hajni és Misi egy klasszikus sátras elképzelést mutattak meg Szilárdéknak, ahol a nagy létszámú vendégseregnek is bőven jutott volna hely. A csodaszép tájra lovas kocsival érkeztek, ami Szilárdot és Enikőt eleve nem hozta lázba, és amikor pedig meglátták a sátrat, egyértelműen kifejezték nemtetszésüket. Szilárd - tűzoltó lévén - kifogásolta a helyszínt, részben a természeti tényezőkre hivatkozva, részben pedig arra, hogy ott nem fér el ennyi ember.

Ezt követően bemutatták a saját elképzelésüket, mégpedig egy szállodát, melynek teraszáról szintén festői kilátás nyílt a környező dombokra. Bár a helyszín nagyon szép volt, a két vőlegény komoly szócsatába keveredett. Szilárd Misit öcsiként emlegette és gyávának nevezte, ami nem igazán nyerte el utóbbi tetszését.

Kívülről úgy tűnik, mintha csak egy baráti ebéden vennének részt

- Nem tudom, hogy meddig fogom tudni tartani az ilyen kifejezésekkel vagy kijelentésekkel kapcsolatban az indulataimat.

Végül azonban mégis úgy alakult, hogy Misiék engedtek Szilárdék elképzelésének, de mindezt csak taktikai okokból tették.

Taktikai lépések

A menüválasztás során először Misi és Hajni grillezett fogásait kóstolták végig a párok - Szilárd egyetlen dolgot kifogásolt, a húst. Elmondta, hogy ő akár két kilót is megeszik, és csapattársai szintén nagy étvágyúak, ezért szükséges, hogy megfelelő mennyiségű étel legyen az asztalon. Ő és Enikő ezért svédasztalos megoldásra gondoltak, ahol mindenki azt fogyaszt, amit szeretne, természetesen itt a húsos fogások kaptak főszerepet. A menüt a két műsorvezető is végigkóstolta, mindkettőt ízletesnek találták, ahogyan Szilárd és Enikő is, így végül ők engedtek az ételek tekintetében. Persze szigorúan csak taktikai okokból.

Ezt követte a zeneválasztás, melyben Enikőék élőzenét képzeltek el, míg Hajniék egy DJ-t szerettek volna felkérni, mert nem akartak lakodalmas zenét hallgatni. Illetve azt gondolták, hogy az ő választásuk jobban megfelel a vegyes násznép ízlésének. Ez az érv meggyőzte Szilárdékat is, így végül a DJ mellett voksoltak.

Megtisztelő lehetőség

Ceremóniahelyszín tekintetében már nem ment ennyire egyszerűen a döntés. Elsőként Enikőék mutatták meg azt a malmot és környékét, ahová a szertartást szerették volna szervezni. Enikő elmondta, hogy ez neki a nyugalmat és a békét szimbolizálja, és egy kicsit a múltat is, mire Hajni kijelentette, ők a jelenben élnek, és nem tudnak efféle esküvőt elképzelni maguknak.

Így megmutatták az ő szívükhöz közel álló teraszos kerthelyiséget, amelynek különlegessége abban rejlett, hogy Szilárd kollégái is részt tudtak volna venni az eseményen, és díszsorfalat állhattak volna az ifjú párnak. Ez Szilárdnak nagyon fontos volt, és bár a másik pár számára nem jelentett különösebbet, mégis beleegyeztek a dologba.

Szilárd kollégái díszsorfalat álltak az ifjú párnak

Azért Misi megjegyezte, hogy ezt aduászként próbálta meg Szilárd és Enikő felhasználni.

A ruhakérdés

A végső és talán a menyasszonyok szempontjából az egyik legkényesebb döntés a ruha volt. Hajni, mondhatni, előnyben volt a választás során, hiszen kismamapocakkal nem vehetett fel akármilyen ruhát. Elsőként az ő ekrü színű darabját nézték meg a menyasszonyok, amiben Enikő azt kifogásolta, hogy nem fehér, és a rajta lévő virágok sem nyerték el tetszését. Viszont Hajni szerint a fehér az ártatlanságot jelképezi, ezért ő nem szeretett volna ilyen színben esküdni.

Ezután szemügyre vették Enikő választását is, ami egy hófehér, néhol kövekkel díszített darab volt. Hajni úgy gondolta, hogy ez a fazon előnytelen a lány számára, amit rögtön meg is mondott neki. Sőt, még arra is rákérdezett, hogy kislánykora óta erre vágyott-e, amire azt a választ kapta a másik arától, hogy anyukájának és Szilárdnak tetszett, és neki ez számít.

A végeredménnyel mindenki elégedett volt

Hajni nem értette, hogy miért mások elképzelése fontos a másik menyasszony számára, végül azonban, amikor egyikük sem akart engedni az igazából, mégis ő adta meg magát. Úgy fogalmazott, hogy ez egy nagy áldozat volt a részéről.

Buli a köbön

Az esküvő a maga nemében jól zajlott, a menyasszonyok és vőlegények, illetve a későbbi férjek és feleségek jól érezték magukat, bár Szilárd gyakran eltűnt, ami Enikőnek nem annyira tetszett.

A vendégek belejöttek a mulatozásba, és még a kisbabát váró Hajni is végigtáncolta az estét. A menyasszonytánc során azonban nem pénzt, hanem sorsjegyeket dobáltak be, ezt végül Szilárdék nyerték meg, míg Misi és Hajni egy egyedi készítési bútorral lettek gazdagabbak - Misi úgy fogalmazott, hogy a legjobb és legkedvezőbb ajándékot nyerték meg.

Ezt is szeretjük