"Azt hittem, agyvérzést kapok!" A menyasszony nem egészen erre számított
A Fátylat rá! első adása nem volt híján a konfliktusoknak.

Vasárnap este került először képernyőre a VIASAT3 legújabb műsora, a Fátylat rá!, melyben két teljesen eltérő stílusú pár küzdött meg az álomesküvőért, amit elképzelt magának.

A boldog ifjú párok: Jenci és Évi, valamint Anita és Tamás

Habár kezdetben úgy tűnt, hogy ez nem lesz könnyű menet, azért így vagy úgy, de a menyasszonyoknak és a vőlegényeknek sikerült egyezségre jutniuk. Persze meglepetésekből azért így is jócskán kijutott mindannyiuknak.

Eltérő kultúrák találkozása

Évi és párja, Jenci a véletlen folytán, egy közösségi oldalon ismerkedtek meg nyolc évvel ezelőtt. Semmi sem állhatott szerelmük útjába, még az sem, hogy Évi családja a mai napig nem fogadja el Jencit - emiatt egyébként Évi rokonsága az esküvőn sem vett részt. Ők ketten tipikus roma lagzit képzeltek el, nagy bulival, sok vendéggel és igazán hangulatos körítéssel.

A másik pár, vagyis Anita és vőlegénye, Tamás öt éve, egy közös ismerős által szervezett karaokepartin ismerkedett össze. Már az esküvőt szervezték, amikor a lánykérés után kicsit több mint egy hónappal megtudták, hogy babát várnak. Emiatt kissé felborult a sorrend, először jött a baba, az esküvőre pedig csak most tudtak sort keríteni.

Ők a hagyományokkal szakítva arra gondoltak, hogy mivel mindketten rajonganak az extrém sportokért és az autókért, házasságukat legszívesebben egy száguldó versenyautóban kötnék, és a lagzit az Álomautó Múzeumban tartanák. Lett is ebből nagy szemmeresztgetés Jenciék részéről.

Nehéz kezdetek

A két házasulandó csapat már az első találkozásnál előállt a farbával, hogy mi az, amiből nem engednek, és az első benyomás kapcsán kissé hűvössé és tartózkodóvá váltak egymással szemben. Évi egyenesen kijelentette, hogy a másik pár számára nem túlzottan rokonszenves.

- Én nem erre számítottam, hanem arra, hogy a másik pár szimpatikusabb lesz - fogalmazta meg véleményét.

Várható volt, hogy már az első kihívásnál, vagyis a lagzi helyszínének kiválasztásán akadályba fognak ütközni. Így is lett, ugyanis Jenci és Évi egy hajón tervezte megtartani a nagy napot, csodaszép kilátással a Parlamentre. Ezzel szemben Anitáék megmutatták nekik az Álomautó Múzeumot, ami ugyan nem nyerte el kapásból Jenciék tetszését, ám végül mégis rábólintottak, tekintettel arra, hogy Anita nem bírja a hajózást.

Ehhez ragaszkodom!

A menüben sikerült egészen hamar dűlőre jutniuk, nagy különbség nem volt a két változatban, ám zenében már annál inkább.

Utólag Évinek is nagyon tetszett a versenyautós esküvő
Anita meglepetést okozott azzal, hogy felvette férje nevét

 Anita és Tamás egy számítógép segítségével akarták volna megoldani a zenei kérdést, amihez Évinek ismét volt néhány keresetlen szava.

- Amikor megláttam, hogy laptopról szeretnék érvényesíteni a zenéjüket, én azt hittem, hogy agyvérzést kapok. Teljesen ledöbbentem, hogy mi ez a bohóckodás.

Évi reakciója azonban teljesen érthető volt, hiszen Jenci híres zenészdinasztiából származik, édesapjával, unokatestvéreivel és nagybátyjaival zenél együtt a 100 Tagú Cigányzenekarban. Ezért ragaszkodtak ahhoz, hogy esküvőjükön a zenekar szolgáltassa a zenét - erre Tamásék csak annyit mondtak, megtiszteltetés számukra, hogy ezt választhatják.

Boldog befejezés

Úgy tűnt, a ruha kérdésében is nagy harc lesz a lányok között, hiszen két teljesen eltérő karakterű és testalkatú aráról volt szó. Végül Anita mégis engedett Évinek, sőt, a végén úgy fogalmazott, ínyére volt a hercegnős, ékesen díszített változat. Tehát már csak a ceremónia helyszíne volt a nagy kérdés.

A táncolt összeg Anitáékhoz került, míg Éviék egy egyiptomi utazást nyertek

Jenciék - a hagyományosabb vonalat követve - egy szép, színes templomban gondolkodtak, így bizony meghökkentek Tamásék versenyautós elképzelésén. Jenci különösen tartott tőle, elmondta, hogy ő ennyire nem bevállalós, és Évinek sem tetszett túlzottan a megoldás.

Végül mégis megemberelték magukat, és félelmet nem ismerve mondták ki egymásnak a boldogító igent. Nem maradt más hátra, mint hogy élvezzék a nagy napot, melynek során ugyan voltak kisebb fennakadások - például a vendégek rossz helyre ültek -, mégis mindenki nagyon jól szórakozott.

Mivel Tamás és Anita voltak azok, aki több körben is véghezvitték az elképzelésüket, ők választhattak először dobozt. Az egyikben az összetáncolt pénz volt, míg a másikban egy egyiptomi luxusnyaralás, ám ezt ők nem tudták. Végül a pénzesdoboz mellett tették le voksukat, így Jenci és Évi egy nászúttal gazdagodott.

Mi lenne az, amiből te biztosan nem engednél a saját esküvődön?

Ezt is szeretjük