12 tabu a Facebookon, ami alááshatja a szerelmet
A virtuális világban olykor könnyű elveszteni a mértéket.

Dia

 	12 tabu a Facebookon, ami alááshatja a szerelmet 	Bár a Facebook sok szempontból - kapcsolattartás, szórakozás - nagyon hasznos, sajnos sok bajt is csinálhat. 	Így például, ha te is Facebook felhasználó vagy, a párkapcsolatodra is rossz hatással lehet. A következő képekből kideül, mire érdemes odafigyelned, mit érdemes kerülnöd, ha szeretnéd, hogy ne vezessen konfliktushoz, esetleg szakításhoz a közösségi oldal.

12 tabu a Facebookon, ami alááshatja a szerelmet

Bár a Facebook sok szempontból - kapcsolattartás, szórakozás - nagyon hasznos, sajnos sok bajt is csinálhat.

Így például, ha te is Facebook felhasználó vagy, a párkapcsolatodra is rossz hatással lehet. A következő képekből kideül, mire érdemes odafigyelned, mit érdemes kerülnöd, ha szeretnéd, hogy ne vezessen konfliktushoz, esetleg szakításhoz a közösségi oldal.

Dia

 	Nyomozás 	Sokaknak kézenfekvőnek tűnik az öltetl, hogyha a férfi gyanúsan viselkedik, nyomozni kezdjenek utána a Facebookon, akár a profiljába belépve. Azonban ez nem a legcélravezetőbb lépés. Könnyen újabb bizalmatlanságot szülhet, félrevezető lehet, és az sem biztos, hogy közelebb kerülsz az igazsághoz általa. 	Kapcsolódó cikk: 	Ez történik, ha az exed után nyomozol a Facebookon »

Nyomozás

Sokaknak kézenfekvőnek tűnik az öltetl, hogyha a férfi gyanúsan viselkedik, nyomozni kezdjenek utána a Facebookon, akár a profiljába belépve. Azonban ez nem a legcélravezetőbb lépés. Könnyen újabb bizalmatlanságot szülhet, félrevezető lehet, és az sem biztos, hogy közelebb kerülsz az igazsághoz általa.

Kapcsolódó cikk:
Ez történik, ha az exed után nyomozol a Facebookon »

Dia

	Titkolózás	Ugyanígy az sem túl bizalomépítő, ha te magad titkolózol, vagy látványosan rejteget a Facebook oldalad. Ez még akkor is gyanakvásra adhat okot a másiknak, ha egyébként nincs semmi kompromittáló a profilodon.

Titkolózás

Ugyanígy az sem túl bizalomépítő, ha te magad titkolózol, vagy látványosan rejteget a Facebook oldalad. Ez még akkor is gyanakvásra adhat okot a másiknak, ha egyébként nincs semmi kompromittáló a profilodon.

Dia

 	Nyilvános vita 	Ha nézeteltérésetek támad a pároddal, vagy valamiben nem értetek egyet, ne nyissatok róla nyilvános vitát a Facebook-falon. Egyrészt senki másra nem tartozik a kettőtök ügye, másrészt kevésbé tudjátok tisztázni a félreértéseket, mint élőszóban. 	Kapcsolódó cikk: 	3 idegesítő női szokás a Facebookon, amitől kibukik a férfi »

Nyilvános vita

Ha nézeteltérésetek támad a pároddal, vagy valamiben nem értetek egyet, ne nyissatok róla nyilvános vitát a Facebook-falon. Egyrészt senki másra nem tartozik a kettőtök ügye, másrészt kevésbé tudjátok tisztázni a félreértéseket, mint élőszóban.

Kapcsolódó cikk:
3 idegesítő női szokás a Facebookon, amitől kibukik a férfi »

Dia

	Facebook 0-24-ig	Az sincs jó hatással a kapcsolatotokra, ha beszippant a virtális világ, és előnyben részesíted a közösségi hálót a valós történésekkel szemben. Érdemes időkeretet szabnod a Facebookon való tartózkodásodnak.

Facebook 0-24-ig

Az sincs jó hatással a kapcsolatotokra, ha beszippant a virtális világ, és előnyben részesíted a közösségi hálót a valós történésekkel szemben. Érdemes időkeretet szabnod a Facebookon való tartózkodásodnak.

Dia

 	Az exek jelen 	Nem célszerű az albumaidban őrizgetned az exeddel készült fotókat akkor sem, ha épp a legszebb nyaralásos élményeidet örökítik meg. Maradjanak csak a gépeden.  	Kapcsolódó cikk: 	Melyik férfi keres rád a Facebookon? Most megtudhatod »

Az exek jelen

Nem célszerű az albumaidban őrizgetned az exeddel készült fotókat akkor sem, ha épp a legszebb nyaralásos élményeidet örökítik meg. Maradjanak csak a gépeden. 

Kapcsolódó cikk:
Melyik férfi keres rád a Facebookon? Most megtudhatod »

Dia

	A profilkép	Jobb, ha profilképnek nem olyat állítasz be, amelyen a pároddal vagy, főleg nem olyat, amin épp csókolóztok. Érdemes valamit megőrizned a saját identitásodból akkor is, ha már inkább a többes szám első személyt használod. Különösen akkor lehet furcsa a közös kép, ha a párod inkább egyedül mutatkozik a hálón.

A profilkép

Jobb, ha profilképnek nem olyat állítasz be, amelyen a pároddal vagy, főleg nem olyat, amin épp csókolóztok. Érdemes valamit megőrizned a saját identitásodból akkor is, ha már inkább a többes szám első személyt használod. Különösen akkor lehet furcsa a közös kép, ha a párod inkább egyedül mutatkozik a hálón.

Dia

 	Évfordulók rabságában 	Különleges esemény az évforduló, az eljegyzés és a házasság, de ne ess abba a hibába, hogy csak ezek körül forognak a posztjaid. Beszámolhatsz róluk, de fő a mértékletesség. 	Kapcsolódó cikk: 	4 Facebook-poszt, amitől falra mászik a férfi »

Évfordulók rabságában

Különleges esemény az évforduló, az eljegyzés és a házasság, de ne ess abba a hibába, hogy csak ezek körül forognak a posztjaid. Beszámolhatsz róluk, de fő a mértékletesség.

Kapcsolódó cikk:
4 Facebook-poszt, amitől falra mászik a férfi »

Dia

	A kényszeres megosztás	Előfordul, hogy valaki szabadidejének minden pillanatát, napjainak minden kis részletét igyekszik dokumentálni és megosztani. Ez egy idő után kínos, akkor is, ha egyedülálló vagy, de akkor még inkább, ha párban élsz, és a másik akaratlanul is részesül mindebből.

A kényszeres megosztás

Előfordul, hogy valaki szabadidejének minden pillanatát, napjainak minden kis részletét igyekszik dokumentálni és megosztani. Ez egy idő után kínos, akkor is, ha egyedülálló vagy, de akkor még inkább, ha párban élsz, és a másik akaratlanul is részesül mindebből.

Dia

 	A másik nevében 	Jobb, ha nem teszel fel másokról a tudtuk nélkül képeket, különösen a párodról sem, még ha szerinted olyan aranyos is a képen. Nem biztos, hogy örülne neki. 	Kapcsolódó cikk: 	Milyen a Facebook-falad? Ezt árulja el rólad a férfinak »

A másik nevében

Jobb, ha nem teszel fel másokról a tudtuk nélkül képeket, különösen a párodról sem, még ha szerinted olyan aranyos is a képen. Nem biztos, hogy örülne neki.

Kapcsolódó cikk:
Milyen a Facebook-falad? Ezt árulja el rólad a férfinak »

Dia

 	Buli után 	Kövesd nyomon, hogy mi mindent tagelnek be rólad a bulik után. Lehet, hogy jól mulattál a párod nélkül is, de nem szükséges eldicsekedned azzal, hogy hány másik pasinak akadt meg rajtad a szeme, vagy kezdett ki veled. Abban az esetben sem, ha féltékennyé akarod tenni, mert könnyen ellenkező hatást érsz el. 	Kapcsolódó cikk: 	Ekkor szakítanak a legtöbben »

Buli után

Kövesd nyomon, hogy mi mindent tagelnek be rólad a bulik után. Lehet, hogy jól mulattál a párod nélkül is, de nem szükséges eldicsekedned azzal, hogy hány másik pasinak akadt meg rajtad a szeme, vagy kezdett ki veled. Abban az esetben sem, ha féltékennyé akarod tenni, mert könnyen ellenkező hatást érsz el.

Kapcsolódó cikk:
Ekkor szakítanak a legtöbben »

Dia

 	Ne kontrollálj 	Bár sokaknak egyértelmű, hogy nem tanácsos túlzottan belefolyni a másik online tevékenységébe, van, aki ebben mégis a kontroll eszközét látja, és igyekszik befolyásolni a másikat. Teljesen természetes, hogy elolvasod a párod posztjait, de nem biztos, hogy jó ötlet kéretlen tanácsokat adnod neki, esetleg számonkéred, ha nem úgy és azt ír, amit te szeretnél.

Ne kontrollálj

Bár sokaknak egyértelmű, hogy nem tanácsos túlzottan belefolyni a másik online tevékenységébe, van, aki ebben mégis a kontroll eszközét látja, és igyekszik befolyásolni a másikat. Teljesen természetes, hogy elolvasod a párod posztjait, de nem biztos, hogy jó ötlet kéretlen tanácsokat adnod neki, esetleg számonkéred, ha nem úgy és azt ír, amit te szeretnél.

Dia

 	Pletyka 	A rosszindulatú pletyka, ahogyan a valóságban, úgy az online világban is alááshatja a kapcsolatokat. Ezért ne adj a szóbeszédekre, és ne terjessz pletykákat virtuálisan sem. Legalábbis olyasmit, ami másnak árthat. Ez rólad is negatív képet fest, ráadásul nem tudod, ki mindnekihez jut el.

Pletyka

A rosszindulatú pletyka, ahogyan a valóságban, úgy az online világban is alááshatja a kapcsolatokat. Ezért ne adj a szóbeszédekre, és ne terjessz pletykákat virtuálisan sem. Legalábbis olyasmit, ami másnak árthat. Ez rólad is negatív képet fest, ráadásul nem tudod, ki mindnekihez jut el.

Ezt is szeretjük
Szerző: Szántó Kinga
Fotó: