Ezt a 2 dolgot nézi meg először a férfi a nőkön
Mi a legfontosabb?
Tisztában vagy vele, mi alapján választ a férfi? Vajon eldől valaha az ősi vita, hogy a mell vagy a szem fontosabb?

beauty and style
Top olvasott cikkek

Te mit nézel meg először a férfin? Az arcát vagy a testét? Mielőtt túl sokat gondolkodnál a válaszon, eláruljuk, hogy valószínűleg a legelső pillantásra te is egyben látod a kettőt, és csak azután jönnek a részletek. Mégis van azért némi különbség az észlelésben - és az értékelésben.

Egy Jaime Confer pszichológus által vezetett kísérletből az derült ki, hogy mind a férfiak, mind a nők a másik arcát tartják a legfontosabbnak a vonzerő szempontjából.

A kísérlet során egy letakart képet tettek a résztvevők elé, amelynek vagy az arcát, vagy a testét nézhették meg. Azzal a kéréssel fordultak hozzájuk, hogy ha párt keresnének, és a képen látható figura lenne az egyik lehetséges jelöltjük, mire lennének inkább kíváncsiak, és kiválaszthatták, melyik részét akarják először látni: az arcát vagy a teste többi részét. A nők 69%-a, a férfiaknak pedig a 61%-a először az arcot akarta látni.

Ugyanakkor a kísérletnek volt egy második része is, amikor a résztvevőknek egy lehetséges hosszú távú kapcsolat, illetve egy éjszakás kaland fényében kellett ítélniük. Itt azoknak a férfiaknak a nagyobb része, akik az egyéjszakás kalandról döntöttek, a figura testére volt először kíváncsi, míg az elvileg hosszú távra választók az arcot akarták látni. A nők esetében nem volt jelentős különbség, ők itt is elsősorban az arcra voltak kíváncsiak.

Ebből és több más kísérlet eredményéből is úgy tűnik tehát, hogy az arc az első számú célpont.

De a behatóbb vizsgálat során vannak más tényezők is. A vonzerő kutatása manapság elsősorban az evolúciós pszichológusok szakterülete, akiknek az az álláspontjuk, hogy a férfi ösztönösen a termékenységre hajt, és ez alapján választja ki a legszebbnek tartott nőt.

A termékenység jelei

A termékenység jelölői elsősorban azok a tulajdonságok, amelyek szimmetrikussá, vagyis az ellenkező nem szemében széppé teszik a másik embert. Ide tartoznak az egészség jelei, mint a csillogó haj, a tiszta arcbőr, de a sokat emlegetett csípő-derék arány és a mellméret sem elhanyagolható tényező. Több közvélemény-kutatásból kiderül, hogy a férfiak sokkal nagyobb jelentőséget tulajdonítanak a a női hajnak, mint azt gondolnánk, de a mosoly és a szem is különösen nagy súllyal esik a latba.

Te mit tartasz magadon a legvonzóbbnak?

Ezt is szeretjük