Hogyan tanulnak a fiatalok Észak- és Dél-Koreában? Megdöbbentő képpárok a két ország életéről

A két szomszédos ország ennél már nem is lehetne különbözőbb.

észak-dél-korea-borító

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Észak- és Dél-Korea helyzete az elmúlt évtizedekben nagyon különös változást mutatott, hiszen az egykori, egységes koreai állam a II. világháborút követően szakadt északi és déli részeire. Az egykor még vágyott újraegyesülés nem következett be, ennek eredménye pedig egymástól teljes mértékben eltérő életszínvonal lett.

A világháború végén Dél-Korea jelentős amerikai segítséget kapott, ami a gazdaságának és kultúrájának teljes fellendülését hozta, mára pedig már az egyik leggyorsabban fejlődő, legmodernebb állam a világon. Ezzel szemben Észak-Korea továbbra is maradt a kommunista, katonai berendezkedésnél, ami a mai napig meghatározza az ott élők mindennapjait.

Hatalmas különbségek a két ország között

Jacob Laukaitis fotós hétnapos, szigorúan vezetett túrán járt Észak-Koreában, és ő kollégájával ellentétben csak azokról a dolgokról készített képet, amiket a kormány megengedett az idelátogató turistáknak. Ezután nem sokkal Dél-Koreában is ugyanazokat az élethelyzeteket kapta lencsevégre, fotóit összehasonlítva pedig jól látszik, mekkora szakadék tátong a két szomszédos ország között. 

- Miért nem engedték az északi embereknek, hogy szabadon kapcsolatba lépjenek, és megosszák velem gondolataikat, míg a déli emberek bármit megtehettek, amit csak akartak? Mikor ezeket a különbségeket első kézből láttam, összetört a szívem. Természetesen ezek a képek csak egy látogatói nézőpontot jelentenek, ennél sokkal drasztikusabb is lehet a helyzet. De összességében valódi és széles szakadékot tükröznek a két Korea között - mondta a fotós, miután hazatért koreai utazásából.

Légy szabad! - Merj szembemenni az árral!

A Femina Klub áprilisi vendége Lakatos Márk stylist lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az önmagunk elfogadására való törekvésről beszélget. Hogyan szembesüljünk saját korlátainkkal, tökéletlenségünkkel? Hogyan dolgozzuk fel az életünkben felmerülő elakadásokat? 

További részletek: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. április 22. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

(Képek forrása: Jacob Laukaitis / Youtube)

Ezt is szeretjük