Szokatlan esküvői képek 2020-ból: a koronavírus mindent elsöpört a régi romantikából

A koronavírus az esküvői ceremóniához tartozó hagyományok egy részét teljesen ellehetetlenítette, megölte a romantikát.

esküvő korona nyitókép
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A koronavírus elleni intézkedések a társasági élet minden mozzanatában nyomot hagytak. A távolságtartás, a maszkviselés és az érintkezések számának redukálása, még ha a hétköznapi életbe már beleivódtak is, a családi összejövetelek, ünnepek alatt kirívó változásokat okoztak.

"Megkérném, hogy gratulációjukat érintkezésmentesen tegyék meg az újdonsült házaspárnak, a puszikat, kézfogásokat és öleléseket mellőzék az egybegyűltek" - hangzott el a pandémia alatt tartott ceremóniákon. Akik nem szerették volna elnapolni házasságkötésüket, azoknak a másik védelme miatt alkalmazkodniuk kellett a helyzet adta lehetőségekhez.

Házasságkötés a koronavírus alatt

A koronavírus miatt átalakultak az esküvők, limitálták a vendégek számát, a zárt helyiségekben kötelező volt maszkot viselni, és figyelni a távolságtartásra. A járvány egy dolgon nem tudott változtatni: a szereteten. Ugyanúgy szeretik egymást az emberek, és ugyanolyan szép, megható ez a nagy esemény, mint korábban. Egyedül a romantikus, intim hangulaton csorbított valamennyire a koronavírus, és formálta át az esküvőket. Erről készültek a This is Reportage fotópályázat során megható, spontán dokumentumképek, amik a világ minden tájáról érkeztek.

Kanadában egy házaspár online jelentkezett be házasságkötésük után a családjuk előtt, akik a járvány miatt nem tudtak részt venni a ceremónián. Megható kép született.

Hollandiában az örömapa csak fólián keresztül puszilhatta meg lányát, az újdonsült menyasszonyt. A kép jól mutatja, hogy a szeretet utat talál magának a nehéz időkben is.

Portugáliában épp a menyasszonyi csokor dobása előtti pillanatokat örökítették meg. Egészen különös hangulata van a jelenetnek, mintha csak a Gellért-hegyen álló szabadságszobor alakját testesítené meg a nő.

Angliában a friss házasok nem csak maszkot, de kesztyűt is felvettek, hogy a gratulációjukat kinyilvánító rokonokat megvédjék. A kifinomult, elegáns ruházatukkal kirívó kontrasztot képeznek az oda nem illő, mégis kötelező tartozékok.

A Portugáliában tartott esküvőn még olyan részletekre is odafigyeltek, hogy a koszorúslányok ruháihoz passzoljanak az arcmaszkok is. Elegáns megoldást találtak ki a védőeszközök jelenlétének tompítására.

Our Story Awards have always been a vital part of our competition; a series of 15 – 20 images all from the same wedding,...

Közzétette: This is Reportage – 2020. augusztus 10., hétfő

Olaszországban a fiatal menyasszony idős édesapjától csak a kocsi felhúzott ablakán keresztül búcsúzhatott el. Más körülmények között minden bizonnyal nagy öleléssel köszöntek volna el egymástól. 

Reportage Award by Rino Cordella Honoured to reveal the results of Collection Seventeen! It was once again incredibly...

Közzétette: This is Reportage – 2020. október 5., hétfő

A Franciaországban tartott esküvői ceremónia helyszínén a kötelező távolságtartás betartása végett még az székeken is külön jelölték, hova szabad leülniük a vendégeknek. 

Az esküfelolvasás pillanatait örökítette meg a fotós Angliában. A menyasszony nem a szomorúságtól, hanem a meghatottságtól tört ki könnyekben, amikor felolvasta sorait a vőlegényének.

Ugyan lehetett volna romantikusabb a párok közös életének első nagy napja, valószínűleg egy percig sem bánták meg döntésüket. Járvány ide vagy oda, immáron házasságban élnek, és támogatják egymást az élet rögös útján.

(Cikken belüli képek forrása: Instagram /  thisisreportage , Facebook / This is Reportageajánlóképek és borítókép forrása: Instagram /  thisisreportage)

Ezt is szeretjük