Elvált férfival randizol?
Így kezelheted jól a problémás helyzeteket
Ha elvált férfival kezdesz, számolnod kell néhány nehézséggel, de van jó megoldás.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Az a férfi, aki már megégette magát, általában óvatosabb a szívügyekben. Az is lehet, hogy szabályokat vezetett be, amelyeknek illik megfelelni. Illetve konkrét elvárásai vannak, amelyek teljesítése nélkül nem nagyon engedi magához közel a következő nőt, bármennyire vonzónak is találja.

Kerüld ki a csapdákat, és készülj fel arra, hogy a legtöbb esetben bizony neked kell majd alkalmazkodnod.

A becsomagolt múlt fogságában

Ha a volt felesége hagyta ott az általad kiszemelt férfit, és ő nem dolgozta fel teljesen a csalódottságát, két reakcióra számíthatsz. Lehet, hogy még mindig haragszik, és ez az érzés olyan erős a lelke mélyén - pláne, ha a vele történtek kísértetiesen hasonlítanak a családi mintájára, azaz például a szülei válására -, hogy általánosít, így neked is jut majd az indulataiból.

Ilyenkor legfeljebb kitartással és folyamatos bizonyítással győzheted le a bizalmatlanságát. Lehet, de nem biztos, hogy elhiszi majd egy szép napon neked, te egészen más vagy, mint a többi nő.

Amennyiben a panaszkodós típussal kerültél össze, eleinte nagyon fog tetszeni neked az őszinte kitárulkozása. Töviről hegyire elmeséli, mi történt, szívesen veszi, ha véleményezed, és vigasztalod őt. Ha azonban a válása még az ötödik randevún is az egyetlen témátok, menekülj! Nagy valószínűséggel - lelki - ápolónőt keres maga mellé, és nem szerelmes társat.

Az exek hatalma

Olykor a volt feleség is aktívan jelen lehet még az új párod életében. Mindig őt hívja, ha csöpög a csap vagy lerobbant az autójával, illetve kifestetné a lakását? Az ex természetesnek veszi tehát, hogy a te mostani pasidtól kérjen tanácsot a legkisebb ügyekben is?

Ráadásul a párod azonnal ugrik ilyenkor, és értetlenkedve nézi, avagy netán észre sem veszi, hogy neked ez milyen rosszul esik? Hiába mondogatod, hogy ne hagyja kihasználni magát, az a másik nő valószínűleg féltékenységből is rájátszik az úgymond kiszolgáltatott helyzetére? Bizony, nem vagy könnyű helyzetben ilyenkor. Ezt a férfit a múltjával együtt választottad, vállaltad be. Vagy kimászik magától belőle, és megérkezik melléd, abba az új kapcsolatba, amit együtt építgettek, vagy nem. Sem zsarolással, sem ármánykodással nem tudsz beleavatkozni a folyamatba.

Elmondhatod a véleményedet, de ha menni akar - netán a lelkiismeret-furdalását enyhíti vele -, és szívesen segít az exének, engedned kell. Abban reménykedhetsz, hogy egy napon magától mond majd nemet.

Fegyvertelenül az ütközetekben

A legtehetetlenebb akkor vagy, ha a párod előző kapcsolatából gyerekek is születtek. Ők ugyanis olyan elsőbbséget élveznek a férfi lelkében, amellyel lehetetlen és egyben tilos versenyezned. Igen, eleinte kénytelen vagy bevállalni, hogy az apás hétvégéket külön töltitek, és még telefonon sem hív fel téged az új párod.

Gondod át most ezt a helyzetet az ő szemszögéből: nem tud mit mondani rólad a gyerekeinek, nem biztos még abban, hogy a kettőtök kapcsolatából bármi komoly lehet, átverni sem akarja őket, ezért nem esemesezik neked szerelmes üzeneteket a fürdőszobában elbújva. Később, amikor már összeismerkedtél a gyerekeivel, lehet, hogy ők minden erőfeszítésed ellenére is durcásan, sőt, ellenségesen viszonyulnak hozzád. Ilyenkor az anyjukat képviselik, és épp a te megjelenésed rombolja le a tudattalan vágyaikat, reményeiket, és tudatosítja nagyon egyértelműen bennük, hogy a szüleik visszavonhatatlanul különváltak. Csak türelemmel és szeretettel hódíthatod meg őket.

Ne viselkedj úgy, mint ha te is az egyik szülő lennél - jobb, ha elmondod a véleményedet, de nem utasítasz, meghallgatod őket, de nem döntesz róluk és így tovább -, így biztosíthatod a gyerekeket arról, hogy nem akarsz az anyjuk helyébe lépni. Arra azonban figyelj fel, ha a párod nem áll ki melletted bizonyos helyzetekben, azaz csak és kizárólag a gyerekei diktálnak, mondhatni zsarnokoskodnak felette. Ebből ugyanis vesztesként kerülhetsz ki. Lehet, hogy téged áldoz majd be a férfi, csak hogy az odaadó szeretetéről biztosítsa a gyerekeit.

Győzelem komoly áldozatokkal

Elvált férfival randizni tehát nem csupán élvezet, de feladat is egyben. A jó hír, hogy nem kell ilyen párt választanod magad mellé. Nagyon sok olyan férfi is keres társat magának, akinek nincs számottevő érzelmi múltja. Ha azonban épp egy elvált pasiban véled megtalálni az igazit, tudomásul kell venned mindazt, ami ezzel együtt jár.

Hidd el, ha valóban ő a számodra megfelelő férfi, díjazni fogja az odaadásodat, belátásodat. Hisztivel azonban csak átmenetileg érsz el eredményeket, és ne legyenek olyan elvárásaid sem, amelyeket az új párod nem tud teljesíteni. A végén ugyanis te fogsz csalódni.

Ezt is szeretjük