Elüldözöd maga mellől a férfiakat?
Így derítsd ki, mi áll a háttérben
Talán rosszul választasz, avagy épp olyanokat vonzol, akik nem tudnak mit kezdeni veled?

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Miért futamodnak meg az első randevúk után a pasik? Esetleg maradnak egy ideig, aztán veszik fel a nyúlcipőt? Tudd meg, mi tehetsz azért, hogy a férfiak kedvencévé válj.

Zsanett mostanában már igen óvatos, ha kávézni, avagy vacsorázni hívja meg egy férfi. Nem meri beleélni magát abba, hogy megtalálta az igazit. Távolságtartással szemléli az eseményeket, és csak ritkán adja meg az otthoni telefonszámát.

Egyre többet csalódik, és egyre kevésbé hiszi el, hogy létezik olyan pasi, aki épp őrá vár. Persze, nem volt ez mindig így. A 27 éves lány óriási lelkesedéssel vetette bele magát korábban minden párkapcsolatába, a legtöbbször azonban gyorsan egyedül maradt. Tanult a hibáiból, és taktikázni kezdett, megpróbált megfelelni a partnerei elvárásainak.

A végeredmény azonban általában ugyanaz lett. A férfiak valamilyen szánalmas ürüggyel elmaradtak, némelyikül még azt a mondatot is bevetette, amitől Zsanett a falra mászott: legyünk barátok! - Én csak boldog szeretnék lenni, megtalálni a hozzám illő férfit, családot alapítani vele. Mit csinálok rosszul? - kérdezte a lány az egyik családállítási csoportban.

Előre megírt szerepkönyv

Ha megszerezned sikerül, megtartani azonban nem tudod a férfiakat, gondolkodj el először is azon, vajon milyen elvárásoknak kell megfelelniük a számodra ideálisnak tűnő pasiknak. Nincs-e véletlenül egy sablon a táskádban, nem azon próbálod-e átpréselni őket? Vajon nem valamiféle családi minta továbbviteléhez keresel társat?

Ez a módszer, vagyis a családfelállítás meg tudja mutatni neked, mi mindennek próbálod megfeleltetni azt a férfit, akit életed párjának szánsz. Lehet például, hogy édesapád mását szeretnéd megtalálni benne, netán épp az ellentétét. Ha nagyon szoros volt a viszonyod apáddal, próbálsz még egy ilyen, de legalább hasonló köteléket találni. Amennyiben úgy érzed, apád nem szeretett eléggé, avagy rosszul bánt veled, a múltadat szeretnéd átírni, és a hiányérzeteidet enyhíteni a kiszemelt társad segítségével. Netán a tökéletes szerelmet hajszolod, és édesanyád helyett is szeretnél boldog lenni?

Ezeket a tudattalan elvárásokat azonban - előbb vagy utóbb - megfejtik, megérzik a férfiak, és ha nem tudnak, vagy nem akarnak megfelelni nekik, azaz beteljesülő, egyenrangú párkapcsolatra alkalmasak, inkább lelépnek.

Mi látszik a tükörben?

Előfordulhat persze az is, hogy te nem tudod megmutatni az igazi arcodat. Valahogy más üzenetet küldesz magadról a pasiknak, mint amilyen nő szeretsz, tudsz lenni. Mondok erre egy példát: ha nagyon erősnek, önállónak láttatod magad, biztos, hogy nem azok a férfiak legyeskednek majd körülötted, akik gondoskodók, gyámolítók. A gyenge pasik célpontja leszel, akik azt hiszik, melletted végre biztonságban érezhetik magukat, te mindenről gondoskodsz majd, mindent elnézel neki, azaz anyjuk helyett is az anyjuk leszel.

Egy ilyen találkozás mindkét fél részére óriási csalódás hozhat. Te nem azt az igazi, erős férfit kapod magad mellé, aki mellett olykor el is gyengülhetsz. Ő pedig olyan szerepbe kényszerül, amire nem alkalmas. Ráadásul, még ha megpróbálna úgy tenni is, hogy megfeleljen, cserébe sem számíthat tőled hosszú távon arra, amire nagyon vágyik. A végeredmény borítékolható: valamelyikőtök gyorsan kiszáll ebből a játszmázásból. Kérdés persze, hogy miért az menekül el, aki sokat kapott a másiktól?

Ez is előfordult már veled? Úgy gondoltad, hogy hiába adtál meg mindet a másiknak, mégis elhagyott? De vajon te tudsz-e elfogadni? Képes vagy-e arra, hogy a viszonzást észrevedd, jól érzed-e magad akkor, ha a pasi törleszteni szeretne? Bizony, ilyen egyszerű arányokon is múlhat egy párkapcsolat sikere. Az adok és kapok egyensúlya talán a legfontosabb két ember viszonyában, hiszen az, aki nem tud viszonozni, úgy érzi, hogy nagyon eladósodik. Ez pedig megriasztja, elkedvetleníti, kilépésre készteti, hogy máshol, mással, tiszta lappal kezdhesse.

A siker három szabálya

Zsanett arra jött rá, legjobb mostantól azt kimondania, amit valóban gondol, amire vágyna. Nem akar többé megfelelni senkinek, vagyis épp olyannak mutatja magát, amilyen a legjobb formája. Igenis, ő egy határozott, ám gyengédségre is áhítozó nő, aki képes az önállóságra, ám bármikor szívesen összehangolja az életét egy olyan erős férfival, akivel úgy jó mindent együtt csinálni, hogy közben a saját tere is megmaradhasson.

Megtanulta azt is, hogyan kérjen és fogadjon el segítséget, ha épp arra van szüksége. Egyszóval: úgy élte az életét, ahogy ő valóban szerette, és közben felkészült arra, hogy a számára ideális társat megvárja. Nem kellett nagyon sokáig keresgélnie. Néhány hónappal később betoppant Péter, aki épp olyannak fogadta el a lányt, amilyennek látta.

OLVASD EL EZT IS!

szenyo
  • féltékenység
  • párkapcsolati probléma

Óránként három ellenőrző telefon

buvol
  • párkapcsolati probléma
  • családállítás

Innen tudhatod, hogy csak hiteget a pasi

Ezt is szeretjük