- Elhagyott a párom, hogyan szerezzem vissza?
Ahelyett, hogy a párodban keresnéd a hibát, derítsd ki, miért kereste más nőnél a boldogságot, és tisztázd a vele kapcsolatos érzéseidet!

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Ahhoz, hogy visszaszerezhesd párodat, először is arra kell rájönnöd, mi az, amit tőled nem kapott meg, a másiktól viszont igen - ám az, ha a továbbiakban megadod neki, amire vágyik, önmagában nem oldja meg a problémát.

Érdemes feltenned magadban a kérdést, hogy képes vagy-e tiszta szívedből megbocsátani és feltétel nélkül megbízni benne - és valóban arra vágysz-e, hogy visszatérjen hozzád. Két levélírónknak is ezt javasolja Féderer Ágnes családállítás-szakértő.

Kedves Ágnes!

Férjemmel 12 éve vagyunk együtt, hat éve házasodtunk össze. Kislányunk négyéves. Már egy ideje éreztem, hogy kapcsolatunk fokozatosan megromlik. Végül a férjem bevallotta, hogy viszonya van egy kolléganőjével, aki ráadásul hat évvel idősebb nála, és vezető beosztásban van a cégnél.

Több havi őrlődést és huzavonát követően úgy döntött, hogy elhagy minket ezért a nőért, és pár hete el is költözött. Ennek ellenére még mindig szeretem, és tudom, hogy én sem vagyok közömbös számára. Vajon a történtek után helyre lehet még állítani a kapcsolatunkat?

Lehetséges, hogy a férjemnek meg kell tapasztalnia a hiányunkat ahhoz, hogy rájöjjön, hol a helye, és megértse, hogy a család a legfontosabb?

Nagyon rossz családi mintát hozott magával - abban reménykedem, hogy éppen ez a tapasztalat hozza majd vissza, és akár még javulhat is a házasságunk.

Zizi

Kedves Zizi!

Az ilyen esetekben mindig azt mondom a megcsalt feleségeknek, hogy nem az a jó út, ha megpróbálnak listát írni arról, miben hibázott a hűtlen férj.

Valószínűleg önmagában a hátrahagyott család hiánya sem működik bűvös mágnesként.

Viszont, ha a magára maradt nő képes nagyon őszintén elgondolkodni azon, ő vajon miben hibázott, mit nem adott meg a férjének, mi volt, ami kihúzta a férfit a közös családi otthonból, mit keresett és kapott meg az új kapcsolatban, akkor egyszerre világosan látja, megmenthető-e a házassága, illetve hogyan tudná visszaszerezni a férjét.

A férfiak ugyanis nem a rossz családi minta miatt lépnek le otthonról, hanem azért, mert elkezdenek kiábrándulni a feleségükből. Az persze már más kérdés, hogy nem kizárt, épp az adott családi minta ismétléséhez választották pont azt a feleséget maguknak. A családállítás sokat tehet az ilyen esetekben. Megmutatja, hogy hol tart a kapcsolat, mi dolgozik a férjben, illetve a feleségben lélekszinten. Ki mennyire kötődik a másikhoz. Mindez a tisztánlátás lehetőségét adja a következő lépések megtervezéséhez.

Féderer Ágnes

Kedves Ágnes!

Három év együttélés és másfél év házasság után a férjem veszekedést provokált, majd másnap már nem jött haza. Később azt mondta, legyünk külön pár hónapig, hogy át tudjuk gondolni a kapcsolatunkat. Én ezt el is fogadtam. Ám közben kiderült, hogy gyermeket várok - és fény derült arra is, hogy a férjemnek hónapok óta viszonya van egy hölggyel, akivel azóta össze is költözött.

Ez utóbbi lépésben véleményem szerint az is szerepet játszhatott, hogy a férjem anyagi gondokkal küzd: nincs bejelentett munkahelye, feketén dolgozik. Szerintem erről a hölgy nem tud. Többször kértem, próbáljuk meg rendbe hozni a házasságunkat, de ő megint gondolkodási időt kért.

Majd azt javasolta, várjunk még két hetet - addig úgyis kifizette a panziót, mert szüksége van még egy kis magányra, de sokat gondol rám, és hiányzom neki. Végül telefonon közölte, hogy nem jön vissza. A férjem viselkedése alapján úgy érzem, hogy a hölgy bujtogatja ellenem, mert meg akarja akadályozni, hogy kibéküljünk.

Ezt azért is gondolom, mert egyszer, még az összeköltözésük előtt a férjem feljött hozzám, és együtt töltöttük az éjszakát. Akkor azt mondta, visszajönne, és nem érdekli az a bizonyos két hét sem. Én pedig ostobán azt válaszoltam: de hát ki van fizetve. Látszott, hogy ez nagyon rosszulesett neki. Azóta nem is keres, ha pedig mégis beszélünk, ellenséges velem. Ismét kértem, próbáljuk meg újra, vagy legalább beszéljük meg a dolgainkat - de még ennyire sem hajlandó.

Nagyon szeretem a férjemet, minden hibájával együtt. Állítólag ő is szeret. Látsz esélyt arra, hogy rendbe jön a házasságom?

Áfonya

Kedves Áfonya!

Vajon mit válaszolnál arra a kérdésre: el tudod-e képzelni az életed a férjed nélkül? Most alapvetésekre, nem pedig pillanatnyi érzelmekre vagyok kíváncsi.

Tételezzük fel, hogy nyersz a lottón egymilliárd forintot. Teljesen új életet kezdhetsz, amibe bármilyen változtatás belefér. Csukd be a szemed egy pillanatra, és élvezd ezt a képet, ott állsz a lehetőségek kapujában, abban a házban élhetsz, amelyikben nagyon szeretnél, oda utazol el, ahová csak vágysz, annyi ruhát veszel, amennyi csak jólesik, tehát azt csinálhatsz, amit csak akarsz. Megvan ez a kép?

Akkor most próbáld elképzelni azt a férfit magad mellé, akivel szívesen megosztanád az életedet. A következő kérdésem: meg tudsz-e bocsátani a férjednek, méghozzá úgy, hogy soha, semmikor nem hányod majd a szemére, ami történt? Nem akarod megbüntetni, és nem kényszeríted vezeklésre.

A harmadik szempont pedig: képes vagy-e vakon megbízni benne, meg tudod-e állni, hogy bármilyen módon ellenőrizd vagy számon kérd őt. Végül: vajon mit nem kapott meg a férjed tőled, miért kereste más nőnél a boldogságot? Ezzel mind tisztában kellene lenned ahhoz, hogy a folyatást bevállalhasd.

Egy gyerek sosem köt össze két felnőttet. Ez biztosan tudod. A gyerekvállalás egy dolog, azt válaszd le most a házasságodról és a férjedhez fűződő viszonyodról.

Akár együtt maradtok, akár nem, kettőtöké ez a gyerek, tehát így is, úgy is közösen kell majd gondoskodnotok róla. Vagy közös háztartásban, vagy szétválva.

Az előbbi szempontok arra jók, hogy megpróbáld tisztázni a saját érzéseidet. Nem könnyű helyzet, és csak egy kiút van belőle: ha őszintén szembenézel a kapcsolatotokkal.

Nagyon szurkolok, ha pedig a családállítás segítségét is igényelnéd a megoldáshoz - meg tudjuk nézni ugyanis, mi köt össze benneteket, és mi az, ami esetleg szétválaszt -, keress meg.

Féderer Ágnes

OLVASD EL EZT IS!

fekete no
  • hűtlenség
  • családállítás

Nálam rosszabb nővel csal a férjem

varakozas
  • családállítás
  • féderer ágnes

- Szerencsétlen vagyok a szerelemben!

Ezt is szeretjük