A depresszió 8 meglepő testi tünete, amire nem is gondolnál - Nem csak fáradtságot okoz

A megmagyarázhatatlannak tűnő tünetek mögött gyakran a depresszió áll. Egészen meglepő tüneteket is okozhat.

A depresszió testi tünetei
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Retikül
Top olvasott cikkek

A depresszió egyáltalán nem egy úri huncutság, ami egyenlő a szomorúsággal vagy az ideiglenes rosszkedvvel. Komoly mentális betegség, amit több mint két hétig tartó, a legtöbb szituációban fennálló lehangoltság jellemez, de társulhat hozzá az önbizalom hiánya, a lelkesedés elvesztése a betegség előtt örömöt nyújtott tevékenységekben, és testi tünetek is megmutatkozhatnak.

Jellemző, hogy olyan testi problémák jelentkeznek, amiknek nincs egyéb kiváltó orvosi okuk, hátterük bizonytalan, szinte megmagyarázhatatlanok, a beteg mégis szenved tőlük. A háttérben álló mentális problémára viszont gyakran nagyon nehezen és későn derül fény.

A depresszió testi tünetei

Ha valaki régóta küzd olyan tünetekkel, amikre a szükséges orvosi vizsgálatok sem találtak magyarázatot, és minden más betegséget kizártak, akkor érdemes arra gondolni, hogy akár a szorongás és a depresszió is állhat mögöttük. Bármilyen meglepő is, a depresszió egészen szerteágazó problémákat okozhat, olyanokat, amikről a legtöbben nem is sejtenék, hogy ez is lehet az ok. Képeken mutatjuk ezeket. Azt pedig fontos leszögezni: ezeket a tüneteket nem szabad félvállról venni, ahogyan a depressziót sem, hiszen egy nagyon is komoly betegségről van szó.

6 testi tünet, amit egy toxikus párkapcsolat okozhat - Nem csak a lelket roncsolja

Így jelez a tested, ha mérgező emberekkel veszed körül magad.

Elolvasom

(Képek: Getty Images Hungary.)

Ezt is szeretjük