6 csókfajta a Káma Szútrából - Ti melyiket próbáltátok már?
A csók érzékisége számtalan formában átélhető. Próbáljátok ki ezeket is, ha még nem ismernétek.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Sokan azt hiszik, a csókolózásnak két fajtája van, a nyelves és a nem nyelves csók, ám az a helyzet, hogy a csókpaletta ennél sokkal-sokkal színesebb, kár lenne az alapoknál lecövekelni.

Hogy hogyan fedezhetők fel? Nem kell hozzá más, mint te és a párod, hiszen ha végiggondolod, csupán a fantáziátokra van bízva, miként érintitek egymáshoz ajkatokat, hogyan játszotok nyelvetekkel, a dominanciával vagy akár az intenzitással.

Ami azonban adhat néhány jó tippet, az a Káma Szútra, ugyanis - hiszed, vagy sem - az ősi indiai könyv nem csupán rafinált szexpózokat sorakoztat  fel, hanem különféle csókfajtákat is. Ebből hoztunk nektek egy kis ízelítőt. Ismertétek valamelyiket? Érdemes őket végigpróbálgatni.

Hajló csók

A férfi és a nő fejét egymás irányában, tehát kissé befelé biccentve hajlítja. Ebben a nem megerőltető csókpózban játékosan használható a nyelv.

Egyenes csók

Vágykeltő, üdvözlő szerepű nyitócsók. Ennél a csóknál a pár a fejeket nem biccenti el, hanem egyenesen tartja. Az ajkak vízszintesen találkoznak.

Vágygerjesztő csók

A könyv szerint ez a csók volt hivatott a nő által a férfiban felkelteni a vágyat. A nő az alvó férfi arcára finom, de határozott csókot ad, azt üzenve ezzel, hogy szeretkezni akar a férfival. Az ébresztő csók ennek a párja. Szerepe a Káma Szútra szerint, hogy a férfi keltse fel párját azzal a szándékkal, hogy egymáséi legyenek. Az ébresztő csókot a nő akár alvást színlelve is megvárhatja.

Elforduló csók

A férfi vagy a nő megfogja a párja állát, gyengéden elfordítja azt, és közben oldalirányból csókolja meg. Remekül alkalmazható akár szex közben is, például a népszerű misszionárius pózban.

Felsőajak-csók

Ennél a csóknál mindig az egyik félé a dominancia. Ő kezdi a csókot, a másik viszonozza, felváltva. Míg az egyik fél a felsőajkat kényezteti, addig a másik fél az ő ajkára gyengéd csókot nyom.

Összeszorító csók

Az összeszorító csók lényege, hogy a férfi vagy a nő a párja teljes száját, tehát alsó és felső ajkát is egyszerre a saját ajkai közé veszi, és pár pillanat erejéig finoman összeszorítja.

Ezt is szeretjük