Miért fájhat, mikor hátulról hatol beléd? Egy gyakori ok, amire sokan nem gondolnak
Bizonyos szexpózok sajnos nem mindenkinek okoznak élvezetet.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Ha a közkedvelt misszionáriuson kívül más szexpózzal is próbálkoztok, könnyen lehet, hogy egy-egy póz fájdalmat okozhat, amely mögött állhat anatómiai ok is.

Azok a nők, akiknek hátrahajló méhük van, hátulról történő behatoláskor érezhetnek fájdalmat, amit egyszerűen a szerv elhelyezkedése okoz. A hímvessző behatoláskor olyan szögben érkezik, hogy a méhet folyamatosan ütések, nyomás éri, ami fájdalommal járhat.

Mi az a hátrahajló méh?

Nőgyógyászati vizsgálat alkalmával derülhet rá fény, hogy egy nő méhe nem előre, hanem hátrafelé hajlik, vagyis retroflektált. Ez egy veleszületett tulajdonság, rendszerint örökletes, ám nem betegség, és a nők 20%-át érinti. A nők többségénél a méh a fő tömegével a mell irányában helyezkedik el, a méhszáj hátrafelé néz, ebben az esetben viszont a nyakcsatorna tengelyéhez képest hátul helyezkedik el, és a méhszáj pedig előre néz. Ha kismértékű a hátrahajlás, akkor a méh a keresztcsont felé dől, ha nagyobb fokú, a méh egy pipához hasonló alakot ölt.

Milyen pózban nem fáj?

A hátrahajló méhű nőknek tehát egyszerűen anatómiai okokból fájdalmas lehet a hátulról történő behatolás. Érdemes kikísérletezni, van-e mégis olyan szög, amelyben ez a póz alkalmazható, ugyanis a hátrahajló méhvel rendelkezők esetében tapasztalatok szerint ez a póz a legszerencsésebb a babagyártásra. Az óvatos mozdulatok, a lassabb tempó is segíthet.

A legkevésbé kellemetlen póz a misszionárius lehet a számukra, ezt alkalmazva a fájdalomérzet kiküszöbölhető. A póz azonban korántsem olyan unalmas, mint sokan vélik, ide kattintva több variáció is megismerhető.

Mivel jár még a hátrahajló méh?

A hátrahajló méh sajnos erősebb menstruációs fájdalommal járhat, amit a méh ereinek futása magyaráz, emellett pedig, bár ez megosztja a szakmát, sokak szerint teherbeesési nehézséggel is járhat.

Utóbbit azzal magyarázzák, hogy a spermiumoknak hátrahajló méh esetében a cél felé pár centivel hosszabb utat kell megtenniük, ami azok életbenmaradási esélyeit csökkenti. A babavállalási probléma azonban nem adódik automatikusan ebből az anatómiai tulajdonságból, tehát aggodalomra nincs ok. Azt szokták javasolni a pároknak, a nő feküdjön tíz perc-negyed órát hason az aktus után, így nagyobb eséllyel fogan meg a baba.

Ezt is szeretjük