Az 5 napos szabály: ennyi idő alatt dől el, mit gondolnak rólad a kollégák

Egyetlen egyszerű lépéssel hamar szimpatikussá válhatsz.

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Ha új munkahelyre kerülsz, a szakmai megfelelés mellett bizonyára arra is ügyelsz, hogy szimpatikus legyél a kollégáknak. Ez sok stresszt róhat az emberre, pedig a megfelelő hatás elérése nem is olyan nagy feladat, mint gondolnád.

Az emberek nagyon hamar ítéletet alkotnak másokról, és már az első munkahéten eldől, hogy mennyire kedvelnek a többiek. Persze, később változhat a véleményük, de az első, kialakult képet nem mindig könnyű felülírni. Ám ha tisztában vagy azzal, mi a szimpátia kulcsa, számodra nem okoz gondot, hogy jó benyomást kelts.

A kulcs a munkahelyi kapcsolatokhoz is az érzelmekben van. Elsősorban nem a szakmai tudásodon, hanem az érzelmi hozzáállásodon múlik, milyen benyomást keltesz a többi emberben.

Érzelmek

Az emberek első ítéletei többnyire érzelmi alapon születnek, ekkor döntenek tudat alatt arról, hogy vonzódnak-e valakihez, vagy kerülik. Alapvetően a legtöbben pozitív kapcsolódást keresnek a másikkal, ám több tényező is közbeszólhat. Például az az ember, aki önmagával elégedetlen, másokban sem kelt feltétlenül pozitív benyomást, míg a magabiztosság igen.

Elsősorban az aggodalom, illetve a hibázástól vagy az elutasítástól való félelem nehezítheti meg a másokkal való kommunikációt. Aki túl sokat foglalkozik azzal, mit gondolnak róla a többiek, hogy néz ki, jól áll-e a haja, ahhoz nehezebben kapcsolódnak a többiek. Aki az önértékelését külső dolgoktól teszi függővé, az kevésbé válik hitelessé mások szemében.

Félelem a hibától

Gyakran a hibától való félelem köti meg leginkább az ember kezét, és emiatt végül valóban elront valamit. Ha bármilyen területen eredményt akarsz elérni, a teljesítményvággyal egy időben megjelenik a szorongás is. Ám amikor szakmai eredményt akarsz elérni, akkor pozitív stressz keletkezik benned, mely nagyobb teljesítményre, kitartásra sarkall, valamint arra, hogy tökéletesítsd a képességeidet. Ehhez akkor társulhat gátló szorongás, ha mindeközben azt is szem előtt tartod, hogy mit gondolnak rólad a többiek, és ha a munkával pusztán az a célod, hogy másokban jó benyomást kelts.

Ragadós érzelmek

A környezeted mindig visszatükrözi a lelkiállapotodat. Biztosan megfigyelted már, hogy amikor boldog és elégedett vagy, többen megszólítanak az utcán, mint máskor, akár csak azért, hogy útbaigazítsd őket. A tükrözés működik minden emberi kapcsolatban. Ha ideges vagy és szorongsz, mások is kényelmetlenül fogják érezni magukat a társaságodban, ám ha vidám és magabiztos vagy, nemcsak ezt gondolja rólad a környezeted, de a körülötted lévők is jó eséllyel így fogják érezni magukat.

A trükk

A sikeres kommunikáció egyik alapvető jelszava, hogy feltételezd a másikról a jobbat. Persze, ez nem mindig könnyű, mert bebizonyosodhat, hogy valaki nem váltja be a hozzá fűzött reményeket. Ám ha jó benyomást akarsz kelteni, mégis ezt tekintsd kiindulásnak. Nem kell tehát mást tenned, mint találni valamit a munkatársadban vagy a főnöködben, amit értékelhetsz. Ha még nem ismered
eléggé őket, akkor hívd segítségül az intuíciódat és a képzeletedet.

Próbáld ki, hogy mielőtt beszélgetni kezdesz valakivel, elképzeled, hogy milyen pozitív tulajdonságai lehetnek. Biztosan megvigasztalna egy szomorú gyereket, vagy segítene egy bajba jutotton, de bizonyára más jó tulajdonságai is vannak. Ezekkel a pozitív érzésekkel kezdj vele beszélgetést.

Intimitás hosszú távon - Hogyan tartsuk életben a szenvedélyt párkapcsolatunkban?

A Femina Klub októberi vendége Dr. Hevesi Kriszta szexuálpszichológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között arról beszélget, hogy mennyire vagyunk őszinték önmagunkhoz és partnerünkhöz. Milyen tabuk vannak a párkapcsolatokban? Mit lehet tenni, ha felmerül a bensőséges szexuális együttlétek hiánya és hogyan tehetünk a párkapcsolatok ellaposodása ellen? 

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. október 17. 18 óra

Helyszín: GOBUDA MALL - Vidám Színpad

Promóció

Nagy valószínűséggel azt fogod tapasztalni, hogy ő is pozitívan és nyitottan áll hozzád. Ügyelj azonban arra, hogy ezen a gondolaton kívül ne legyen benned más szándék, amivel irányítani próbálod a hatást, amit gyakorolsz rá.

Te mit teszel azért, hogy jó benyomást kelts a munkahelyen?

Ezt is szeretjük