Árulkodó jelek, hogy negatív rólad az első benyomás
Így változtass rajta pillanatok alatt
Az első benyomás meghatározó lehet a későbbiekre nézve is.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Lehet, hogy te váltottál ki negatív megítélést valakiből, de az sem kizárt, hogy olyan gyanakvó emberrel van dolgod, aki bárkinek nehezen szavazza meg a bizalmat. Akárhogy is, a testbeszédéből sok információt leszűrhetsz.

Nem árt tudnod, hogy akármelyik esetről legyen is szó, a testtartás és az arckifejezés visszahat az érzelmekre. Ezért, ha sikerül rábírnod a másikat, hogy változtasson a pozícióján, valószínűleg a véleménye és a rólad alkotott képe is megváltozik.

Kritikus hozzáállás

A kritikus hozzáállás legfontosabb jele, amikor valaki az állát támasztja a hüvelykujjával, miközben a mutatóujja felfelé irányul, egy másik ujjal pedig takarja a száját. Ehhez társulhat a szorosan keresztbe tett láb és a test előtt átvetett másik kar. Ha valaki leszegi a fejét és az állát, negatív, ellenséges érzületről tanúskodik, ami ilyesmit közöl: - Nem tetszik nekem, amit mondasz, ki nem mondott negatív érzelmek vannak bennem.

A mellen összefont kar

A keresztbe tett kar korlátot emel tulajdonosa és az általa nem kedvelt személy vagy jelenség közé. Ez mindenütt a világon negatív üzenetet hordoz, és védekező pozícióra utal. Ha azt látod, hogy valaki összefonja a karját, valószínűleg nem ért egyet azzal, amit mondasz. Ezért ne folytasd úgy a mondandódat, mintha mi sem történt volna, akkor se, ha látszólag helyesel az illető.

Egyszerű, de hatásos módja az összefont kar gesztus feloldásának, ha az illető kezébe adsz valamit, vagy megkéred valamilyen tevékenységre. A lényeg, hogy kibillentsd a pozíciójából, és arra kényszerüljön, hogy kinyissa a karját és előrehajoljon.

Ha felfelé fordított, nyitott tenyérrel teszel fel neki kérdéseket, ezzel azt adhatod tudtára, hogy szeretnéd, ha nyitott és őszinte lenne, hiszen magad is így viselkedsz.

Érintés

A negatív benyomás határozott jele lehet, ha valaki elfordítja tőled a felsőtestét vagy a fejét, és nem néz rád. Ebben az esetben sincs veszve minden, a finom érintés hatásos eszköz lehet arra, hogy szimpátiát ébressz, de legalábbis nyitottabbá tedd a másikat. Például a kutatások szerint a jól alkalmazott könyökérintés révén háromszorosára nő az esélyed, hogy elérj valamit. A könnyed, körülbelül három másodperces érintés pillanatnyi kapcsolatot hoz létre két ember között. Ennél viszont ne legyen hosszabb a kontaktus, mert azt könnyen tolakodásnak érzékelheti a másik.

A legfontosabb illemszabályok: a mindennapi és hivatalos protokoll alapjai

A Femina Klub novemberi vendége Görög Ibolya protokoll-tanácsadó lesz, akivel az est során többek között az alapvető illemszabályokról, valamint a mindennapi és az üzleti viselkedés helyes formáiról beszélget Szily Nóra, az estek háziasszonya.

Pontos részletek az estről itt olvashatók: www.femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2021. november 15. 18 óra
Helyszín: József Attila Színház

Promóció

Bemutatkozásnál

Még egy trükköt bevethetsz, hogy ha új emberrel találkozol. Kézfogás közben a bal kezeddel könnyedén érj hozzá a könyökéhez vagy a kezéhez, majd ismételd meg a nevét, hogy kiderüljön, jól hallottad-e, és figyeld a hatást. Ezzel elérheted, hogy az illető fontosnak érezze magát, és legalább a nevére is emlékezni fogsz.

Cikkünk megírásában Barbara és Allan Pease A testbeszéd enciklopédiája című könyve segített.

Te mit teszel azért, hogy jó benyomást kelts?

Ezt is szeretjük