Anyuka, gyerekkel: kattan-e rá a pasi? - Megmondja az illetékes
Lehet, hogy elsőre ijesztőnek tűnik a helyzet - de válás után, gyerekkel is foghatsz magadnak új férfit!

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Nem akarunk okostojások lenni, mégis jó előre leszögeznénk: a válás, ha megtörtént, így vagy úgy, de szükségszerűen történt meg. Megértjük a könnyeket, a szétdobált, párna alá gyűrt zsepiszörnyek légióját, a szarkalábakat.

Csak az ijedtséget nem vagyunk hajlandóak elfogadni: attól, mert egy pasas dobbantott az asszony mellől, még lehet valaki durván jó nő. És ezen egy kisklambó sem változtat igazából semmit - ezt csak egy buta pasi gondolhatja így.

Ki az, aki meghátrál, és ki az, aki nem?

Eltelt némi idő, szíveden ugyan plezúr, de legalább már nem kaparászod annyit. Ismerkednél, mert végül nem csak a te csélcsap régidet illeti meg a szabadság. Valami romkocsmában ki is szúrsz egy szép kiállású fiatalembert, vadul pislog feléd, majd két bátorpálinka után odaül, és belekezd az úgynevezett vakításba, mely természettudományi szempontból a paradicsommadarak násztáncának felel meg egyébként.
És akkor, egyszer, mikor már nyeregben érzi magát, te halkan, csak úgy, mellékesen besúgod a három éves Sanyikát, akinek az apja egy bunkó, a térde-füle maszat, és az oviban, mert olyan okos, mindenki szeme fénye, a Márta nénitől tanulja az angol igeidőket.

Mi magunk sosem láttunk ilyet, ellenben érezni éreztünk: van egy pillanatnyi csönd, körülbelül egy szembogár kerekre dagadásának fél másodperce, majd jön a dadogás, minek során a dadogást akarjuk elkerülni épp.

Mindegy, hogy pontosan mi a reakció, mi, gyáva férfiak legtöbbször igyekszünk nem mutatni, ami történt: jelesül, hogy a szívcsücsökből, ahol addig mi voltunk a menők, egy három éves, málnaarcú kisgyermek ugrott elő, és odahelyezett néhány igen kemény jobbegyenest, pont az orrunk alá. Nem könnyű az ilyet megemészteni, olyan tockos ez, amitől simán lefejeli a férfi az asztalt. Az itt a kérdés, hogy utána sírva hazaszalad-e, vagy marad és mosolyog. Meglepődik ugyan, de túlteszi magát. Mert van olyan pasi is. Ez a része tehát messze nem a csinos anyukán múlik.

De ami rajtad is múlik!

Gyorsan meg is válaszoljuk tehát: a válás, pláne a kiskölök nem billog vagy stigma, melyet a pasik, ha megpillantanak, rohanvást menekülnek szanaszéjjel. Nem szemölcs ez, skarlát betű, amit takargatni meg szégyellni kell. A rendes pasi nem ijed meg a saját árnyékától csak úgy. Az viszont, hogy másról se, csak a kisgyermekről essék szó, már nyilván neki is sok lesz.

Pláne, ha a lány megértést szimatol, és még a gonosz férj kártyát is felcsapja. Tessék elhinni, hogy nem azért ment oda az a cincér, hogy sirámokat hallgasson az exről. Szemünk fénye is csak annyira legyen témája a beszélgetésnek, mint a sörön a hab: vagyis ne túl vastagon.

Lehet, hogy ez így elsőre bumfordi, már-már kegyetlen megállapítás - no de mégiscsak ismerkedni szeretnénk. Ne hozakodjunk elő rögvest a családi fényképalbummal. Az egy kicsit mániás hatást kelt ugyanis, a mániás nők pedig a férfi szemében vakfolttá lehetnek. Azok megijesztik, és kész.

Legyél szexi anyaként is!

Ismerünk azonban gyermekes, mégis kikapós, szexi anyukat, akik tesztelnek, keményen, megalkuvás nélkül. Akik magukban jegyzetelve lesik a reakciókat, pontoznak, kis rubrikákba éles karmukkal karcolják az ikszeket, hogy bizony-bizony, ettől is összeizgulta magát ez a szerencsétlen mameluk.
Az ilyen asszony gúnyos kacajánál nem is lehet nevetés fájdalmasabb a férfi számára.

Vannak lányok, akiknek lehet szekérderéknyi gyermekük, elválhatnak hússzor, mégis megbecsüli őket a férfinép. És miért? Mert nem törte őket derékba az élet. Mert jó velük lenni, és attól, mert ők már mamák, még nem feltétlenül tűrik el az otthonkát. Törődnek magukkal, nem süppednek bele abba a valamibe, amit úgy nevezünk: szürke, szagos hétköznap, és nem lesz konyhaszaguk.

Ráadásul megvan bennük az, amit egy húszas csitriből - és ez jócskán az ágyba bújás után tűnik fel csupán - hiányol az ember: az a finom fajta, életbe pácolt bujaság. Használnánk itt az érett szót, de suta az valahogy - csak úgy érettek ők, mint ahogy az alma is az, mikor már sokat sütötte a nap.

Ezt is szeretjük