Amit minden férfi elvár a nőtől

A 6 legfontosabb dolog

Bár a férfiak ritkábban beszélnek az érzéseikről, nem árt, ha tudod, milyen igényeik vannak a kapcsolatban.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Tisztában vagy azzal, mit szeretne tőled a párod? Vagy nem is gondoltad, hogy neki is fontos a megerősítés? Bár a férfinak is konkrét és határozott elvárásai, érzelmi igényei vannak a kapcsolatban, gyakran ezek nem nyilvánvalóak. A másik nem képviselői általában nem beszélnek az érzéseikről, mert gyengeségnek tekintik bevallani, hogy esetenként ők is támogatásra szorulnak - szeretnék fenntartani magukról az erős és vezető szerepben lévő férfi képét.

Emellett az is fontos, hogy megtaláld az egyensúlyt az együttlét és a külön töltött idő között. Amellett, hogy kifejezed a szereteted, szabadságot is hagyj neki, és tiszteld az igényét az egyedüllétre.

Ha elsiklasz ezek fölött az igények fölött, az később veszekedésekhez és a kapcsolat megromlásához vezethet. Nézd meg, mik a legfontosabb dolgok, melyeket érdemes biztosítanod a párodnak, mert ezzel mindkettőtök kiegyensúlyozottságához hozzájárulsz.

Bizalom

A férfi igényli azt, hogy megbízz benne: ne kételkedj a hűségében, és ne ellenőrizd folyton, éppen hol jár és mit csinál. De bízz abban is, hogy képes bármilyen ügyet elintézni. Képes eltartani a családot, és szükség esetén megvédelmezi bármilyen külső vagy belső bajtól.

Elismerés

Sok szakítást és válást okoz az, ha a nő lekicsinyli a férfi képességeit, vagy megpróbálja átvenni az ő szerepkörét a családban. A férfi ilyenkor rendszerint elkedvetlenedik, nemegyszer el is bizonytalanodik, bátortalanná válik. Ugyanakkor az elismerés, a dicséret megsokszorozza az erejét.

15 tipikus női baki a párkapcsolatban

Nézegess képeket!

Elolvasom

Sikerélmény

Fontos, hogy tág teret engedj párodnak a különböző megoldások kikísérletezésére. A férfinál a megoldás általában kulcsszó, és a férfiasság egyik fő bizonyítéka. Ki lehetne más az igazi férfi, mint az, aki minden bajból, gondból talál kiutat? És íme, a férfiember másik kulcsszava: a győzelem! Vagy más szóval: a sikerélmény. A férfi nem marad meg ott, ahol nincs sikerélményben része. Ha meg akarod tartani a másik embert, nincs más dolgot, mint hogy nap mint nap biztosíts neki akár egészen apró sikerélményeket!

Szeretet

A nőhöz hasonlóan a férfi is igényli a szeretetet. Szüksége van tehát arra, hogy időnként kézzelfogható tanújelét add szeretetednek - és ezzel együtt csodálatodnak, hódolatodnak is. A férfinál egyébként a szeretet és a hódolat valahogy egybefolyik, úgy érzi, hogy ahol hódolat van, onnan a szerelem sem hiányozhat, és fordítva.

Önállóság

Mindig légy tekintettel arra, hogy a férfi olykor hangsúlyozottan igényli az önállóságot. Ilyenkor engedd őt lazítani, és ne tartsd vissza a külön programoktól! Szinte hihetetlen, de igen sok jó és ígéretes párkapcsolat bomlik fel amiatt, hogy a nő rendszeresen cirkuszol, amikor társa meccsre megy, vagy leszalad a barátaival egy-két sörre.

Mire vágyik a férfi?

Videónkban társkeresési tanácsadónk beszél a hosszú távú kapcsolat titkáról, a megkérdezett férfiak pedig elmondják, számukra milyen a tökéletes párkapcsolat.

Támogatás

Ha súlyos gondok nyomasztják, vagy különlegesen nagy felelősség terheli, akkor a férfi is igényli partnere megértő támogatását. Ezt azonban csak nagyon kevesen ismerik el, következésképpen nem is igen kérik a segítséget - legfeljebb bátortalanul céloznak arra, hogy igényelnék a lelki megerősítést. Neked kell felismerned azt a helyzetet, amikor erre szükség van - ezt rendszerint abból tudod megállapítani, hogy partnered hirtelen zaklatottabbá válik, feledékenyebb, megbízhatatlanabb, zárkózottabb lesz.

Ilyenkor azt érezheted, hogy a kapcsolat légiesebbé vált, és talán még megcsalásra is gyanakszol. Pedig sok esetben egyáltalán nem ez áll a férfi viselkedésének hátterében, csak valami ügyes-bajos gondja, dolga akad, amit nem igazán tud megoldani. Ezt viszont feszeng bevallani.

Cikkünk Bogdán Tibor: Horoszkópos csábítás című könyve alapján készült.

Ezt is szeretjük