12 kellék a tökéletes esküvőhöz
Íme, a legfontosabb hozzávalók, melyeket jó, ha beszerzel.

Dia

 	Menyasszonyi ruha 	A ruha színe hagyományosan fehér, ami a tisztaság és szűziesség jelképe. Az ókori görög-római hagyományból terjedt el, Európában Viktória királynő hozta újra divatba a 19. században. 	  	Kapcsolódó cikk: 	Fotókon a világ legdrágább esküvői »

Menyasszonyi ruha

A ruha színe hagyományosan fehér, ami a tisztaság és szűziesség jelképe. Az ókori görög-római hagyományból terjedt el, Európában Viktória királynő hozta újra divatba a 19. században.
 

Kapcsolódó cikk:
Fotókon a világ legdrágább esküvői »

Dia

 	Gyűrű és gyűrűpárna 	A gyűrű mellett a gyűrűpárna vagy gyűrűtartó kosárka is fontos kelléke a szertartásnak - nehogy az elgurult gyűrűket kelljen keresni.

Gyűrű és gyűrűpárna

A gyűrű mellett a gyűrűpárna vagy gyűrűtartó kosárka is fontos kelléke a szertartásnak - nehogy az elgurult gyűrűket kelljen keresni.

Dia

 	Fátyol 	Bár nem mindenki ragaszkodik a fátyolhoz, ennek a darabnak is hagyományos szerepe van. A babona szerint megvédi a menyasszonyt az ártó szándékoktól és a szemmel veréstől. 	Kapcsolódó cikk: 	Melyik az ideális férfikor a házasságra? »

Fátyol

Bár nem mindenki ragaszkodik a fátyolhoz, ennek a darabnak is hagyományos szerepe van. A babona szerint megvédi a menyasszonyt az ártó szándékoktól és a szemmel veréstől.

Kapcsolódó cikk:
Melyik az ideális férfikor a házasságra? »

Dia

 	Harisnyakötő 	A menyasszonyi ruha kötelező kelléke a harisnyakötő is. A hagyomány szerint azért, mert a vendégek igyekeztek egy-egy darabot megkaparintani a szerencsehozó menyasszonyi ruhából. A harisnyakötő azonban megvédte a menyasszonyt a teljes meztelenségtől.

Harisnyakötő

A menyasszonyi ruha kötelező kelléke a harisnyakötő is. A hagyomány szerint azért, mert a vendégek igyekeztek egy-egy darabot megkaparintani a szerencsehozó menyasszonyi ruhából. A harisnyakötő azonban megvédte a menyasszonyt a teljes meztelenségtől.

Dia

 	Régi, új, kék, kölcsön 	Az angolszász eredetű hagyomány szerint ez a négy kellék elengedhetetlen a boldog házassághoz. A régi és az új a régi és új élet határát szimbolizálja, a kölcsön a barátságot, a kék pedig  a hűséget. 	Kapcsolódó cikk: 	Íme, 2011 legemlékezetesebb esküvői fotói »

Régi, új, kék, kölcsön

Az angolszász eredetű hagyomány szerint ez a négy kellék elengedhetetlen a boldog házassághoz. A régi és az új a régi és új élet határát szimbolizálja, a kölcsön a barátságot, a kék pedig  a hűséget.

Kapcsolódó cikk:
Íme, 2011 legemlékezetesebb esküvői fotói »

Dia

 	Csokor 	A menyasszonyi csokor a boldogság jelképe, és a vőlegénynek is viselnie kell belőle egy darabot a hajtókájában. Legyen benne rozmaring is a boldog házasságért és hűségért.

Csokor

A menyasszonyi csokor a boldogság jelképe, és a vőlegénynek is viselnie kell belőle egy darabot a hajtókájában. Legyen benne rozmaring is a boldog házasságért és hűségért.

Dia

 	Szirmok 	Míg van, aki az ázsiai eredetű rizsszórást, más a sziromdobálást részesíti előnyben. Mindkettőnek a termékenység az első számú célja. 	Kapcsolódó cikk: 	Kit vesz feleségül a férfi? »

Szirmok

Míg van, aki az ázsiai eredetű rizsszórást, más a sziromdobálást részesíti előnyben. Mindkettőnek a termékenység az első számú célja.

Kapcsolódó cikk:
Kit vesz feleségül a férfi? »

Dia

 	Menyecskeruha 	A hagyomány szerint a menyasszony az esküvő után éjfélkor menyecskeruhába öltözik, és már feleségként jelenik meg a társaság előtt.

Menyecskeruha

A hagyomány szerint a menyasszony az esküvő után éjfélkor menyecskeruhába öltözik, és már feleségként jelenik meg a társaság előtt.

Dia

 	Zene 	Nemcsak a lagzihoz, hanem a polgári esküvőhöz is válasszatok zenét. 	Kapcsolódó cikk: 	3 jel, hogy a férfi sosem fog feleségül venni » 	 

Zene

Nemcsak a lagzihoz, hanem a polgári esküvőhöz is válasszatok zenét.

Kapcsolódó cikk:
3 jel, hogy a férfi sosem fog feleségül venni »
 

Dia

 	Torta 	Az esküvői torta a bőség és termékenység jelképe. Akkor se hagyd ki, ha nem vagy éppen édesszájú.

Torta

Az esküvői torta a bőség és termékenység jelképe. Akkor se hagyd ki, ha nem vagy éppen édesszájú.

Dia

 	Törhető cserép 	Van, ahol üveget törnek össze, amit a párnak együtt kell feltakarítani együttműködése megerősítéseként, míg másutt pénzzel teli cserepet törnek szét, amiből a pénzt az ifjú pár összesöpörheti. 	Kapcsolódó cikk: 	Nevess velünk! A legcikibb esküvői fotók, amelyek a neten keringenek »

Törhető cserép

Van, ahol üveget törnek össze, amit a párnak együtt kell feltakarítani együttműködése megerősítéseként, míg másutt pénzzel teli cserepet törnek szét, amiből a pénzt az ifjú pár összesöpörheti.

Kapcsolódó cikk:
Nevess velünk! A legcikibb esküvői fotók, amelyek a neten keringenek »

Dia

 	Dekoráció 	A díszítésből az autó se maradjon ki. Gyakran konzervdobozt kötnek utána, hogy a zajjal, amit csap, elűzze a gonosz démonokat.

Dekoráció

A díszítésből az autó se maradjon ki. Gyakran konzervdobozt kötnek utána, hogy a zajjal, amit csap, elűzze a gonosz démonokat.

Blog.hu ajánló
Fotó: