18

Csak felnőtteknek!

Az általad letölteni kívánt tartalom a hatályos jogszabályok szerint a kiskorúakra káros hatással lehet. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz ne férjen hozzá kiskorú, használj szűrőprogramot!

A tökéletes első randi 3 titka

Az első randin nagyon sok múlik, ezért fontos, hogy a maximumot hozd ki belőle. Fogadd meg a tanácsainkat, és biztos lehetsz a dolgodban.

A nagybetűs első randi varázsa abban rejlik, hogy megismételhetetlen. Az esetek többségében már ekkor eldől, kipattan-e az a bizonyos szikra két ember között, vagy érdemes tovább keresni a lángot és az igazit.

Mi, nők az első találkozó sikere érdekében emberfeletti áldozatokra vagyunk képesek. A fodrász, a kozmetikus, a villámdiéta és az új ruha sok esetben ugyanolyan fontos kelléke a randevúnak, mint a férfi részéről a vörös rózsa - mely manapság mintha kezdene kimenni a divatból.

A lázas készülődéssel együtt jár az a bizsergető izgatottság, a lábremegés, amitől az első alkalom mindig különleges. Hiszen bármilyen gyakorlott randizó is egy nő, minden első találkozás más és más, éppen ezért nem létezik titkos recept, melyet bevetve garantált lenne a siker. Néhány aranyszabály azonban akad, melyeket érdemes követni, ha azt akarod, az első ne legyen az utolsó is egyben.

Szabad-e késni?

Ahogyan a férfi és nő közötti viszonyban általában, úgy az első randin sem érdemes taktikázni, bár természetes, hogy ilyenkor mindenki a legjobb formáját szeretné hozni. Örök dilemma, hogy kell-e késni, vagy máris mínusz ponttal indítasz, ha nem tartod magad a megbeszélt időponthoz. Az öt perces illemkéséssel lehetőséget adhatsz a pasinak, hogy még utoljára végigsimítsa az ingét, mégis jobb, ha pontosan érsz oda a megbeszélt helyre.

Ha ugyanis tisztában van az illemmel, úgyis előbb érkezik. Néhány percnél tovább semmiképpen sem érdemes váratni, hiszen az óra ketyegésével egyenes arányban a lelkesedése is alábbhagyhat, esetleg úgy érezheti, nem veszed komolyan.

Az is előfordulhat, hogy épp a pasi késik, bár ez a baki a randifőbűnök közé sorolható. Aki került már ebbe a helyzetbe, az tudja jól, hogy ilyenkor a megalázottság, a bizonytalanság és a kiábrándultság mardosó egyvelege kavarog egy nő fejében.

Akár az egész találkára rányomhatja a bélyegét, ha kicsinosítva, mégis feszengve pillantasz sűrűn az órára, a lovag mégsem jelentkezik. Lelépni mégsem érdemes a férfi érkezése előtt, ugyanis mindig adódhat olyan extrém helyzet, ami mentségül szolgálhat - az viszont csak rajtad múlik, mit fogadsz el kifogásnak.

Mennyire tárulkozz ki?

Már-már közhelyesnek hat, mégis érdemes odafigyelni arra, hogy az első alkalommal ne mutass meg mindent magadból - ez szó szerint is értendő. Az őszinteség soha nem hátrány, ha azonban teljesen kitárulkozol, kevésbé tűnsz majd érdekesnek ahhoz, hogy újra látni akarjon. Nem kell játszanod a megközelíthetetlen jégkirálynőt, de a cikis sztorijaidat és az előző kapcsolatod részleteit inkább későbbre tartogasd. Az iránta táplált érzéseidet se fedd fel azonnal, még akkor se, ha lovagodban máris leendő gyermekeid apját véled felfedezni.

Ha igazán tetszel neki, úgyis lesz még erre alkalmad, ha pedig nem jössz be neki, megkíméled magad egy kellemetlen helyzettől. A legendás első randis szabály szerint nem érdemes az első találkozót az ágyban befejezni - legalábbis akkor nem, ha komolyak a szándékaid.

Természetesen kivételek mindig akadnak, azonban a férfiakban ma is erősen él a vadászösztön, és a könnyen becserkészhető vadnál érdekesebb az, amelyikért meg is kell küzdeni. Persze, ha tényleg ő a te nagybetűsöd, akkor nem ábrándul ki belőled a korai ágyjelenet miatt, de, ha biztosra akarsz menni, kerekedj felül a hormonokon.

Érdemes telefonálni?

Ha az első randi jól sikerült, és a következő találkozó ígéretével gazdagabban térsz haza, nincs más dolgod, mint várni azt a bizonyos hívást. Bár a nők számára megfejthetetlen okokból akadnak férfiak, akik elkérik ugyan a számot, de aztán mégsem nyúlnak a kagyló után, a pasik többsége nem udvariaskodásból menti el névjegyedet. Minden nő álma a randevú utáni sms, melyben a pasi kifejti, hogy mennyire jól érezte magát, azonban akkor sem kell kétségbeesned, ha aznap este még nem pittyeg a telefon. Ha tetszettél neki, néhány napon belül úgyis jelentkezik, te viszont semmi esetre se kezdeményezz, a már említett vadászösztön a telefonálás kérdésében is érvényes.

Ugyan hajlamosak vagyunk a fejünkben képtelenebbnél képtelenebb összeesküvés-elméleteket gyártani, melyek magyarázatot adhatnak arra, miért nem keres a pasi, az örök érvényű igazság az, hogy aki akar, az bizony keresni fog.

Akkor is, ha rosszul mentette el a számodat, akkor is, ha eltörte a kezét, és még akkor is, ha hirtelen megbetegedett az édesanyja.

A randizás útvesztőiben nem könnyű kiigazodni, a tökéletes menetrend bizonyára egy nap alatt bestseller lenne, ám ezt a könyvet az élet írja újra és újra - minden első randin. Szépsége éppen a kiszámíthatatlanságában rejlik, ami miatt az első találka soha nem válhat rutinná, a megszokás részévé. Az első randi az - ha második és sokadik is követi –, ahol elkezdődik a közös történet, amelyre visszagondolva évek múlva is érezni fogod a pillangóröpködést a gyomrodban.

Téged akarlak!

Manapság talán nem is az a legnagyobb probléma, hogy az első találkozáskor mit lehet, és mit nem, hanem egyáltalán odáig eljutni, hogy randira hívjanak. A rohanó mindennapokban néha kilátástalannak tűnik maga az ismerkedés is. A Viasat3 egy hihetetlenül izgalmas műsort indított Téged akarlak címmel. A párkereső show témája napjainkban igen aktuális, hiszen egyre több fiatal él magányosan.

A produkcióban kiderül, vajon igaz-e az oly sokszor emlegetett közhely, mely szerint nem a külső számít, de azt is megtudhatjuk, hogy az azonos foglalkozásúak nagyobb érdeklődést mutatnak-e egymás iránt. A különleges találkozások szereplőit tudományos módszerekkel állította össze egy szakértői csapat, melynek tagjai között az életmódszakértő, a párterapeuta és a pszichológus is komoly szerepet kapott.

A műsor lényege, hogy a játékosok - adásonként három férfi és három nő - mindig csak egy-egy érzékszervüket használhatják az ismerkedés során. Először csupán a hallásuk alapján kell eldönteniük, hogy az ellenkező nem képviselői közül ki a legvonzóbb számukra. A második feladatnál már láthatják egymást a szereplők, ám nem hallhatják, a harmadik körben pedig a tapintásra és a szaglásra van lehetőségük. Hogy melyik illathoz, hanghoz melyik arc tartozik, az csak a legvégén derül ki a játékosok számára. Ezek az extrém körülmények és a csípős, olykor zavarba ejtő kérdések feledhetetlen szórakozást nyújtanak nem csupán a szereplők, de a nézők számára is.

Ebben a cikkben nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését. Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport
Ezt is szeretjük