A boldog párkapcsolat 3 feltétele

Ezek nélkül nem lesz teljes

A szerelem nem egyszerű, de nem is olyan bonyolult, mint amilyennek néha tűnik, csupán három dolog kell hozzá.

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Végre megtaláltad az igazit? Úgy tűnik, hogy révbe értél? Nem dőlhetsz hátra, hiszen most jön még a java. A működő párkapcsolatért ugyanis nap mint nap meg kell dolgozni.

A szexhez persze nem feltétlenül kell szerelem, együtt élni valakivel pedig lehet testi kapcsolat és érzelmi kötődés nélkül is. Az igazi boldogsághoz azonban ezekre mind, egyszerre és egy időben van szükség.

A szexualitás beteljesülést jelent

A másik iránt érzett szereteted testi vonzódásban is kifejeződik. Nemi életre azonban nem csupán gyereknemzéshez, azaz az élet továbbadásához van szükség.

A jó szex mindig fontos kötődés, erejét az esetleges szakításkor, elváláskor érzett fájdalom intenzitása is mutatja. Így, amikor két ember összeköti az életét, a szexualitás az egyik legfontosabb értékmérője a kapcsolatuknak.

Nem szabad áltatnod tehát magad. Ami nem működik az elején, az sajnos később sem fog. Ha a vágyaitok nem hangolhatók össze, a testiség elválasztó lesz.

Lehet úgy tenni persze, mintha, ám ez nem tartható hosszútávon, az egyik vagy másik fél külső kapcsolatban keres majd megoldást. Ha pedig a szex nem megy, az kikezdi a szeretetet is.

A szerelmet újra és újra ki kell valahogy fejezni

Ahhoz persze, hogy az ágyban igazán jól érezzétek magatokat, igazi, mély érzelmek is kellenek. A szerelem intenzitása aztán persze idővel csökkenni kezd, a napi rutin pedig megtépázza a romantikát is, ám, ha szerencséd van, illetve teszel is érte, a kötődés egyre erősebbé válik. Kell hozzá persze sok kedvesség, nevetés, közös élmény, felhőtlen
pillanat, sőt, még az együtt megoldott helyzetek, legyőzött gondok is összekovácsolnak.

Az a fontos, hogy lehetőleg minden napotokban legyen valami jó is.
Néha elég egyébként egy simogatás vagy összekacsintás az összetartozásotok kifejezésére. Nem elég tehát egyszer, az anyakönyvvezető előtt igent mondani a párodnak. Az esküt érdemes sokszor megerősíteni, apróságoknak tűnő gesztusokkal is.

A kapcsolat igazi próbája az összeköltözés

A szex és a szerelem aztán az együttélésben teljesedik ki. Nincs rá recept, mikor jön el az ideje. Vannak, akik gyorsan fejest ugranak, mások sokáig halogatják.

Akár így, akár úgy, az enyémből és tiédből kompromisszumok árán lehet csak többes szám, első személy, azaz miénk.
Az összecsiszolódás idején sok feszültséget lehet levezetni egyébként az ágyban, és a szeretet is segít túlélni a konfliktusokat.

Intimitás hosszú távon - Hogyan tartsuk életben a szenvedélyt párkapcsolatunkban?

A Femina Klub októberi vendége Dr. Hevesi Kriszta szexuálpszichológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között arról beszélget, hogy mennyire vagyunk őszinték önmagunkhoz és partnerünkhöz. Milyen tabuk vannak a párkapcsolatokban? Mit lehet tenni, ha felmerül a bensőséges szexuális együttlétek hiánya és hogyan tehetünk a párkapcsolatok ellaposodása ellen? 

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. október 17. 18 óra

Helyszín: GOBUDA MALL - Vidám Színpad

Promóció

A bevállalás mértékét azonban soha ne téveszd szem elől. Nem tervezhettek hosszú távra, ha egyikőtök folyton csak diktál, a másik pedig alkalmazkodik ehhez. Ami a lényeg: ne összeolvadni akarjatok, úgy alakuljon ki a közös életetek, hogy közben mindketten őrizzetek meg valamennyit az önállóságotokból, függetlenségetekből és szabadságotokból is.

A kimondott szavaknak varázserejük lehet

Hányszor is mondtad mostanában a párodnak, hogy szereted? Ja, hogy tudja azt ő úgyis, minek folyton hangoztatni? Például azért, mert ezzel is erősítheted a kapcsolatotokat. A szex, a szerelem, a közös élet alapja a bizalom és az őszinteség.

Nem jó hallgatni arról, ami nem stimmel kettőtök között. Nem célszerű visszafojtani azt, ami bánt téged. Beszélj tehát neki mindenről, ami fontos számodra. Ne tarts attól, mit válaszol, válaszol-e egyáltalán. Csak magadat áltatod, ha a rövid távú látszatért beáldozod hosszú évek boldogságát.

Szexelhetsz tehát érzelmek híján, lehetsz szerelmes testi kapcsolat nélkül, élhetsz valakivel a szexualitást és szeretetet kizárva. A szex, szerelem és közös élet azonban csak együtt teszik lehetővé azt a harmóniát, amiben a törődés, egymás segítése, támogatása is megjelenik. Ez az a párkapcsolat, amiért érdemes akár kompromisszumokat is bevállalni, változni, változtatni, egyszóval élni.

Ezt is szeretjük