18

Csak felnőtteknek!

Az általad letölteni kívánt tartalom a hatályos jogszabályok szerint a kiskorúakra káros hatással lehet. Ha szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz ne férjen hozzá kiskorú, használj szűrőprogramot!

A 3 leggyakoribb kérdés a hüvelyi orgazmusról (18+)

A szakértő válaszol!

Még nem volt, netán nem tudod, mit tehetnél, hogy legyen? Most választ kaphatsz a kérdéseidre!

A hüvelyi orgazmus sok nő számára kényes téma. Van, akinek azért, mert nem tudja, hogy tulajdonképpen képes-e átélni a közösülés alatt, másoknak azonban amiatt vannak kétségeik, mert nem minden alkalommal, vagy egy szeretkezés alatt csak egyetlen egyszer jutnak így a csúcsra.

Cikkünkben lerántjuk a leplet a hüvelyi orgazmust övező misztikumról, a válaszokból ugyanis azt is megtudhatod, hogy valóban ez-e a végső gyönyör legteljesebb formája, vagy netán van más út is.

A szeretkezés során képtelen vagyok anélkül a csúcsra jutni, hogy a csiklóm is szerepet kapna, és ezt szégyellem. Létezik megoldás?

Hasonló helyzetben a legjobb megoldás az lehet, ha elfogadod önmagad, a tested működését, és szégyenérzet nélkül adod ezt a párod tudtára. Nincs abban semmi kivetnivaló, ha akár te simogatod magad szex közben, vagy megkéred a pasidat, hogy ő tegyen így.

Az ugyanis, ha a gyönyör eléréséhez a csikló stimulálására is szükséged van, még nem jelenti azt, hogy a végső gyönyör, amit megtapasztalsz, kevésbé lenne érzéki. Ideális esetben pedig a párodnak is az a legfontosabb, hogy élvezd a vele eltöltött időt az ágyban, és nem csinál hiúsági kérdést abból, hogy melyik vagy hány pont izgatásával sikerült a csúcsra juttatnia.

Az a nézet, miszerint a hüvelyi orgazmus erősebb és intenzívebb, mint amit a csikló izgatásával lehet átélni, mára már a tudományos körökben is elavultnak számít.

A legújabb kutatások ugyanis azt támasztják alá, hogy az orgazmusokat fölösleges rangsorolni, hiszen az, hogy a nők több fajtáját képesek átélni, nem jelenti azt, hogy lenne közöttük kevésbé igazi. Hiszen a végső gyönyör minden esetben ugyanabból a pontból indul ki, akár a csikló, a mellek vagy éppen a hüvely izgatása idézi elő, és a legtöbb nő egyszerre érzi ezt a vagina és a klitorisz területén - ez is alátámasztja tehát, hogy fölösleges különbséget tenni a kétféle orgazmus között.

Mi lehet az oka annak, ha az előző partneremmel el tudtam jutni a csúcsra szeretkezés közben, ám a mostanival nem?

Az első szex egy új partnerrel szinte soha nem olyan, ahogy a filmekben látjuk. Ebben a helyzetben különösen igaz, hogy gyakorlat teszi a mestert, és a friss kapcsolatban kell egy kis idő az összecsiszolódáshoz, valamint ahhoz, hogy a szeretkezések is lehengerlőek legyenek.

Ugyanakkor a női orgazmus igen összetett dolog, ami nem pusztán fizikai feltételeken múlik. Persze előfordulhat, hogy a régebbi partner könnyebben ráérzett a tested rezdüléseire, míg az aktuális párodnak kicsit több időre van szüksége ahhoz, hogy kitalálja, mi hogyan jó neked. Ebben az esetben azonban rengeteget segíthetsz egy kis útbaigazítással: ha azt szeretnéd, hogy jó legyen, ne félj beszélni a szexről!

Az is megeshet azonban, hogy lelkileg még nem állsz készen arra, hogy elengedd magad a partnered társaságában, netán vele egészen másképp juthatsz a csúcsra, mint az exeddel, és még te sem találtad meg ennek a módját. Ha azonban biztos vagy benne, hogy nem az áll az orgazmus útjába, hogy még túlságosan kötődsz az előző partneredhez, és a szégyenlősséget félretéve kísérleteztek az aktus során nemcsak a pózokkal, de a csikló vagy a mellek egyidejű ingerlésével is, biztosan eljutsz az új partnerrel is átéled a végső gyönyört.

Orgazmusod volt?

Ha sokszor nem vagy biztos benne, hogy valóban eljutottál-e egy aktus során a csúcsra, vagy csak majdnem, nézd meg videónkat! Szakértőnk segítségével megsimerheted a női orgazmus árulkodó jeleit.

A barátnőm azt mondja, hogy neki egy aktus alatt többször is van hüvelyi orgazmusa. Ezt én is átélhetném?

Bár valamilyen módon a legtöbb nő számára elérhető a többszörös orgazmus, kifejezetten hüvelyi úton nem mindenkinek szokott lenni. A végső gyönyör egyénenként más lehet: van, akinek az az egy, amit átél a szeretkezés alatt olyan intenzív, hogy már ez is kielégíti, míg más nőknek több kisebb orgazmusa van egy együttlét során. Ahogy azonban az sem határozza meg a szeretkezés minőségét, hogy a csikló ingerlésének segítségével vagy anélkül jutsz a csúcsra, arra sincs szabály, hogy hányszor kell átélned a végső gyönyört egy jó aktus során.

Intimitás hosszú távon - Hogyan tartsuk életben a szenvedélyt párkapcsolatunkban?

A Femina Klub októberi vendége Dr. Hevesi Kriszta szexuálpszichológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között arról beszélget, hogy mennyire vagyunk őszinték önmagunkhoz és partnerünkhöz. Milyen tabuk vannak a párkapcsolatokban? Mit lehet tenni, ha felmerül a bensőséges szexuális együttlétek hiánya és hogyan tehetünk a párkapcsolatok ellaposodása ellen? 

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. október 17. 18 óra

Helyszín: GOBUDA MALL - Vidám Színpad

Promóció

Mindenesetre a többszörös orgazmus titka, hogy az ingerlés akkor is folytatódjon, ha egyszer már eljutottál a csúcsra, amennyiben azonban csak hüvelyi úton nem megy, számtalan módszerrel próbálkozhattok. Lehetséges, hogy először orális szex útján juttat a párod a végső gyönyörig, majd vibrátort is bevethettek, és végül egy közös együttléttel koronázhatjátok meg az élményt.

Ebben a cikkben nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését. Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport
Ezt is szeretjük